Verneri Meriläinen

Verneri Meriläinen Gnistanista JäPSiin!

Edelliskaudella Ykkösen Gnistanissa yhdeksässä ottelussa esiintynyt 21-vuotias Meriläinen siirtyy leventämään JäPSin puolustusosastoa. Oikeana puolustajana tai wingbackina viihtyvä "Verkku" pitää itseään erityisen hyökkäävänä pakkina, eli vauhtia ja vaarallisia tilanteita voinee myös tulevalla kaudella odottaa JäPSin laitapakeilta.

Gnistanissa pirteästi aloittaneen Meriläisen vastuu kääntyi loppukaudesta Oulunkylässä pienempään suuntaan, ja syksyn mies viettikin lainalla JäPSin kanssa samassa Kakkosen lohkossa operoineessa Nurmijärven Jalkapalloseurassa. Verkku on JäPSille ja JäPS Verkulle tuttu kuitenkin myös jo tämän aiemmilta Kiffen-vuosilta.

- Kakkosen peleistä JäPS on hyvin jäänyt mieleen. Mitä oon etukäteen seurannut JäPSiä, niin oli sellainen kuva, että tykkäävät pelata vauhdikasta ja viihdyttävää futista. Seurana JäPSistä on tullut sellainen fiilis, että halutaan kasvaa ja kehittyä koko ajan.

Tulevasta kaudesta Verkku maalailee samanlaisia kuvia kuin moni muistakin uusista sopimuspelaajista.

- Odotan alkavalta kaudelta ensinnäkin sitä, että lähdetään röyhkeästi voittamaan ja haastamaan joka jengiä. Tehdään etenkin meidän kotikentästä sellanen linnake, jonne ei oo kiva tulla pelaamaan. Henkilökohtaisesti haluaisin pelata ehjän kauden ja parantaa viime vuodesta.

Erityisinä vahvuuksinaan 178-senttinen ja oikeajalkainen Meriläinen pitää nopeutta ja pallonhallintaa. Jalkapalloilulliseksi esikuvakseen - pelipaikka huomioiden hieman mielenkiintoisesti - hän puolestaan mainitsee ranskalaiskärki Thierry Henryn.

Vapaa-ajallaan Verkku pelailee pleikkaria, viettää aikaa ystävien seurassa ja katselee futista sekä elokuvia. Maantieto on myös lähellä miehen sydäntä, sillä tietopankista löytyy pitkälti jokaisen maailman valtion lippu. Jalkapallon ohella muuttomiehen hommat ja erilaiset keikkaduunit kuuluvat Meriläisen arkeen.

Tervetuloa Järvenpäähän, Verneri!