Erol Ates valmentamaan Ruotsiin – Teemu Kankkunen JäPSin päävalmentajaksi

Erol Ates valmentamaan Ruotsiin – Teemu Kankkunen JäPSin päävalmentajaksi

JäPSin päävalmentajana kahdeksan kuukautta toimineen Atesin ja JäPSin tiet eroavat, kun Erol ottaa seuraavan askeleen urallaan ja suuntaa Ruotsin toisella sarjatasolla Superettanissa pelaavan GIF Sundsvallin peräsimeen. Vastaavat tilaisuudet ovat suomalaisille jalkapallovalmentajille harvassa, eikä JäPS halunnut asettua esteeksi, kun ainutlaatuinen mahdollisuus Atesille aukesi. 

Vaikka tilanne syntyi yllättäen ja nopealla aikataululla, sopii se JäPSin filosofiaan, jossa pelaajille ja valmentajilla luodaan edellytyksiä päästä urallaan entistäkin kovempiin haasteisiin. Sundsvall maksaa luonnollisesti JäPSille korvauksen Atesin sopimuksen purusta.

– Olen äärettömän kiitollinen, että JäPSiltä löytyi rohkeutta tehdä asiat vähän toisin ja luottaa henkilöön, jolta ei löydy vielä huipputason kokemusta päävalmentajana, Erol sanoo. 

– Täysin emme tavoiteltua tulostasoa saavuttaneet, mutta olen silti todella tyytyväinen JäPS-aikaan. Se, miten seura ja pelaajat ottivat vastaan, oli huippuluokkaa. Vaikka kentällä ja sen ulkopuolella tapahtui isoja muutoksia, heittäytyivät pelaajat täysillä ja olivat todella omistautuneita. Olen todella ylpeä jokaisesta. 

– Iso kiitos myös erikseen Lasselle, Ollille, Jallulle ja kaikille muille, jotka mahdollistivat tämän kokemuksen ja siirron eteenpäin. Prosessi jäi JäPSissä tietysti kiistatta kesken, mutta näitä mahdollisuuksia tulee suomalaiselle valmentajalle niin harvoin, että tilaisuus oli pakko käyttää, vaikka fiilikset ovat haikeat. 

– Olosuhteet ovat Järvenpäässä nyt hyvällä tasolla ja joukkueessa sekä seurassa on paljon potentiaalia. Järvenpääläiset voivat olla JäPSistä ylpeitä. Vaikka yhteinen matkamme jäi lyhyeksi, tulemme varmasti vielä tulevaisuudessa kohtaamaan. 

– Toivon koko sydämestäni seuralle, pelaajille, taustahenkilöille ja kaikille jäpsiläisille kaikkea hyvää jatkoon ja voitokasta loppukautta!

Harmillisen lyhyeksi jääneenä JäPS-aikanaan Ates ehti viedä joukkueen päivittäistä tekemistä taas uudelle tasolle. Ammattimaisuudellaan, luonteellaan ja intohimollaan vaikutuksen seurayhteisöön tehneen Erolin jäähyväiset ovat mainitun haikeat, mutta mies jättää onneksi joukkueen hyviin käsiin. 

Erolin tilalle JäPSin päävalmentajaksi saapuu Teemu Kankkunen, joka on aiemmin urallaan nostanut HIFK:n Veikkausliigaan ja valmentanut KTP:n liigajoukkuetta. Kankkunen nähtiin aiemmin JäPSissä ikimuistoisella nousukaudella 2021, jolloin "Tema" toimi Osku Partosen neuvonantajana. Sittemmin Kankkunen on toiminut muun muassa HIFK:n urheilutoimenjohtajana. 

– JäPSistä on hyviä muistoja, uusi JäPS-luotsi Kankkunen kertoo. 

– Sain olla mukana nousukaudella ja se huuma jäi tietysti mieleen. JäPSissä oli jo silloin eteenpäin katsova ja innostunut, yhteisöllinen organisaatio. Kiva nähdä, että myös olosuhteissa on otettu askel eteenpäin ja puitteet ovat sarjatasolle sopivat. 

– Erittäin hyvillä mielin palaan Järvenpäähän ja näen, että tässä on kasvun mahdollisuudet ja hyvä draivi. Kiva olla taas osa JäPS-yhteisöä!