Raportti: KPV 1-2 (1-0) JäPS

Raportti: KPV 1–2 (1–0) JäPS

1–0 Mäkinen 41’
1–1 Mohamed 70’
1–2 Kuosa 86’
       Mohamed pun. 90+1’
       Ahola pun. 90+2’

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV) (C), Gullit Zolameso, Taavi Arminen, Vili-Petri Vänttinen, Joakim Ärilä, Omar Jama, Reza Heidari (kelt), Herkko Kuosa (kelt), Enoch Banza, Justus Holopainen, Berat Köse | Robin Källman (MV), Verneri Meriläinen (> Vänttinen 81’), Hedi Khayat (> Banza 63’), Prince Mokuma (> Heidari 75’), Hussein Mohamed (kelt+kelt) (> Köse 46’), Tobias Karkulowski (> Zolameso (kelt) 46’)

Missä: Kokkolan Keskuskenttä, 13.05. klo 16:00

Yleisöä: 652

Erotuomari: Joona Manninen

JäPS onnistui kuin onnistuikin avaamaan lauantaina vieraspistetilinsä kellistämällä Kokkolan Pallo-Veikot tiukan väännön päätteeksi. Kamppailusta ei tapahtumia ja draamaa puuttunut, ja vaikka se olisi voinut kääntyä isännillekin, takasi JäPSin taisteluilme lopulta sinipaidoille kauden toisen voiton.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun alku oli tasainen, mutta JäPS oli ensimmäisen kymmenminuuttisen ehkä hienokseltaan niskan päällä. Pallo pyöri mukavasti ja tasainen alusta helpotti selvästi vieraiden pelaamista verrattuna edellisviikon MP-otteluun.

Etenkin ensimmäisen kerran Ykkösessä avannut Vili-Petri Vänttinen täytti Amos Ramströmin jättämän aukon hienosti ja miehen avaukset löysivät järjestään oman pelaajan. Myös Omar Jama oli keskikentän keskustassa jälleen mainio. Pelivälinettä JäPS saikin taas boksin tienoille asti, mutta Ville Seppää ei maalillaan onnistuttu riittävästi haastamaan.

Vaikka myös isännät pyrkivät avaamaan peliä ainakin kokkolalaisnäkemysten mukaan rohkeammin ja riskialttiimmin kuin aiemmissa otteluissaan, oli vielä ensimmäinen puoliaika silti siis melko varovaista pelaamista. Paremmat maalipaikat olivat molemmissa päädyissä vähissä, mistä iso kiitos menee toki molempien hyvälle joukkuepuolustamiselle.

Lähellä avausmaalia käytiin ensimmäisen kerran puolen tunnin paikkeilla. KPV:n aiempaa hanakampi hyökkäyspelaaminen tarjosi läpi ottelun mukavasti mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin, ja ensimmäistä parempaa sellaista oli käynnistämässä Berat Köse.

Berat riisti pallon vasemmalla laidallaan ja pelasi sen sitten Herkko Kuosalle. Herkko alusti Reza Heidarille laukauksen, joka kimpoili linjan taakse Justus Holopaiselle. Jusse ehti liukumaan tilanteeseen juuri ennen Seppää, mutta pallo lipui piinallisesti senttejä ohi tolpan.

Aivan puoliajan loppuun oli KPV:n vuoro saada painetta JäPSin boksiin, ja se palkittiin kokkolalaisten kauden avausmaalin muodossa. JäPSiä viime kaudellakin terrorisoinut Miika Kauppila pelasi poikittaissyötön Santeri Mäkiselle, joka ajautui pieneen kulmaan, mutta onnistui silti ohittamaan tarkalla laukauksella Janne Laihon. Näin JäPS joutui suuntaamaan tappiolla puoliajalle.

Toinen puoliaika

Vaikka ensimmäisellä jaksolla oli molemmin puolin esitetty sinällään hyvää jalkapalloa, jäivät sykettä nostaneet tapahtumat mainitusti vähiin. Toisin oli toisella puoliskolla.

