Joona Tiainen (MV), Justus Holopainen, Omar Jama (> Hellemaa Altti), Noah Kaijasilta Kelt. (> Sebastian Kamara), Hedi Khayat Kelt., Herkko Kuosa (> Linus Rönnberg), Wataru Oguchi (> Taavi Arminen), Tino Palmasto (C), Amos Ramström, Irfan Sadik Kelt.

Missä: OmaSp Stadion, Seinäjoki, 13.4. klo 16:00

Yleisöä: 378

Erotuomari: Mikko Juusola

Ensimmäinen puoliaika

Ensimmäinen puoliaika alkoi suhteellisen varovaisissa merkeissä ja lievällä SJK Akatemian hallinnalla. Koko puoliajan jatkuneet matalat keskitykset laidoilta aiheuttivat jatkuvaa päänvaivaa JäPS-puolustukselle ja maalivahti Joona Tiaiselle, jotka saivat kuitenkin selvitettyä pahimmat maalipaikat.

Sinipaidat alkoivat pääsemään paikoille 10. minuutin jälkeen. Ensin nähtiin hyvä vastahyökkäys, josta Justus Holopaisen passi Irfan Sadikille venyi kuitenkin pitkäksi. Vain hetkeä myöhemmin viime kaudella Ykkösessä kuusi maalia iskenyt Holopainen sai pallon riistettyä SJK-puolustukselta, ja tempokuljetuksen päätteeksi seinäjokelaispuolustus joutui rikkomaan JäPS-kärkeä kuudentoista alueen tuntumassa. Ykkösliigacupissa erinomaisesti esiintyneen Noah Kaijasillan ovelassa vapaapotkussa oli ytyä, mutta se meni kuitenkin sen verran keskelle, että kotijoukkueen maalivahti Miguel Rodriguez sai torjuttua pallon kulmaksi.

Ottelu pysyi vauhdikkaana ja kelvollisia hyökkäyksiä nähtiin molempiin suuntiin. JäPS sai pidettyä keskialueen tukossa, mutta vikkelät SJK-laiturit Emmanuel Essel ja Bob Nii Armah saivat jatkettua matalien pallojen toimittamista boksiin. Jäpsin topparikaksikko Tino Palmasto - Amos Ramström sai kuitenkin luudittua pallot pois pahimmilta paikoilta.

Ottelun ja JäPSin ensimmäinen maali uudessa Ykkösliigassa nähtiin 25. minuutilla. Sinipaidat saivat pelattua pallon keskikentälle Joona Tapanille, jonka pitkä kuljetus päättyi lopulta seinäjokelaisten rikkeeseen – jälleen vapaapotku erinomaisesta paikasta 16 rajan tuntumasta. Tällä kertaa pallon taakse astellut Holopainen sijoitti tyylikkäästi pallon alakulmaan ohi muurin ja usean pelaajan JäPS-maskin.

25’ 0-1

JäPSin maalin jälkeen SJK otti jälleen pallonhallintaa itselleen. 28. minuutilla nopeana pelattu vapari ja siitä seurannut – jälleen laidasta tullut –  toimitus maalille saattoi jättää jokusen sydämenlyönnin välistä järvenpääläiskannattajilta. Pallo saatiin onneksi toppariparin ja Tiaisen yhteistyöllä sudittua pois tekopaikoilta.

Jakson viimeinen parikymmenminuuttinen sujui aaltoillen ja järvenpääläiset pääsivät jälleen mukaan peliin. Laadukkaat viimeiset ratkaisut jäivät kuitenkin uupumaan ja tauolle mentiin lukemissa 0-1 tasaisen nelivitosen jälkeen.

Toinen puoliaika

SJK Akatemia aloitti toisen puoliajan pirteästi. Laitojen lisäksi myös keskustasta alkoi löytymään hieman paremmin tilaa hyökkäyksille. 53. minuutilla paine myös tuotti tulosta: JäPSin puolustuskolmanneksella pallo pääsi kimpoamaan seinäjokelaisille boksin tuntumaan, näppärä syöttö linjan taakse tavoitti Eemeli Honkolan, ja tämä siirsi pallon ohi vastaan tulleen Tiaisen.

53’ 1-1

JäPSillä oli tasoitusmaalin jälkeen edelleen vaikeuksia löytää pelirytmiään, ja lunta tulikin tupaan vain kolme minuuttia edellisestä. Arviolta seinäjokelaisten ottelun kolmastoista matala keskitys, tällä kertaa riittävän tarkka ja napakka syöttö takatolpalle, tavoitti toistamiseen Honkolan, jolla oli helppo työ siirtää pallo maalin perukoille.

