Raportti: KäPa 3–3 (2–2) JäPS

Raportti: KäPa 3–3 (2–2) JäPS

0–1 Ahola 9’
1–1 Kauppila 18’
1–2 Holopainen 33’
2–2 Jouhi 42’
3–2 Wahlman 64’
3–3 Autio 72’

JäPSin kokoonpano: Joona Tiainen (MV), Hedi Khayat, Roope Autio (C), Tino Palmasto, Gullit Zolameso, Herkko Kuosa, Joona Tapani, Linus Rönnberg, Ville Ahola (kelt), Noah Kaijasilta, Justus Holopainen (kelt+kelt) || Janne Laiho (MV), Irfan Sadik (>Rönnberg 46’), Altti Hellemaa (>Kuosa 84’), Joona Tapani (kelt) (>Jama 60’), Peetu Haikonen (>Khayat 84’), Taavi Arminen (>Zolameso 40’), Urho Kumpulainen

Missä: Töölön Pallokenttä 1, 28.4. klo 18:30

Yleisöä: 216

Erotuomari: Juuso Vuorinen

Kuten kaikki kolme aiempaakin, oli myös JäPSin neljännen kierroksen ottelu melko tasaväkinen kamppailu. Suuremmin ei kumpikaan joukkue niskan päällä missään vaiheessa ollut, mutta ensimmäinen puoliaika oli kenties hienokseltaan KäPan, toinen JäPSin.


Ensimmäinen puoliaika

Muutaman nimen edellisestä avauskokoonpanostaan muuttanut JäPS oli ottelun ensihetket liikkeellä pirteällä jalalla. Sinipaidat olivat laittaa jopa PK-35 -kotiottelusta paremmaksi, sillä siinä avausmaalia jouduttiin odottelemaan melkein puolisen minuuttia, kun taas sunnuntai-iltana Ville Ahola vapautti Linus Rönnbergin paikkaan jo 15 sekunnin pelaamisen jälkeen. Linuksen laukaus oli jo matkalla takanurkkaan, mutta KäPa-puolustaja sai kroppansa viime hetkellä eteen.

Lisää seurasi pari minuuttia myöhemmin. Tällä kertaa Linus löysi puolestaan Villen vasemmalta laidalta, ja tämä keskitti etutolpalle. Keskitykseen sai päänsä ensimmäisenä väliin Justus Holopainen, mutta pusku kimmahti rimasta yli maalin.

Seuraavaksi oli isäntien vuoro yrittää maalintekoa. KäPa tuli pitkin omaa vasenta laitaansa ennen viiden minuutin täyttymistä ja löysi maalin edestä Miika Kauppilan. Aiemmin muun muassa KPV:ta edustaneen keskikenttämiehen jatko oli sujahtaa Joona Tiaisen jalkojen välistä, mutta viime hetkellä JäPS-vahti sai järjestettyä jalkansa paraatipelastukseen.

Seuraavasta vaarallisemmasta hyökkäyksestä seurasi sitten ottelun avausmaali. Mainioita erikoistilanteita koko alkuvuoden jaelleen Noah Kaijasillan kenkä osui vihdoin myös Ykkösliigan puolella kohdalleen, ja Ville pääsi nikkaamaan tarkan kulmapotkun takatolpalta sisään – vieraat johtoon.

KäPa kuittasi noin kymmenen minuuttia myöhemmin. JäPS avasi hyvin huolimattomalla puolipitkällä poikittaissyötöllä peliä, ja isännät pääsivät katkomaan. Kauppila peippaili pallonriiston jälkeen tyylikkäästi Sinisten boksiin ja ampui sitten onnekkaan kimmokkeen avustamana tasoituksen JäPS-maalin oikeaan alanurkkaan.

Kotijoukkueella oli omat mahdollisuutensa siirtyä johtoon, mutta lopulta toisen osuman onnistui ensimmäisenä tehtailemaan JäPS – se olikin sitten kenties vieraiden kauden komein maali.

