JäPSin kokoonpano: Joona Tiainen (MV), Tino Palmasto (C), Amos Ramström, Joona Tapani, Taavi Arminen, Omar Jama, Altti Hellemaa, Justus Holopainen, Ville Ahola, Noah Kaijasilta, Aleksi Ristola || Pyry Haapsaari, Hedi Khayat (>Jama 59’), Yusuke Sasabe, Roope Autio, Wataru Oguchi, Miska Rautiola (>Ahola 78’), Gullit Zolameso (>Ristola 69’)

Missä: Veritas Stadion, Turku, 20.7. klo 16:00

Yleisöä: 1280

Erotuomari: Amir Hajizadeh

JäPS kohtasi vierasottelussa TPS:n. Siniset aloittivat ottelun hyvin, mutta maaliin asti hyökkäykset eivät johtaneet, ja lopulta turkulaiset olivat tyly isäntä.

Ensimmäinen puoliaika:

Siniset olivat saada maalintekopaikan jo toisella minuutilla, mutta kotijoukkueen maalivahti Matias Niemelä ehti palloon juuri ennen Aleksi Ristolaa. Ottelun alku sujui molemmilta joukkueilta varovaisissa merkeissä, JäPSin hallitessa enemmän palloa.

Vierasjoukkue JäPS kävi lähellä maalintekoa kahdennellatoista minuutilla. Kulman jälkitilanteesta pallo ajautui Ville Aholalle, joka keskitti maalille. Tino Palmasto pääsi puskemaan seitsemästä metristä, mutta pallo suuntautui turkulaisten maalin ylärimaan.

Vartin kohdalla Siniset saivat vapaapotkun noin kaksikymmentäviisi metriä maalista, kun Altti Hellemaa kaadettiin hyvän nousun päätteeksi. Ristolan vapaapotku nousi kuitenkin reilusti yli TPS-maalin. Pian tämän jälkeen kotijoukkue rakensi vetopaikan Lasse Ikoselle, mutta Palmasto ehti hyvin peittämään laukauksen.

Ottelun edetessä myös kotijoukkue sai aikaan pidempiä pallonhallintajaksoja. Yksi näistä johti hyvään maalipaikkaan oikealta laidalta, kun hyvä keskitys löysi Antti Ulmasen maalilta. Joona Tiainen venytti kuitenkin itsensä hyvin tielle Ulmasen puskuun. 24. minuutilla Ahola löysi Justus Holopaisen rangaistusalueen sisältä, mutta tämän matala keskitys ei aivan löytänyt Ristolaa maalilta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Riku Riski pelasi hyvän pallon Umar Bala Muhamedille JäPS-puolustuksen selustaan. Muhamed laukoi pienestä kulmasta terävästi, laukaus niukasti ohi takakulmasta. Kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä TPS pääsi hyökkäämään riiston jälkeen. Tiainen torjui ensin Ulmasen yrityksen, paluupallo kimposi Riskille, joka pääsi kokeilemaan muutamasta metristä, mutta Tiainen otti perään toisen huipputorjunnan.

Viisi minuuttia ennen taukoa kotijoukkue pääsi yrittämään avausmaalia rangaistuspotkusta. Holopaisen katsottiin kaataneen Riskin, ja pallo vietiin pilkulle Sinisten protesteista huolimatta. Mehdi Hetemaj ampui pallon varmasti vasempaan alanurkkaan.

Pari minuuttia myöhemmin TPS osui toistamiseen. Eino-Iivari Pitkälä lähetti pallon kulmapotkusta etutolpalle, josta Muhamed puski sen takakulmaan. Näin JäPSin hyvästä alusta huolimatta tauolle lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Toinen puoliaika:

Kotijoukkue TPS jatkoi vahvaa jaksoaan myös toisen puoliajan alkuun. Turkulaiset rakensivat Jesper Karlssonille laukaisupaikan kuudentoista rajalle, mutta Palmasto ehti peittämään laukauksen kulmaksi. Hetkeä myöhemmin Ahola tavoitteli Ristolaa linjan takaa, mutta syöttö karkasi aavistuksen pitkäksi.

JäPS sai aikaan pidemmän hyvän jakson pallollisena, mutta lopulliset maalipaikat jäivät uupumaan. Viimeiset syötöt eivät aivan löytäneet perille. Kesken Sinisten paineen kotijoukkue iski jälleen, kun 63 minuuttia oli pelikellossa. Muhamed nousi hyvin vasemmalta laidalta ja petasi paikan Riskille, joka pääsi laukomaan rangaistuspilkun tasalta pallon vapaasti etukulmaan.

JäPS pääsi yrittämään kulmasta, kun 71 minuuttia oli pelattu. Kulman jälkeen pallo tuli Holopaiselle, joka keskitti takatolpalle. Amos Ramström pääsi puskemaan, mutta yritys suuntautui niukasti tolpan väärälle puolelle.

74. minuutilla Ulmanen pääsi laukomaan kahdestakymmenestä metristä, Tiainen torjui varmasti. Hetkeä myöhemmin TPS kuitenkin riisti pallon takaisin ja pallo pelattiin rangaistusalueen sisään Pitkälälle, joka laukoi sen etukulmasta sisään. Näin peli jo 4–0 turkulaisille.

Maalin jälkeen JäPS hyökkäsi hyvin oikealta laidalta. Gullit Zolameso ohitti vastustajan ja pääsi leikkaamaan rangaistusalueen sisään, mutta tämän syöttö ei aivan löytänyt Holopaista maalilta. Ottelun loppupuolella ilonaihetta Sinisille toi myös Miska Rautiolan kauden ensimmäinen esiintyminen Ykkösliigassa, kun toppari palasi pelikentille pitkän loukkaantumisen jälkeen.

83. minuutilla Pitkälä petasi Onni Helénille laukaisupaikan rangaistusalueen sisään, mutta tämän laukaus painui etukulmasta yli. Varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla Ramström kaatoi Helénin rangaistuspotkun arvoisesti, ja Ramström lensi toisella keltaisella kortilla ulos. Helén asettui itse ampumaan rankkaria, mutta laukaus kimposi tolpasta ulos.

Näin ottelu päättyi kotijoukkueen neljän maaliin voittoon. Sinisten ottelut jatkuvat lauantaina 20.7., kun Jaro saapuu Keskuskentälle. Tervetuloa Stadikalle kannustamaan Siniset voittoon!