Veeti Manner ja Samu Siik

Veeti Manner & Samu Siik jatkavat edustuksen mukana!

Seuran omat kasvatit Veeti Manner ja Samu Siik jatkavat edustusjoukkueen ringissä myös kaudella 2023! Ensimmäiset Ykkösen minuuttinsa viime kauden viimeisessä kotiottelussa kirjauttanutta kaksikkoa ei iällä ole pilattu, mutta kaiken osuessa kohdalleen voi isompaa vastuuta olla luvassa jo tänä vuonna.

Helmikuussa täysi-ikäistyvä Veeti ehti esiintyä ensimmäisen kerran edustuksen paidassa jo toissa kaudella, kun U16- ja U17-maajoukkueleireillekin yltänyt nuorukainen pääsi Kakkosessa kentälle kahdessa ottelussa. Tilastoihinkin Veeti jo tuolloin ylsi, sillä kuvia kumartelemattomasti hän ehti napata toisessa esiintymisessään varoituksen.

Ruusuilla tanssimista ei koko aika edustuksen mukana ole kuitenkaan ollut, sillä muun muassa loukkaantumiset ovat nakertaneet harjoittelua. Lopulta viime vuosi oli silti onnistunut.

– Viime kausi alkoi vähän huonosti terveysongelmien takia. Syksyllä päästiin kuitenkin B-junnujen kanssa tavoitteeseen, eli voitettiin oma sarja, ja loppukaudesta oli myös hienoa saada tehdä debyytti miesten Ykkösessä.

Tulevalta kaudelta Veeti odottaakin lisää kokemusta miesten peleistä ja luonnollisesti paljon treeniä ja kehitystä, joten sopii toivoa, että loukkaantumishuolet on pikku hiljaa selätetty.

Pari viikkoa sitten 18-vuotispäiviään viettänyt Samu otti puolestaan ensimmäiset kosketuksensa kilpailullisiin miesten peleihin JäPSin viimevuotisen Suomen Cup -rupeaman aikana. Cupin neljännen kierroksen ottelussa HyPSiä vastaan avannut Samu esiintyi pirteästi ja kilautti pallon kertaalleen maalipuihinkin, mutta avausmaali jäi vielä odottamaan.

Viime viikon PEPO-harjoitusottelussa lupaavia otteita esittäneen Samun mietteet viime kaudesta ja odotukset tulevasta ovat hyvin samansuuntaisia kuin Veetinkin.

– Joukkueelta tosi hyvä viime kausi, ja oli kiva päästä treenaamaan edustuksen mukana. Peliaikaa ei toki vielä juuri tullut, eli pääosan peleistä pelasin B-junnuissa. Siellä kausi meni hyvin sekä itseltä että koko joukkueelta.

– Kovat odotukset tulevalle kaudelle joukkueen osalta, ja henkilökohtaisesti toivon saavani lisää vastuuta ja pystyväni auttamaan joukkuetta.