Hyökkäystä olivat käynnistelemässä taas Ville ja Linus, mutta tärkeimmästä syötöstä vastasi Herkko Kuosa. Tämä sai pallon Rönnbergiltä noin 25 metrissä ja lähetti sitten millintarkan noston boksiin, jonne Jusse oli liikkunut fiksusti. Pallo koukkuun, ja viimeistely vasurilla ohi hieman käsiään väliin saaneen KäPa-vahdin.

Tyylikäs oli myönnettävästi myös isäntien toinen tasoitus hieman ennen puoliaikaa. JäPSin purku jäi liian keskelle, ja näin Adam Jouhi pääsi kuolettamaan pallon turhan lähellä maalia. Nuorukainen ei jäänyt turhia mietiskelemään, vaan pamautti puolivolleysta laukauksen aivan vasemman tolpan juureen. Tiainen oli laukauksessa hyvin mukana, mutta liikaa siinä oli voimaa ja tarkkuutta.

 

Toinen puoliaika

Toisella jaksolla JäPS oli mainitusti rahtusen hallitsevampi osapuoli, mutta maalipaikkoja ei kumpaankaan päähän ensimmäisen vartin aikana juuri siunaantunut.

Ensimmäinen parempi mahdollisuus tipahti lahjana Irfan Sadikin jalkaan tunnin paikkeilla. Villen keskitys otti onnekkaan kimmokkeen puolustajasta, ja Ifu pääsi kokeilemaan viimeistelyä suoraan ilmasta vajaasta kymmenestä metristä – yritys ei kuitenkaan päätynyt aivan kohti maalia.

JäPSin paine jatkui tilanteen jälkeen hetken, mutta sen purettuaan pääsi KäPa lähtemään hyökkäykseen. Pallo päätyi jälleen Kauppilalle JäPSin rangaistusalueen vasempaan laitaan, mutta Tino Palmasto liukui upeasti Kauppilan laukauksen eteen. Kakkospallon JäPS-kippari Roope Autio sai vielä purettua, mutta kolmannen yrityksen Aleksi Wahlman runttasi Aution jalkojen välistä sisään.

JäPSin tilanne synkkeni 70. minuutilla, kun erotuomari Juuso Vuorinen näki maalipaikkaan karkaamassa olleen Jussen rikkoneen. Jusse sutaisi tilanteesta turhautuneena pallon vihellyksen jälkeen yli päätyrajan, mistä Vuorinen palkitsi miehen päivän toisella varoituksella ja näin ulosajolla. Suhteellisen rankka tuomio, mutta myönnettävästi perusteltavissa. Muutenkin kortteja nähtiin taas melkoinen kasa.

KäPan nuori joukkue ei kuitenkaan ylivoimaa onnistunut hyödyntämään lainkaan. JäPS otti hallinnan itselleen ja tasoittikin lähes välittömästi. Noah Kaijasillan oli jälleen pallon takana, nyt aikaisen vapaapotkun merkeissä, ja löysi keskityksellään boksista Roopen. Kapteeni nousi korkeimmalle ja puski tasoituksen pompun kautta takanurkkaan.

Viimeiset parisenkymmentä minuuttia vietettiin enimmäkseen KäPan kenttäpuoliskolla, mutta sen verran vieraat alivoimastaan kärsivät, että mitään myllytystä JäPS ei päälle saanut, vaikka jatkoi hienokseltaan niskan päällä. Näin Töölön Pallokentällä päädyttiin 3–3-pistejakoon.

– Alkukankeuden jälkeen päästiin hyvin kontrolloimaan peliä sekä hyökkäys- että puolustussuuntaan, JäPSin päävalmentaja Erol Ates kommentoi pelin jälkeen.  

– Iso kiitos pelaajille. Vaikka saatiin punainen, niin erityisesti sen jälkeen jokainen kundi osoitti sydäntä ja luonnetta ja pelattiin loppuun asti voitosta.

– Tämä asenne, luonne, halu ja työmoraali tulee sekä auttamaan että kantamaan meitä hyvin pitkälle. Tämä piste voi olla lopussa hyvinkin arvokas.

Katso alta Ruutu-kooste ottelusta.