Klubi 04 1–0 (0–0) JäPS

1–0 Boamah 90+1’

JäPSin kokoonpano: Niklas Schulz (MV), Tobias Karkulowski, Amos Ramström (C), Taavi Arminen (pun.), Verneri Meriläinen, Enoch Banza, Omar Jama (kelt.), Joona Tapani, Hussein Mohamed (kelt.), Berat Köse, Justus Holopainen | Janne Laiho (>Schulz 46’), Joakim Ärilä (>Meriläinen 76’), Roope Autio, Tino Palmasto (>Ramström 33’), Gullit Zolameso, Reza Heidari (>Jama 46’) Herkko Kuosa (>Köse 58’), Eero Tamminen (>Holopainen 46’), Prince Mokuma (>Banza 85’)

Missä: Bolt-arena su 02.04. klo 19:00

JäPSin harjoituspeli Kakkosen Klubi 04:ää vastaan päättyi harmilliseen yhden maalin tappioon. Sinipaitojen pelaamista vaikeutti sunnuntaina etenkin aikainen ulosajo.

Ensimmäinen puoliaika

Sunnuntai-iltana nähtiin ennakoidusti kovavauhtista jalkapalloa jo ensiminuuteista lähtien. JäPS piti palloa hieman enemmän, mutta tyytyi vain ”avaamaan peliä” ilman, että toisesta linjasta päästiin oikein eteenpäin. Näin pallo palautui keskikentältä jatkuvasti takaisin puolustuslinjaa, jonka olon isännät tekivät aggressiivisella prässillään tukalaksi.

Vieraiden pelaamista ei helpottanut se, että useampi pelaaja tuntui olevan alustan kanssa vaikeuksissa ja liukasteli siihen malliin, että Bolt Arenan olisi voinut kuvitella olevan jäässä. Sunnuntain ottelu olikin erityisen arvokas ulkopelikokemuksena.

Ottelun ensimmäinen parempi paikka oli syntyä, kun kuvatussa kierrätysvaiheessa JäPSille tuli paha pallonmenetys ja klubikärjelle oli aueta loistotontti. Taavi Arminen ehti kuitenkin sen verran peittämään, että viimeistely-yritys jäi heppoiseksi.

Peli jatkui vaikeana ensimmäisen parikymmentäminuuttisen. Kahdesti kotijoukkue pääsi pallonriistojen jälkeen juoksemaan kovaa kohti JäPS-linjaa, ja näistä jälkimmäinen johti valitettavaan lopputulemaan. Taavi nykäisi karkuun pääsemässä ollutta klubipeluria paidasta, mistä erotuomari päätti palkita tämän suoralla punaisella kortilla.

Mikään oikeusmurha tuomio ei sinällään ollut, mutta niin lähellä Amos Ramströmkin tilanteessa oli, että suurin osa erotuomareista tuskin olisi samaan ratkaisuun päätynyt. Kun kyseessä oli vielä harjoitusottelun 20. minuutti, olisi tuomaristolta odottanut tilanteessa ehkä hieman enemmän pelisilmää.

Kenties ulosajoa seurannut pieni hengähdystauko auttoi keräämään ajatuksia, sillä vieraat paransivat tekemistään välittömästi miesvajauksesta huolimatta. Maalipaikat olivat edelleen – puolin ja toisin – vähissä, mutta prässiä onnistuttiin purkamaan hieman paremmin.

32. minuutilla kaatui lisää vettä vieraiden niskaan, kun Amos loukkasi nilkkaansa ja jouduttiin ottamaan vaihtoon. Kovin vakavalta loukkaantuminen ei onneksi vaikuttanut.

Amoksen korvannut Tino Palmasto oli onneksi mies paikallaan, ja JäPSin ensimmäisen puoliskon lopussa syntyneistä hyökkäyksenpuolikkaista iso osa lähti rakentumaan tämän jalasta. Aivan viimeiset minuutit olivatkin JäPSin puoliajan pirteintä tekemistä, mutta Hussein Mohamedin laukaukset viuhuivat sisäänajojen päätteeksi yli ja ohi maalin.

Toinen puoliaika

JäPS jatkoi toisella jaksolla siitä, mihin oli jäänyt, ja hallitsi etenkin ensimmäistä 15–30 minuuttia. Ensimmäisen ottelunsa JäPSin miehenä pelannut Eero Tamminen toi pituudellaan vaihtoehdon avauspelaamiseen, ja vieraat pääsivät muutenkin kontrolloidummin vastustajan kenttäpuoliskolle.

Tunnin kohdalla sisään vaihdettu Herkko Kuosa toi myös yläoksalle hyvää energiaa, ja näyttikin jo hetken aikaa siltä, että JäPS onnistuisi alivoimallakin kääntämään ottelun. Parhaat paikat johto-osumaan siunaantuivat Reza Heidarille ja Huskalle. Ensimmäinen laukoi Enoch Banzan takaviistosyötöstä yli, jälkimmäisen vapaapotkun HJK-vahti venytti komeasti ylänurkasta.

70. minuutin tienoilla Klubi alkoi taas päästä paremmin mukaan otteluun, kun yhden miehen vajaus alkoi näkyä JäPS-pelaajiston jalkojen painossa.

Kesken pidemmän paineen isännät tulivat sitten oikealta laidalta boksiin, missä Huska taklasi kuljettanutta klubipeluria. Sinisin lasein taklaus oli kyljen puolelle, mutta tuomari tulkitsi sen tulleen selkään ja laittoi pallon pilkulle. Vetäjästä katsottuna vasempaan alanurkkaan suuntautunut laukaus ei ollut huono, mutta Janne Laiho oli parempi – komea torjunta ja peli pysyi maalittomana.

Viimeinen vartti mentiin hieman sekavammissa merkeissä, ja vaikka HJK sai enemmän painetta JäPSin päätyyn kuin päinvastoin, ei mitään paniikkia syntynyt – ennen kuin viimeisellä minuutilla.

Pallo pomppasi lisäajalla hieman onnekkaastikin JäPSin selustaan, minne liikkunut klubihyökkääjä pääsi yrittämään viimeistelyä erinomaiselta sektorilta. Sen Janne torjui upeasti ylärimaan, mutta kakkospallo tippui taas Klubille. Janne venytti – kenties vielä hienommin – tämänkin eteen, mutta kolmospallon tielle ei enää ehtinyt, vaan Michael Boamah pääsi ujuttamaan sen lähietäisyydeltä maaliviivan väärälle puolelle.

– Kun mennään pelaamiseen sisälle, niin kyllä me välillä ruvetaan vain syöttelemään alaspäin ja tekemään sellaisia ”safety-ratkaisuja”. Kyllä meidän täytyy saada sellainen pelirohkeus tässä takaisin, Jyrki Ahola kommentoi ottelun jälkeen.

– Tosi hyvää oppia meille siihen, miten me puolustetaan kun meillä on yhden vajaa ja miten me puolustetaan boksia. Nämä me tehtiin yhtä tilannetta lukuun ottamatta tosi hyvin.

– Nyt vähän palautellaan ja keskiviikkona pelataan uudestaan. Sitten varmaan keskustellaan vähän joukkueen kanssa, miten näitä pelejä pitää pystyä kääntämään.