JäPS ei onnistunut käynnistämään kiriään heti, vaan KPV vei puoliajan alkuhetkiä. Pikkuhiljaa sinisetkin piristyivät, ja etenkin puoliajalla sisään vaihdettu Hussein Mohamed oli vasemmalla laidalla erittäin pirteä. Jannen hyvän torjunnan jälkeen Huskalla olikin jo paikka tuoda vieraat tasoihin, mutta mies laukoi hieman ohi oikeasta takanurkasta.

Seuraava paikka siunaantui Enoch Banzalle. Ohilaukaukseen päättynyt nopea hyökkäys jäi miehen viimeisiksi suorituksiksi kentällä, sillä kovasti nilkoilleen saanut Enoch jouduttiin vaihtamaan pian tämän jälkeen pois.

Vaihto oli onneksi onnistunut, sillä Enochin tilalle tullut Hedi Khayat oli viimeisen puolituntisen mies paikallaan. Kovan raastamisen lisäksi mies alusti Herkolle yhden maalipaikan ja oli myös käynnistämässä JäPSin voittomaaliin johtanutta hyökkäystä.

Sitä ennen JäPS tuli kuitenkin tasoihin. Ensimmäisellä puoliajalla pallonhallinta oli melko tasan, mutta jälkimmäisellä vieraat luovuttivat – kenties tietoisesti – sen isännille. Tämä tarjosi entistäkin enemmän mahdollisuuksia vastahyökkäämiseen, jollaisesta tasoituskin vihdoin napsahti. Herkko ajoi boksin rajalle ja näytti jo pohtivan laukomista, mutta pelasi vielä ylimääräisen syötön Huskalle vasemmalle. Tämän oikean tolpan kautta sisään ponnahtanut viimeistely ei Sepälle juuri mahdollisuuksia jättänyt.

Tasoituksen jälkeen KPV oli hiuksia harmaannuttavan lähellä siirtyä uudelleen johtoon. Ensin Joonas Paananen täräytti ylärimaan, ja sitten muutenkin upeasti pelannut Janne esitti huikean paraatipelastuksen Charalampos Chantzopoulosin puskuun.

Seuraavaksi vuorossa oli ottelun eniten närkästyttänyt tilanne. Rezan hetkeä aiemmin korvannut Prince Mokuma ja Aku Ahokangas täräyttivät KPV:n rangaistualueella jalkansa yhteen ja erotuomari Joona Manninen osoitti kohti pilkkua.

Vaikka tilanteessa hidastuksen perusteella ainekset sellaiseen olikin, on myönnettävä, ettei vastakkaista tilannetta olisi varmasti järvenpääläisleirissäkään purematta nielty. Jossittelulle ei kuitenkaan jäänyt tarvetta, sillä Seppä haki Huskan rangaistuspotkun vetäjästä katsottuna vasemmasta alakulmasta.

Pelisysteemiään hieman vielä muuttanut JäPS ei jäänyt tilannetta harmittelemaan, vaan jaksoi uskoa voitto-osumaan. Se, ja samalla eittämättä JäPSin kauden hienoin maali, syntyikin vain muutamaa minuuttia myöhemmin.

Prince katkoi omalla alueellaan Hedille, joka ujutti pallon prässääjän jalkojen välistä ja pelasi sitten pitkän syötön keskialueelle. Siellä vastaan tullut Jusse jatkoi upeasti yhdellä kosketuksella pystyyn Huskalle, joka kuljetti kohti rangaistusaluetta ennen kuin palautti Herkon palveluksen ja vapautti tämän maalipaikkaan. Hege ei epäröinyt vaan viimeisteli varmasti JäPSin kauden toisen voittomaalin.

Loppuhetkien aikana Huska ehti ottaa vielä sukeltamisesta toisen keltaisen kortin, ja myös JäPS-luotsi Jyrki Ahola ajettiin kentältä ilmeisesti kortin pyytämisestä. Loppukiriä näistä ei KPV kuitenkaan saanut aikaan, vaan JäPS varmisteli suhteellisen ongelmitta voittonsa.

– Hyvältä tuntuu tietenkin kolme vieraspistettä, ja etenkin se loppuun asti pelaaminen lämmitti isosti, Ahola kommentoi tyytyväisenä.

– Tehtiin enemmän pelissä voittavia tekoja kuin aiemmin ja puolustettiin omaa maalia jo paremmin, hän avaa.