Raportti: NuPS 1–1 (0–1) JäPS*

Raportti: NuPS 1–1 (0–1) JäPS*

*JäPS vei rangaistuspotkukilpailun 1–3

0–1 Mokuma 28’
1–1 Vuorela 60’

JäPSin kokoonpano: Robin Källman (MV), Gullit Zolameso, Tobias Karkulowski, Tino Palmasto (C), Verneri Meriläinen, Reza Heidari, Joona Tapani, Berat Köse, Prince Mokuma, Hussein Mohamed, Hedi Khayat | Janne Laiho, Taavi Arminen (>Karkulowski 46’), Joakim Ärilä, Veeti Manner (>Tapani 46’), Herkko Kuosa (>Köse 66’), Justus Holopainen (>Mokuma 66’), Samu Siik (>Khayat 78’)

Missä: Ojamart-Areena, 17.05. klo 19:00

Yleisöä: ~300

Erotuomari: Jonathan Mainz

JäPSin keskiviikkoilta oli muuttua painajaiseksi, kun Kolmosessa pelaava NuPS laittoi vieraat Suomen Cupin 4 kierroksella todella tiukoille. Jatkoon mentiin lopulta vasta rangaistuspotkujen kautta.

Ensimmäinen puoliaika

Vaikka kopissa eittämättä oli tähdennetty, että takki auki ei otteluun ole syytä lähteä, puuttui JäPSin pelaamisesta alkuhetkistä lähtien tiettyä intensiteettiä. Liike pelinavausvaiheessa oli melko verkkaista, eikä kaksinkamppailuihinkaan menty sellaisella kovuudella kuin sarjaotteluissa on tapana mennä.

Isännät pelasivat sen sijaan kotiyleisönsä edessä uhrautuvasti ja jopa yllättävän rohkeasti. JäPS antoi NuPSille mahdollisuuden lyhyellä avaamiseen, ja niin punapaidat myös tekivät. Nummelalaisille aukesikin laukaisupaikka heti ensiminuuteilla, mutta veto viuhui ohi Robin Källmanin vartioiman maalin.

Alkushokin jälkeen JäPS otti toki sitten ottelun haltuunsa, eikä NuPS juuri Robinin maalia päässyt uhkaamaan. Isäntien rohkea avauspeli tarjosi roppakaupalla pallonriistoja ja vastahyökkäysmahdollisuuksia, mutta sinipaitojen viimeiset ratkaisut joko kestivät liikaa tai olivat huolimattomia. Tilaa kentällä oli totuttua enemmän, mutta kenties Ykkösen tempoon tottuneena JäPS ei sitä uskaltanut riittävissä määrin hyödyntää.

Muutaman läheltäpiti-tilanteen jälkeen oma mies onnistuttiin kuitenkin vihdoin löytämään linjan takaa. Reza Heidari laittoi erinomaisen pystypallon Prince Mokumalle, joka piti NuPS-puolustuksen puristuksessakin päänsä kylmänä ja viimeisteli lopulta maalivahdin ohitettuaan tyhjään maaliin.

Ennen puoliajan päättymistä JäPS kävi vielä ylärimassa, mutta NuPS välttyi toiselta takaiskulta. Vaikka vieraat olivat kaukana parhaastaan, oli puoliaikajohto ansaittu, eikä sinisillä hätää missään vaiheessa ollut.

Toinen puoliaika

JäPS teki ensimmäiset vaihtonsa puoliajalla, kun Veeti Manner ja Taavi Arminen korvasivat Joona Tapanin ja Tobias Karkulowskin. Pelin kuvaa vaihdot eivät varsinaisesti muuttaneet, vaan JäPS jatkoi pitäen palloa, kuitenkin ilman tuhannen taalan paikkoja lisämaalien iskemiseen.

Tasoituspaikkaa kytännyt NuPS ei tyytynyt edelleenkään bussittamaan ja avasi peliä maata pitkin silloin, kun siihen oli mahdollisuus. Isäntien yritys oltiin palkita noin kymmenen minuutin pelaamisen jälkeen, kun pallo saatiin aikaisesta vapaapotkusta JäPSin verkkoon saakka. Tilanne tuomittiin kuitenkin paitsioksi.

Kovin pitkään kotiyleisö ei kuitenkaan joutunut harmittelemaan. 60. minuutilla NuPS pääsi vastahyökkäämään pitkin oikeaa laitaa, josta pallo jatkettiin poikittain halki JäPSin boksin. Useammallakin JäPS-pelurilla oli mahdollisuus siivota se väljemmille vesille, mutta kommunikaatio puuttui, ja NuPSin ykköstykki Niko Vuorela pääsi ohjaamaan takatolpalta sisään.

Vasta tasoituksen jälkeen JäPS tuntui huomaavan, että jatkopaikka ei irtoa ilmaiseksi. NuPS-puolustus joutui oikeastaan ensimmäistä kertaa todelliseen testiin, mutta kesti myllytyksen kiitettävästi.

Kahteen otteeseen, kerran topparin liukastumisen ja kerran mainion pystysyötön myötä, Justus Holopainen kuitenkin pääsi läpiajoon. Ensimmäisen pelasti NuPS-vahti Valtteri Kuusisto hyvällä vastaantulolla, toisessa Jusse ampui niin sanotusti suoraan logoon. Näin ratkaisua jouduttiin hakemaan rangaistuspotkukilpailusta…

… joka ei kotifanien harmiksi osoittautunut kovin jännittäväksi. Robin nappasi kiinni heti ensimmäisen pilkun, ja kun Jusse, Herkko Kuosa ja Tino Palmasto pitivät päänsä, oli voittaja pitkälti selvä jo kisan alkuvaiheessa.

– Se oli tällainen tyypillinen cup-peli, kommentoi Jyrki Aholaa valmentajana paikannut Timo Kettunen.

– Vastustajalle iso käsi. Pelasivat todella antaumuksella, ja vaikka hallittiin kenttätapahtumia ja maalipaikkoja, itse maalit olivat todella kortilla.

– Tässä on sitä cup-romantiikkaa, kun tullaan alasarjalaisen kotikentälle, ja voi tapahtua mitä tahansa. [Pilkuissa] onneksi hienoja onnistumisia, ja katsotaan, mitä arpa tuo meille seuraavalle kierrokselle.