JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Tino Palmasto, Roope Autio (C), Amos Ramström, Linus Rönnberg, Omar Jama, Joona Tapani, Justus Holopainen, Herkko Kuosa, Yusuke Sasabe, Irfan Sadik, || Joona Tiainen, Taavi Arminen, Hedi Khayat (>Sasabe 55’), Ville Ahola (>Rönnberg 55’), Altti Hellemaa (>Autio 77’), Wataru Oguchi (>Jama 77’), Sebastian Kamara

Missä: Algeco Areena, Pihlajamäki, 11.6. klo 18:30

Yleisöä: 466

Erotuomari: Mikko Juusola

JäPS kohtasi Pihlajamäessä valmentaajansa vaihtaneen PK-35:n. JäPS siirtyi ensimmäisellä puoliajalla johtoon Tino Palmaston maalilla, mutta kotijoukkueen rynnistys toisella puoliajalla aiheutti Sinisille ensimmäisen tappion viiteen viime otteluun.

Ensimmäinen puoliaika:

Ottelun ensimmäinen paikka avautui isännille viiden minuutin pelin jälkeen vapaapotkusta. Daniel Rantanen pääsi laukomaan noin kahdestakymmenestä metristä vasemmalta, mutta laukaus suuntautui ohi etukulmasta.

JäPS sai ensimmäisen hyökkäyksensä seitsemän minuutin kohdalla. Hyvä hyökkäys päättyi Herkko Kuosan nousuun vasemmalta, mutta PK-puolustus sai peitettyä keskityksen kulmaksi. Minuuttia myöhemmin Siniset hyökkäsivät uudestaan vaarallisesti. Joona Tapani löysi Justus Holopaisen rangaistusalueen sisältä, mutta puolustus ehti peittämään matalan laukauksen.

Vartin pelin jälkeen kotijoukkue sai jälleen vapaapotkun hyvältä paikalta, tällä kertaa hieman kauempaa maalista. Rantanen lähti kuitenkin syöttämään laidalle, josta Tiquinho keskitti maalille. Tapani ehti kuitenkin purkamaan.

Kotijoukkue hyökkäsi jälleen vaarallisesti 19. minuutin kohdalla. PK-35 hyökkäsi oikealta, pallo pelattiin Yassin Adamille, joka antoi matalan keskityksen rangaistusalueelle kohti Tiquinhoa. Tämän laukaus karkasi kuitenkin reilusti yli maalin.

23. minuutilla JäPS rakensi pitkän hyökkäyksen Linus Rönnbergin laidalta. Pallo pelattiin Omar Jamalle, joka keskitti takatolpalle kohti Irfan Sadikia. Pusku suuntautui kuitenkin ohi etukulmasta.

Kun 25. minuuttia peliä oli takana, JäPS sai kulmapotkun. Tämä ei vielä johtanut mihinkään, mutta jälkitilanne päätyi Sinisten haltuun. Pallo pelattiin Yusuke Sasabelle vasemmalle laidalle, joka jatkoi Kuosalle. Kuosa haastoi puolustajaa ja pääsi keskittämään rangaistusalueen kulmalta. Keskitys löysi kuudesta metristä Tino Palmaston, joka puski vastustamattomasti takanurkkaan. Näin JäPS siirtyi vierasjohtoon Palmaston kauden ensimmäisellä maalilla.

39. minuutilla Siniset hyökkäsivät oikealta. Justus Holopaisen keskitys tavoitti pilkun kohdalta Sadikin, mutta kotijoukkueen maalivahti Ville Viljala torjui hieman keskelle maalia jääneen puskun.

Pari minuuttia myöhemmin syntyi kotijoukkueen ensimmäisen puoliajan paras maalipaikka. Keskitystilanteen jälkeen pallo pomppi rangaistusalueella Tiquinholle, jonka laukaus osui ensin ylärimaan, sitten tolppaan ja lopulta JäPS-vahti Janne Laihon käsiin.

Vauhdikkaalla ja paikoin kuumalla ensimmäisellä puoliajalla ei lisämaaleja nähty, joten tauolle lähdettiin Sinisten maalin johdossa.

Toinen puoliaika:

JäPS sai toiselle puoliajalle painajaismaisen alun. Jaksoa oli ehditty pelata vasta puolitoista minuuttia, kun PK-35 hyökkäsi vasemmalta laidalta. Pallo pelattiin rangaistusalueen sisään Samba Sillahille, joka laukoi ensimmäisellä kosketuksella etutolpan kautta pallon JäPS-maaliin.

Kylmä kyyti jatkui vain pari minuuttia myöhemmin. Maalivahti Viljalan pitkä avaus löysi Shunta Uchiyaman, jota Amos Ramström rikkoi rangaistuspotkun arvoisesti. Eero Markkanen laukoi yhdestätoista metristä varmasti vasempaan yläkulmaan.

54. minuutin kohdalla JäPS sai vapaapotkun kolmekymmentä metriä maalista. Holopainen laukoi pomppivan kudin kohti etunurkkaa, mutta Viljala venytti hyvin väliin. Tunnin pelin jälkeen JäPS loi lisää painetta erikoistilanteiden ja keskitysten kautta, mutta tuloksetta.

65. minuutin pelin jälkeen PK loi kymmeneen metriin huippupaikan Uchiyamalle, mutta Ramström ehti peittämään laukausen. Pari minuttia myöhemmin kotijoukkue kuitenkin lisäsi johtoaan. Mustafa Beyai pääsi väliin JäPS-puolustuksen syöttöön, pääsi nokikkain Laihon kanssa ja viimeisteli etukulmasta sisään.

Kotijoukkueen neljäs maali syntyi parikymmentä minuuttia ennen peliajan loppua. Rantasen kulma ajautui rangaistusalueen rajalle Uchiyamalle, joka laukoi JäPS-puolustuksen kautta pallon maaliin.

72. minuutin kohdalla JäPS hyökkäsi oikealta. Vaihtomies Ville Ahola pääsi hyvään keskityspaikkaan, mutta Holopainen ei aivan yltänyt palloon. Syntyneestä kulmapotkusta Sadik pääsi jälleen puskemaan, tällä kertaa niukasti yli maalin.

Kymmenen minuuttia ennen loppua Siniset hyökkäsivät jälleen hyvin oikealta laidalta. Joona Tapani laittoi matalan keskityksen maalille, mutta PK:n puolustus ehti häiritsemään Holopaista riittävästi, ettei tämä saanut aikaan kunnon maalintekoyritystä.

Ottelun loppuhetkillä kotijoukkueen Xhevdet Gela pääsi laukomaan pariin otteeseen, kuitenkin tuloksetta. Varsinaisen peliajan tullessa täyteen JäPS sai vielä vapaapotkun kolmestakymmenestä metristä. Tapanin laukaus suuntautui noin metrin yli maalin.

Lisämaaleja ei nähty, joten ottelu päätyi lukemiin ​​4–1. Sinisten ottelut jatkuvat ensi viikolla jälleen vieraissa, kun vastaan tulee SalPa 19.6.