Berat Köse

Berat Köse lainalle JäPSiin!

Ville Aholan Amerikkaan siirtymisen myötä keventynyt keskikenttä saa äärimmäisen laadukasta lisäleveyttä, kun Berat Köse siirtyy loppukaudeksi Järvenpäähän Veikkausliigan FC Lahdesta, missä hän on jo veljessarjansa kolmas edustaja.

JäPS tietää varmasti, mitä Kösessä saa, sillä sinipaitojen ja miehen polut ovat ristenneet useaan otteeseen vuosien saatossa.

–JäPS on jo junnuajoilta tuttu seura, ja tietysti viimeisinä Kakkosen kausina Monte Carlon viheriöt ovat tulleet entistä tutummiksi, Köse kertoo.

–Viimeisin kohtaaminen taisi olla edelliskaudella Lahden kisapuistossa, jossa tuli tehtyä viimeinen maali 3–2-voitossa.

Tuosta pelistä Kösellä lienee järvenpääläisiä lämpimämmät muistot, mutta muistissa on myös se, että Lahteen matkanneet JäPS-kannattajat osasivat jo tuolloin arvostaa Kösen esitystä.

Kymppipaikalla parhaiten viihtyvä Köse tarjoaa Aholan tavoin päävalmentaja Partoselle paljon valinnanvaraa, sillä monipuolisuus lukeutuu miehen ehdottomiin vahvuuksiin.

–Myös kasipaikan, laiturin ja hyökkääjänkin paikat ovat tuttuja, Köse valaisee.

Monipuolisuuden lisäksi Köse pitää erikoisosaamisalueinaan pallottomana sijoittumista, pienessä tilassa pelaamista ja ratkaisusyöttöjä sekä maalintekoa. Pari viikkoa sitten ensimmäisen liigaosumansa iskenyt Köse on lisäksi osunut tällä kaudella Reippaan paidassa peräti kuudesti viiteen otteluun, eli palturia mies ei tunnu puhuvan.

Vapaa-ajallaan monipuolisesti urheilua harrastava Köse muistetaan Järvenpäässä myös virtuaalikentiltä, sillä hän oli Reippaan paidassa antamassa JäPSille tukkapöllyä koronakeväänä 2020, kun kauden avaus kamppailtiin poikkeuksellisesti videopelifutiksen kautta.

Mikäli paperityöt saadaan ajoissa maaliin, nähdään Kösen JäPS-debyytti mahdollisesti jo perjantain PEPO-ottelussa.

Tervetuloa Jäkeen, Berat!