Raportti: Reipas 3–2 JäPS

Järvenpään Palloseuran komea neljän ottelun voittoputki katkesi katkeralla tavalla keskiviikkona Lahden Reippaan vieraana, kun isännät onnistuivat hienon nousun päätteeksi pitämään kaikki kolme pistettä Suomen Chicagossa. Tappio aiheutti jälleen järvenpääläisittäin harmaita hiuksia, sillä sinipaidat olivat ehtineet ennen Reippaan piristymistä johtaa ottelua jo kahdella maalilla.

Ottelun ensiminuutit Reipas, kenties aiemman viikonlopun tappiosta sisuuntuneena, tuli hieman vieraita terävämmin, mutta JäPS-maalia lahtelaiset eivät kuitenkaan päässeet kummemmin uhkaamaan. JäPSillä oli sen sijaan heti alussa mainio paikka ottaa johtoasema haltuunsa, mutta hyvällä pelipäällä olleen Ville Aholan ohjaus painui hienon kombinaatiopelaamisen jälkeen hieman yli maalin.

Avausmaalia ei siitä huolimatta jouduttu järin pitkään odottelemaan. Vaarallisena erikoistilannejoukkueena profiloitunut JäPS sai toisen kulmapotkunsa vasemmalta lipulta, jonne sitä asteli totutusti antamaan aiemmassa Reipas-ottelussa kauden maalitilinsä avannut Joakim Ärilä. Tämän antama kulma olisikin tipahtanut suoraan hyvän juoksun tehneen Olli Valton päähän, mutta Reipas-puolustaja näki parempana ratkaisuna kaataa miehen rangaistuspotkun arvoisesti. ”Opa” asteli tällä kertaa itse pallon taakse ja jysäytti vasempaan alanurkkaan varmasti jo kauden viidennen osumansa.

Vain kuusi minuuttia myöhemmin JäPS iski uudelleen. Taikuri-Ahola heilutti jälleen tahtipuikkoa ja vapautti tällä kertaa pitkin oikeaa laitaansa nousseen Ala Alaeddinen. Tätä ei pieneen kulmaan joutuminen tuntunut järin häiritsevän, vaan mies laukoi kovan ja matalan laukauksen ohi voimattomaksi jääneen Joona Tiaisen.

Jos joku uskoi tässä vaiheessa, että JäPS menisi menojaan, niin väärässä oli. Reipas ei toisesta takaiskusta lannistunut, vaan pääsi sitä vastoin paremmin ja paremmin peliin mukaan. Ensin se oli lähellä maalia, kun kaukaa lähtenyt vapaapotku kilahti JäPSin onneksi vain ylärimaan. Kavennus tuli puolestaan vain hetki tämän jälkeen. Ottelun parhaaksi valittu Berat Köse vapautti Miska Verkon puolittaiseen läpiajoon, ja vaikka Altti Mäkinen sai sormensa tämän viimeistely-yrityksen eteen, oli laukauksessa silti tarpeeksi voimaa, jotta pallo jaksoi lipua Mäkisen vartioiman veräjän maaliviivan ylitse.

Kavennus herätteli Reipasta entisestään, ja isännät pääsivätkin moneen otteeseen vaarallisen tuntuisiin vastahyökkäyksiin ja juoksemaan JäPSin puolustuslinjaa kohden, mutta huonot viimeiset ratkaisut tiesivät sitä, että varsinaiset loistopaikat jäivät vielä kotijoukkueen osalta vähiin. Pitkään näyttikin siltä, että JäPS saisi pitää johtoasemansa puoliajalle asti, kunnes Reipas sai vielä ensimmäisen puoliskon viime hetkillä vapaapotkun noin kolmestakymmenestä metristä. Se vipattiin yli vieraiden puolustuslinjan, jossa Reipas voitti ensimmäisen pallon nostaen sen katkoa yrittäneen Mäkisen yli sillä seurauksella, että Tomi Kultilla oli helppo työ niitata peli tasoihin tyhjään maaliin.

Toinen puoliaika jatkui oikeastaan siitä, mihin ensimmäinen oli päättynyt, ja kenties JäPS-pelureista parhaiten keskiviikkona esiintyneen Aholan pientä loukkaantumista seurannut vaihto antoi kontrollia vielä entisestään Reippaalle. Isäntien voittomaali syntyi lopulta heti toisen puoliskon alkuhetkillä. Alati vaarallinen Köse sai 50. minuutilla taisteltua pallon itselleen vasemmalla laidalla, ohitti laitapakiksi toisella puoliskolla siirretyn Alan ja laukoi viuhuen kohti Alttia. Ensimmäisen yrityksen tämä sai vielä torjuttua, mutta kun jatkopalloonkin ehti vielä ensimmäisenä Köse, sai tämä kuin saikin tykitettyä Reippaan johtoon. 

Kolmannen takaiskun jälkeenkään JäPS ei saanut omaa peliään täysin rullaamaan, ja tasoituksen sijaan tilastoihin saatiin vain Aleksi Ristolan ja Kalle Kuritun keltaiset kortit. Peli aaltoili voimakkaasti päästä päähän, mutta etenkin kokenut Jussi Hauhia vastasi siitä, ettei JäPS saanut pitkistä avauksistaan luotua maalipaikkoja.

Lopussa Reipas sitten alkoi valua kohti omaa rangaistusaluettaan ja antaa enemmän kontrollia JäPSille. Herääminen tapahtui kuitenkin auttamatta liian myöhään, eikä Tiaisen maalia päästy ennen päätösvihellystä järin vakavasti uhkaamaan. Lopputuloksena täten lopulta ihan ansaittu 3–2-voitto Reippaalle, joka nousi kolmeen pisteen turvin sarjan kuudennelle sijalle.

Tappiosta huolimatta JäPS jatkaa edelleen sarjakärjessä, mutta toki pahimpia haastajiaan enemmän otteluita pelanneena. Voittokantaan palaamista päästään yrittämään seuraavan kerran jo lauantaina, kun sinipaidat matkaavat Mikkeliin Pallo-Kissojen vieraaksi.