Vili-Petri Vänttinen

Vili-Petri Vänttinen jatkaa puolustuksen lukkona!

Heti debyyttikaudellaan kulttiasemaan ja etenkin JäPS-podcastin suosioon noussut "V-P" Vänttinen jatkaa odotetusti sinipaidassa myös ensi kaudella. Pitkänhuiskea, mutta petollisen nopea Vänttinen on piikki vastustajan hyökkääjien lihassa siis myös tulevana kesänä.

Niin laitapuolustajana kuin tarvittaessa topparinakin operoimaan kykenevä V-P oli ennen JäPSiä hankkinut merkittävimmät kannuksensa Mikkelin Palloilijoissa, mutta Tuusulanjärven rannalle mies saapui Espoosta.

Vänttinen oli ennen Järvenpäähän siirtymistään kenties jättänyt ajatuksissaan tosipelit jo taakseen, mutta järvenpääläiskannattajien onneksi mies päätti vielä viime talvena tavoitella sopimusta Kakkosen tasolla. Kesällä 31 vuotta täyttävän Vänttisen harjoitusnäytöt vakuuttivatkin tuolloin valmennusjohdon välittömästi, ja sopimus syntyi nopeaan tahtiin.

V-P nappasi avauskokoonpanon paikan itseoikeutetusti haltuunsa heti kauden ensitahdeista alkaen, ja miehen esitykset tekivätkin lähtemättömän vaikutuksen kotikannattajiin jo Kiffen-avausottelussa, jossa V-P iski myös ensiosumansa JäPS-nutussa.

Puolustajalle mukavat neljä maalia kauden aikana sylkenyt Vänttinen urakoi lopulta 21 ottelua ja oli nousukauden ehdottomia avainpelaajia. Seurahistorian ensimmäiseen Ykkösen kauteen mies suhtautuu varovaisen optimistisesti.

- Viime kausi meni varmasti paremmin kuin kukaan osasi odottaa, vaikka nousua lähdettiinkin tavoittelemaan. Vaikka Ykkösen vaatimukset ovat tietysti kaikin tavoin korkeammalla ja luvassa on haastava vuosi, en näe, miksei pystyttäisi yllättämään myös tällä kaudella.

Henkilökohtaisia odotuksiaan Vänttinen kommentoi tyypillisen lakonisesti.

- Vaikka metrejä alkaa olla itselläkin jo mittarissa, niin kyllä jaloista ainakin vielä yksi viime kauden tapainen irtoaa.

Seuran toimistolla jäädään odottamaan etenkin JäPS-podin reaktiota sopimusjulkistukseen.