56’ 2-1

Maalin jälkeen järvenpääläiset saivat vähän uutta virtaa, ja joukkueen uusimmat tulokkaat Linus Rönnberg ja Altti Hellemaa vaihdettiin Herkko Kuosan ja Omar Jaman tilalle. Vaikka hyökkäyksiä saatiin jo luotua paremmin, pitivät eteläpohjanmaalaiset vielä hetken tahtipuikkoa käsissään.

62. minuutilla Kaijasilta joutui katkaisemaan SJK-hyökkäyksen, minkä seurauksena kotijoukkue sai vapaapotkun noin 20 metristä. Vapaapotku pelattiin yllättäen syöttönä muurin ohi, mutta uhrautuvasti pelannut JäPS-puolustus pääsi jälleen blokkaamaan. Vain hetkeä myöhemmin JäPS sai hankittua sivuvaparin, mutta keskitys ei ihan löytänyt Sadikin päätä. Sen sijaan vastahyökkäyksestä mentiin taas toiseen päähän – Emmanuel Essel pääsi muutaman syötön kombinaation myötä puolittain läpi, mutta sinisten maalivahti Tiainen sai torjuttua vedon tyylikkäästi kulmapotkuksi.

Kellon näyttäessä 70 peliminuuttia JäPS pääsi pelaamaan ylivoimalla. Vierasjoukkueen hyvän vastahyökkäyksen ja sitä seuranneen prässin kautta JäPS sai rajaheiton, jota lähdettiin heittämään nopeasti – tätä estämään mennyt Armah palkittiin toisella keltaisella kortilla ja suihkukomennuksella, ja JäPS pääsi pelaamaan ottelun lopun 10 pelaajaa vastaan.

Hallinta siirtyikin punaisen kortin myötä selkeästi järvenpääläisrosterille. Akatemialaiset saivat kuitenkin pelin pidettyä rikkonaisena ja puolustuksen tiiviinä. JäPS haki tasoitusosumaa erityisesti keskityksillä ja aikaisilla keskityksillä, joita nähtiin runsaasti ottelun lopulla. Viimeinen silaus jäi kuitenkin puuttumaan, ja kotijoukkueen puolustus selvitti pääosan toimituksista boksiin ilman suurempia sydämentykytyksiä – poikkeuksen teki Hedi Khayatin maalille toimittama, maalivahti Rodriguezin käsistä livennyt pallo, mutta JäPS-kannattajien epäonneksi kukaan sinipaidoista ei ollut törkkäämässä irtopalloa maaliin.

Ottelun viimeiset minuutit tarjosivat tunteiden kuumenemista, rikkeitä ja runsaasti keltaisia kortteja, joita jaettiin ottelussa yhteensä peräti 11 – maaleja ei sen sijaan enää nähty. Lopun paras paikka tasoitukselle oli kenties Justus Holopaiselle pelattu ovela chippi ja “Jussen” jatkoyritys, joka kuitenkin tyrehtyi Rodriguezin torjuntaan.

FT: 2-1

Etenkin toisen puoliajan alun SJK-vyörytys ja kotijoukkueen vahva laitapelaaminen olivat lauantaina ratkaisun avaimet. Myös JäPSin pelistä löytyi onneksi ajoittain hyviä elementtejä.

- Ekalla puoliajalla ei saatu omaa peliä kulkemaan kun oltiin tosi hermostuneita –  joukkueesta huomasi, että on kauden eka peli missä oikeasti jaetaan pisteitä. Toka puoliaika oli jo parempaa verrattuna ensimmäiseen. Punaisen kortin jälkeen olisi pitänyt kärsivällisesti pelata ja juoksuttaa vastustajaa, mutta tätä ei tehty eikä meidän keskitykset olleet riittävän laadukkaita, kommentoi JäPSin päävalmentaja Erol Ates.

- SJK uskoi alusta asti omaan tekemiseen ja se myös näkyi heidän pelaamisessa – lisäksi heiltä löytyi todella hyvät laiturit, jotka loivat meille ongelmia 1vs1-tilanteissa.

- Kausi on nyt virallisesti avattu ja uskon, että peli menee tästä vaa paremmaksi.

Pisteitä jahdataan taas ensi viikon lauantaina. Kauden ensimmäiseen JäPSin kotiotteluun saapuu vieraaksi edelliskaudesta selkeästi vahvistunut PK-35. Helsinkiläisiä päästään haastamaan legendaarisella Koivusaaren kentällä, tuttavallisemmin Jampan hornankattilassa, ennen siirtymistä uudistuneelle Keskuskentän stadionille.

Tervetuloa kotiavaukseen 20.4. klo 16:00 – jälkipelit ja Kauden Kick-off järjestetään ottelun jälkeen Eikan Pankissa (vapaa pääsy). Luvassa haastatteluja, joukkue-esittelyjä ja muuta monipuolista ohjelmaa – futiskulttuurikeskusteluja unohtamatta!