Raportti: MP 0–2 (0–2) JäPS

Raportti: MP 0–2 (0–2) JäPS

0–1 Banza 24’
0–2 Banza 30’

JäPSin kokoonpano: Robin Källman (MV), Taavi Arminen, Tino Palmasto (kelt), Roope Autio (C), Hedi Khayat, Omar Jama, Joona Tapani (kelt), Herkko Kuosa, Enoch Banza, Justus Holopainen, Prince Mokuma | Eero Tamminen (>Holopainen 70’), Reza Heidari (>Kuosa 84’), Samu Siik (>Banza 84’), Vili-Petri Vänttinen, Verneri Meriläinen, Niklas Schulz (MV)

Missä: Mikkelin Urheilupuisto, 14.07. klo 18:30

Yleisöä: 1209

Erotuomari: Pietu Niinimäki

Sieltä se vihdoin tuli. Seitsemän ottelun voitoton putki saatiin Mikkelissä päätökseen, ja millä tavalla! Ansaitusti sarjakakkosena nököttävät isännät olivat vastaantulijan roolissa käytännössä koko ottelun, kun JäPS-miehistö esitteli parastaan.  

Ensimmäinen puoliaika

Poissaoloja oli perjantaina paljon. Pelikiellossa olivat Tobias Karkulowski, Gullit Zolameso ja Hussein Mohamed, muuten sivussa Berat Köse, Amos Ramström, Janne Laiho ja Joakim Ärilä. Tämä ei JäPSiä kuitenkaan häirinnyt, vaan koko joukkue pelasi perjantaina todella hienon pelin.

Kaksi minuuttia. Sen aikaa kotijoukkue oli Urskin kesäillassa niskan päällä, kunnes JäPS otti komennon käytännössä koko 90-minuuttiseksi.

Kovimmalla pelipäällä oli kiistatta kahden maalin mies Enoch Banza. Jo ensimmäisen reilun viisiminuuttisen aikana Enoch taiteili itsensä kahteen otteeseen boksiin, mutta ilman palkintoa.

Paine pysyi JäPSin terävän alun jälkeen tiiviisti Mikkelin päässä, ja MP:n päästessä purkamaan menivät ykkös- ja kakkospallot järjestään vieraiden nimiin. Keskialueella Joona Tapani ja Omar Jama voittivat jälleen JäPSille mielettömän määrän kaksinkamppailuita, puolustuspäässä etenkin Tino Palmasto oli loistava.

Ensimmäisen erikoistilanteen sinipaidoille hankki oikean pakin tontilla stuntannut Hedi Khayat, jonka olisi voinut esityksensä perusteella uskoa pelanneen aina laitapuolustajana. Kulmia JäPS kerrytti pelkästään ensimmäisellä jaksolla viisi, mutta niistä ei ensimmäistä täysosumaa syntynyt.

Se syntyi vastahyökkäyksestä. MP:llä oli ensimmäinen vaarallisempi jaksonsa hieman parinkympin jälkeen, mutta JäPS selvisi vaivoin ja tarjoili heti perään isännille shokkihoitoa. Ensimmäisen Ykkösen ottelunsa aloittanut Prince Mokuma pelasi ilmavan seinän Justus Holopaisen kanssa ja vapautti sitten upealla syötöllä Enochin puolittaiseen läpiajoon. Viimeistelyn kanssa viime aikoina tuskaillut Enoch ei enää erehtynyt, vaan osui takanurkkaan kauden neljäntensä.

Lisää seurasi viitisen minuuttia myöhemmin. Tino katkoi MP:n pystypallon ja jatkoi sen Herkko Kuosalle, joka kuljetti muutaman metrin ja vapautti vuorostaan Enochin läpiajoon. Tälläkin kertaa mies viimeisteli vuorenvarmasti ja rysäytti ketsuppipullonsa kunnolla auki.

