Raportti: MiPK 0-5 JäPS

Edelliskierroksen Reipas-ottelun nukahdus saatiin pyyhittyä nopeasti mielestä, kun JäPS onnistui lauantaina kaatamaan Mikkelin Pallo-Kissat vieraissa komein 5–0-lukemin. Järvenpäässä pisteen nappaamaan onnistuneet mikkeliläiset olivat kotonaan auttamaton vastaantulija etenkin ensimmäisellä puoliajalla, eikä voittajasta jäänyt tällä kertaa tosiaankaan epäselvyyttä.

Kenties JäPSin kauden huonointa jalkapalloa tarjoilleen Lahden vierailun vastapainoksi MiPK-kohtaamisen ensimmäisellä puoliskolla nähtiinkin sitten ehkä kesän parasta JäPSiä. Isännät pääsivät vierailemaan sinisten kenttäpuoliskolla vain harvakseltaan siinä missä vieraat vyöryttivät hyökkäyksiä kohti mikkeliläisten maalia jatkuvalla syötöllä.

Parin läheltä piti -tilanteen jälkeen ensimmäinen nyytti saatiin painettua MiPK:n Tuomo Hiltusen selän taakse jo pelin 9. minuutilla. Olli Valto taisteli erikoistilanteen jälkeen pallon itselleen ja sijoitti sen sitten lukamodricmaisesti ulkosyrjällään tyylikkäästi kotijoukkueen maalin vasempaan ylänurkkaan. Osuma oli JäPS-topparille jo kauden kuudes, mikä tiesi sitä, että Opa nousi lohkon maalitaulukossa komeasti neljännelle sijalle.

Johdon lisäystä päästiin yrittämään pariin otteeseen jo ennen 2–0-maalia, josta vastasi lopulta Kakkosen kuukauden pelaaja -äänestyksessä vahvoilla oleva Miro Schwalenstöcker. Mies sai pallon rangaistusalueen oikeaan laitaan, josta tämä lähetti aina vaarallisella vasemmallaan viuhuvan kudin kohti Hiltusen vartioimaa maalia. Tämä sai venytettyä jalkansa pallon eteen, mutta laukauksessa oli takana sen verran voimaa, että se kimpoili yläriman kautta lopulta JäPSin onneksi verkon perukoille.

Lisää seurasi vajaa kymmenen minuuttia myöhemmin, kun kärkipari Aleksi Ristola sai pienoisen kuivan kautensa katki varmalla viimeistelyllä ja sysäsi vierailijat jo kolmen maalin karkumatkalle. Kuten JäPS muun muassa NJS- ja MYPA-otteluissa näytti, ei kolmen maalin johtokaan ole tällä kaudella ollut varsinaisesti turvallisen tuntuinen, mutta lauantaina sinipaitojen keskittyminen ei onneksi tässäkään vaiheessa päässyt herpaantumaan.

Allun osumasta ehdittiin mennä vain kolme minuuttia eteenpäin ja sama parivaljakko oli jälleen asialla. Vasempaan laitaan juoksun tehnyt Ristola ohitti merkkaajansa helpon tuntuisesti ja lähetti tarkan keskityksen etutolpalle, josta Miro nikkasi päällään siniset jo peräti 0–4-johtoon, kun ottelua oli ehtinyt kulua vasta 33. minuuttia. Tässä vaiheessa alkoi näyttää siltä, että Urpolan tekonurmella saatettaisiin JäPS-castia mukaillen tanssia kauden ensimmäiset kaksinumeroiset, mutta neljän maalin johto tuntui jo hieman tyydyttäneen JäPSin nälkää.

JäPS oli vielä ensimmäisen puoliajan lopussa karata viiden maalin karkumatkalle, kun Ristolan kaukaa lähtenyt vapaapotku vaikutti uppoavan vastustamattomasti vasempaan ylänurkkaan, mutta tällä kertaa komeasti pallon tielle venynyt Hiltunen veti pidemmän korren. Näinpä taukoa lähdettiin viettämään 0–4-numeroissa, eli voittaja oli pitkälti selvillä jo ensimmäisen nelivitosen jälkeen.

Ehjää 90-minuuttista ei tällä kertaa valitettavasti päästy kuitenkaan näkemään, sillä helppo ensimmäisen puoliaika tuntui hieman suoristaneen JäPS-miehistön selkiä. Mikkeliläiset onnistuivat tsemppaamaan ensimmäisen puoliajan ylijuoksusta ja hallitsivatkin jälkimmäisen 45-minuuttisen alkuhetkiä. Etenkin keskiakselilta oikeaan laitaan toiselle puoliskolle siirtynyt Lucas Dos Santos oli alati vaarallinen, mutta kun tämäkään ei lopulta JäPS-maalin ylärimaa lähemmäksi päässyt, päättyi MiPK:n viitisentoista minuuttia kestänyt hyvä vaihe tuloksettomana.

Peli jatkui kuitenkin suhteellisen tasaisena, kunnes Allu pääsi lähietäisyydeltä puskemaan päivän toisensa ja kauden kahdeksantensa, joka aivan viimeistään löi lopullisen naulan isäntien arkkuun. Viidennen maalin jälkeen JäPS pyöräytti vaihtoruletin kunnolla käyntiin, minkä osalta erityisesti Gnistan-laina Albin Mehmetin ensimmäiset minuutit JäPS-paidassa lienevät maininnan arvoinen asia.

Kun mikkeliläiset tuntuivat lopultakin luovuttaneen, pyörittelivät vieraat ottelun viimeiset 20 minuuttia pelailun omaisesti palloa isäntien boksin edustalla. Lähimmäksi lisämaaleja pääsi kentälle hetkeä aiemmin vaihdettu Temo Apriamashvili, mutta kun tämänkin viimeistely-yritys pomppasi ylärimasta väärälle puolelle mikkeliläisten maaliviivaa, jäi 0–5 lopulta ottelun lopputulokseksi.

Onnistunut kasvojenpesu siis JäPSiltä, mikä toisaalta olikin ehdoton vaatimus Mikkelin reissulle. Pelit kovenevat kuitenkin seuraavalle kierrokselle huomattavasti, sillä ensi perjantaina Keskuskentälle JäPSin vieraaksi saapuu nousutaistoon tiukasti hamuava Lappeenrannan PEPO. Kotiottelun jälkeen PEPO kohdataankin heti perätysten vieraissa, eli luvassa on kaksi todellista ”kuuden pisteen” ottelua.

Mainittakoon myös, että MiPK-peliin päättyi Justus Kauppisen tämä kausi Suomen kentillä, sillä mies suuntaa jälleen Amerikan mantereelle opintojaan jatkamaan. Kiitokset siis Juvelle tästäkin vuodesta, ja toivottavasti mies nähdään jälleen ensi kaudella JäPSin väreissä!