Raportti: SalPa 2–1 (1–1) JäPS

Raportti: SalPa 2–1 (1–1) JäPS

1–0 Huhtala 37’
1–1 Banza 40’
2–1 Huhtala 85’

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV) (C), Tobias Karkulowski, Taavi Arminen, Amos Ramström, Verneri Meriläinen, Omar Jama, Joona Tapani, Berat Köse, Enoch Banza, Hussein Mohamed, Justus Holopainen | Robin Källman (MV), Joakim Ärilä (>Meriläinen 46’), Hedi Khayat, Roope Autio, Gullit Zolameso, Prince Mokuma (>Holopainen 66’), Eero Tamminen (>Köse 66’)

Missä: Salon urheilupuisto, 15.4. klo 16:00

Yleisöä: ?

Erotuomari: Matti Roth

JäPSin kauden ensimmäinen ottelu päättyi harmilliseen tappioon. Salon Palloilijat vei kaikki kolme pistettä loppuhetkien voittomaalilla.

Ensimmäinen puoliaika

Kakkosesta täksi kaudeksi Ykköseen nousseet isännät halusivat selkeästi näyttää kotiyleisölle, että kuuluvat tälle tasolle, ja tulivat ensihetket selvästi terävämmin.

JäPS pyrki kyllä pelaamaan niin sanotusti omaa peliään alusta alkaen, mutta tietty pelirohkeus puuttui, eikä pelinrakentelu luonnistunut ensimmäisellä jaksolla juuri lainkaan. Oman haasteensa toi tietysti voimakkaana puhaltanut vastatuuli, joka vaikeutti vieraiden pelaamista entisestään.

Ensimmäisen erikoistilanteensa SalPa sai kulmapotkun muodossa kolmannella minuutilla, ja ensimmäinen parempi maalintekopaikka siunaantui minuuttia myöhemmin. Isännät saivat jatkettua pallon boksiin ja pääsivät yrittämään viimeistelyä melkoisesta avopaikasta, mutta hyvin pelannut Janne Laiho venyi pallon tielle.

Salolaiset jatkoivat tilanteen jälkeen niskan päällä, mutta vastaavia huipputontteja eivät kovin pian onnistuneet luomaan. Kympin kohdalla JäPS oli kuitenkin lahjoittaa johto-osuman, kun kovan tuulen myötä Elmo Heinonen pääsi katkaisemaan Jannen avauksen – kimmoke päätyi vieraiden onneksi hieman ohi maalin.

Ensimmäisen vartin rynnistyksen jälkeen JäPS ei enää ollut aivan samanlaisissa ongelmissa, mutta erityisesti SalPan pitkät avaukset aiheuttivat edelleen päänvaivaa. Lopulta SalPan terävämpi peli-ilme sitten palkittiin 37. minuutilla, kun Jesse Huhtala oli kakkospallossa nopeimpana ja vei lähietäisyydeltä kotijoukkueen maalin karkumatkalle.

Kauaa eivät salolaiset ehtineet johtoaan juhlimaan, sillä JäPS tasoitti heti seuraavasta – ja oikeastaan ensimmäisen jakson ainoasta paremmasta – hyökkäyksestään. Omar Jama haistoi hyvin katkopaikan keskialueella ja tuikkasi sitten puolustajan jalan kautta Enoch Banzan läpiajoon. Tuuli oli tehdä tässäkin tepposensa, mutta lopulta Enoch nosti kylmän viileästi maalivahdin yli ja toi JäPSin tasoihin.

Puoliajalle suunnattiin näin 1–1-tilanteessa, johon vierasjoukkue sai rehellisyyden nimissä olla tyytyväisempi.

Toinen puoliaika

Oli kyse sitten Jyrki Aholan puoliaikapuheesta tai tuulen kirjaimellisesta kääntymisestä, nähtiin toisella jaksolla parempaa JäPSiä ensimmäisestä minuutista alkaen.

Pallo sekä miehet liikkuivat paremmin, ja vieraat olivatkin siirtyä johtoon jo muutaman minuutin jälkeen. Omar oli jälleen alustamassa, mutta puolittaiseen läpiajoon ehtinyt Justus Holopainen ei aivan onnistunut tökkäämään pelivälinettä ohi hyvin vastaan tulleen Tatu Österlundin.

JäPS jatkoi tilanteen jälkeen pallollisesti hallitsevampana osapuolena, muttei pystynyt aivan parhaimpaansa, vaikka parannus ensimmäisen jakson tekemiseen oli huomattava. Valkoisissa pelanneet vieraat pääsivät pariin otteeseen hyökkäämään nopeasti kohti seisovaa SalPa-linjaa, mutta palloa ei saatu maalintekosektorille tarpeeksi tehokkaasti.

Salolaiset saivat pelistä kiinni taas sen loppua kohti mentäessä. 79. minuutilla Jongtae Yoon pelasi vasemmalta pallon boksin oikeaan laitaan, mistä se jatkettiin maalin eteen. Viimeistely avopaikasta jäi kuitenkin sen verran heppoiseksi, ettei Jannella ollut torjunnan kanssa vaikeuksia.

Viimeisen kymmenminuuttisen aikana peli vaikutti siltä, että voisi kääntyä kummalle tahansa, mutta todennäköisimmin päättyisi tasalukemiin. Isännät olivat kuitenkin eri mieltä.

Vähän pidemmän hyökkäyksen päätteeksi SalPa sai lyötyä palloa JäPSin boksiin, missä virkeimpänä oli jälleen Huhtala. Tämä tykitti pallon vastustamattomasti ylänurkkaan ja SalPa otti kiinnityksen täyteen pistepottiin.

Viimeisen vitosen aikana JäPS ei kovasta yrityksestä huolimatta onnistunut toden teolla uhkaamaan SalPan maalia, ja näin isännät pääsivät juhlimaan kauden avausvoittoaan heti ensimmäisessä ottelussaan.

– Peli oli meiltä kokonaisuudessaan todella hermostunutta, Ahola toteaa.

– Tiedettiin tietysti se, miten SalPa tulee, mutta oma pelisuunnitelmanne ei näkynyt sitä koko 90-minuuttista. Tiedettiin, että palloa tulee boksiin, ja sieltä ne maalitkin sitten tulivat.

– Pinna olisi tänään ollut otettavissa, mutta enempään meillä ei tällaisella pelillä tänään ollut mahdollisuuksia. Tästä me varmaan opimme, Ahola päättää.