Viimeisen viisitoistaminuuttisen aikana JäPS jatkoi hallintaansa – puoliajan loppuvaiheilla nähty 41 syötön syöttöketju lienee seurahistorian pisin. Kertaalleen MP oli kulmapotkusta lähellä kavennusta, mutta viimeistely meni rimaa hipoen yli maalin.

Toinen puoliaika

Toinen jakso alkoi vierailta ymmärrettävän hermostuneesti, sillä yhdeksän kertaa JäPS oli ”Urskissa” ennen perjantai-iltaa vieraillut poistumatta kertaakaan voittajana. Kun samaan aikaan voittaminen on tällä kaudella ollut hankalaa – ja MP kotikentällään tappioton – ei pienten paineiden hiipimistä puseroon varmasti voinut välttää.

Rivit kuitenkin saatiin kasaan melko nopeasti, eikä isäntien kovin rynnistys jaksanut kantaa muutamaa minuuttia pidempään – todellisiin vaaranpaikkoihin sekään ei sitten edes johtanut.

Puoliajalle MP oli tehnyt triplavaihdon, ja olennaisin sisään astellut nimi oli varmastikin kymppipaita Egzon Avdi. Lähes kaksimetrinen kärkimies ei ole vielä peliajalla eikä maaleilla juhlinut, joten kyseessä taitaa olla yhteen tarkoitukseen soveltuva jokerikortti.

Tähän korttiin mikkeliläiset sitten toisella jaksolla turvautuivatkin, yhä uudestaan ja uudestaan. Korkeita palloja lähti sinipaitojen linjaan, mutta Tinon ja kapteeni Roope Aution johdolla niistä selvittiin hienosti. Pallonhallinta siirtyi hienokseltaan jälkimmäisellä puoliajalla MP:lle, mutta JäPS tukki keskustan hyvin.

MP:n parhaat kavennuspaikat syntyivätkin laidoilta. Kertaalleen mikkeliläisten pirtein ollut Joslyn Luyeye-Lutumba alusti Avdin vetopaikkaan, kertaalleen eteni itse ja laukoi riman kautta pallon väljemmille vesille.

Vähintään yhtä hyvät paikat JäPSillä oli kuitenkin johdon lisäämiseen. Tunnin jälkeen Herkon kulma jäi pyörimään todella vaarallisesti maaliviivalle ja osui puolustajan käteenkin, mutta putsattiin. Pari muutakin 50/50-tilannetta boksissa perjantaina oli, ja joskushan se on JäPSinkin näistä rangaistuspotku saatava.

Lisäksi 70. minuutilla sisään tullut Eero Tamminen oli taas pelipäällä. Kertaalleen tämä alusti Herkolle ylärimaan päätyneen laukauksen, kerran taisteli itsensä vetopaikkaan. Verkkoa kumpikaan joukkue ei kuitenkaan toisella jaksolla löytänyt, ja todella tärkeät pisteet näin Järvenpäähän 0–2-lukemin.

Voiton lisäksi lämmittivät Samu Siikin kauden ensimmäiset minuutit ja se, ettei kukaan kortin päässä pelikiellosta ollut onnistunut sellaista Mikkelistä nappaamaan. Ensi viikolla näitä miehiä onkin sitten neljä, kun Joona, Enoch, Omar ja Reza Heidari huilaavat kaikki seuraavasta keltaisestaan.

– Todella helpottava voitto meille, Timo Kettunen toteaa.

– Joukkue on tehnyt tähänkin saakka hyvin töitä, mutta tänään se palkinto tuli. Olimme tarpeeksi kärsivällisiä ja teimme pari hienoa maalia, ja toivotaan, että se lumipallo lähtee nyt pyörimään oikeaan suuntaan.

– Joukkue pelasi suunnitelman mukaisesti. Puolustettiin hyvin ja kurinalaisesti, tiedettiin vastustajan vahvuus erikoistilanteissa. Tähän olimme viikolla keskittyneet. Todella ansaittu voitto, ja olen hyvin ylpeä pelaamisesta ja jokaisesta pelaajasta.