JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Peetu Haikonen, Miska Rautiola, Tino Palmasto (C), Jean Mabinda, Joona Tapani, Ville Ahola, Altti Hellemaa, Topi Järvinen, Justus Holopainen, Sakari Tukiainen || Joona Tiainen, Taavi Arminen (>Hellemaa 81’), Omar Jama (>Tapani 56’), Jaakko Sivunen, Miko Koskelainen (>Ahola 66’), Daniel Hvidberg (>Holopainen 66’), Noah Kaijasilta  (>Järvinen 56’)

Missä: Brahenkenttä, 19.10. klo 16:00

Yleisöä: 206

Erotuomari: Miika Pesonen

JäPS kohtasi kauden viimeisessä ottelussaan Käpylän Pallon. Ensimmäinen jakso kului vahvasti Sinisten hallinnassa, ja lopulta voitto irtosi selvästi, vaikka ottelun lopussa myös kotijoukkue pääsi maalien makuun.

Ensimmäinen puoliaika:

Ottelun alkuun vierasjoukkue JäPS tuli terävämmällä jalalla. Ottelun ensimmäinen laukaus nähtiin jo ensimmäisellä minuutilla hyvän prässin jälkeen, mutta Justus Holopaisen laukaus kahdestakymmenestä metristä suuntautui liiaksi keskelle Otto Hautamon vartioimaa KäPa-maalia. Seuraavan kerran Siniset kokeilivat maalintekoa seitsemännellä minuutilla, mutta Jean Mabindan kaukolaukaus ei myöskään tuottanut Hautamolle suurempia ongelmia.

Pelin kuva oli ensimmäisellä jaksolla selkeä: Siniset vyöryttivät pitkiä hyökkäyksiä, ja KäPa otti niitä vastaan matalassa blokissa. Kahdeksannella minuutilla JäPS tuli oikealta laidalta. Mabindan keskitys löysi rangaistusalueen sisältä Ville Aholan. Tämän jatkoon pääsi puolustus väliin, mutta pallo kimposi maalille, jossa Topi Järvinen ja Hautamo taistelivat pallosta. Lopputuloksena kuitenkin paitsiovihellys.

Neljäntoista minuutin pelin jälkeen Holopainen pelasi pallon pystyyn Altti Hellemaalle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä vasurillaan, Hautamo torjui kuitenkin hyvin. Minuuttia myöhemmin Hellemaa purjehti jälleen rangaistusalueen sisälle, hassutti puolustajia ja lähetti pallon kohti takatolppaa, josta Sakari Tukiainen liukui pallon maaliin kolmesta metristä. Näin Siniset johtoon.

Vain minuutti edellisestä JäPS osui toistamiseen. Peetu Haikonen teki pitkän kuljetuksen omalta kenttäpuoliskolta ja syötti pallon Aholalle kahteenkymmeneen metriin. Ahola vapautti Järvisen rangaistusalueen sisälle, ja tämä laukoi pienestä kulmasta pallon vastustamattomasti verkkoon. Maali oli Järvisen ensimmäinen JäPS-paidassa.

23. minuutin kohdalla Mabinda tavoitteli keskityksellä Tukiaista, mutta ajatukset eivät aivan osuneet yhteen. KäPa yritti alhaalla pallon saadessaan avata lyhyillä syötöillä, ja JäPS prässäsi niitä ahnaasti, aiheuttaen ongelmia. Prässi johti Sinisten kolmanteen maaliin, kun paineistettuna Hautamo pelasi pallon Holopaisen jalkaan kahteenkymmeneen metriin, ja JäPS-hyökkääjä sijoitti sen varmasti puolityhjään maaliin. Näin pelikellossa 26 minuuttia ja taululla jo ​​0–3-lukemat.

Puolen tunnin pelin jälkeen Järvinen löysi keskityksellä Tukiaisen taka-alueelta, mutta tämän jatkon KäPa-puolustus ehti purkamaan ennen kuin Ahola tai Holopainen ehtivät yrittämään maalintekoa. Kotijoukkueella oli varsinkin jakson loppupuolella muutama hyökkäyksen aihio, mutta JäPS-maalilla Janne Laiho joutui ottamaan ensimmäisellä puoliajalla ainoastaan yhden oikean torjunnan. Tämä tapahtui 41. minuutilla, kun Laiho tuli hyvin vastaan peittämään Benjamin Heikkisen yrityksen pienestä kulmasta.

Heti perään Mabinda lähetti hyvän pallon rangaistusalueen sisään Tukiaiselle, joka pääsi ampumaan yhden kosketuksen volleyn kohti etuyläkulmaa. Hautamo torjui kuitenkin komeasti. Vielä jakson loppuu Siniset loivat painetta erikoistilanteista, mutta lisämaaleja ei ensimmäisellä jaksolla enää nähty. Näin JäPS lähti tauolle ansaitussa kolmen maalin johdossa.

Toinen puoliaika:

Toisen puoliajan ensimmäinen maalipaikka tuli jälleen Sinisten vasemmalta laidalta. Hellemaa pääsi laukomaan terävästi, Hautamo torjui etukulmasta. Pari minuuttia myöhemmin Mabinda keskitti oikealta ja Tukiainen pääsi laukomaan, mutta vaikeasta asennosta lähtenyt yritys jäi keskelle maalia.

58. minuutilla kotijoukkue rakensi hyvän maalintekopaikan. Samuel Tammivuori vapautti Heikkisen puolustuslinjan taakse, mutta Laiho tuli hyvin vastaan peittämään viimeistely-yrityksen. Kolme minuuttia myöhemmin Tukiainen nousi oikealta laidalta ja antoi matalan keskityksen kohti vaihtomies Noah Kaijasiltaa. Joonas Salmi rikkoi Kaijasiltaa tämän laukoessa, ja tämän seurauksena pallo vietiin pilkulle. JäPS-laituri laittoi itse pallon tarkasti tolpan juureen.

Pari minuuttia myöhemmin saatiin jälleen uusi debytantti JäPS-paidassa, kun Daniel Hvidberg sai ensimmäiset minuuttinsa Edustuksen mukana. Hetkeä päästä KäPa sai tilaisuuden sivuvapaapotkusta, mutta Aleksi Wahlmanin pusku suuntautui ohi maalin. 70. minuutilla JäPS kävi lähellä maalintekoa. Miko Koskelainen haastoi puolustajaa ja pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta kuti suuntautui tolpan ulkoreunaan.

Kotijoukkue avasi maalitilinsä, kun ottelua oli pelattu 71 minuuttia. Nopeasti annetun vapaapotkun jälkeen Yllson Lika haastoi vasemmalta laidalta JäPSin rangaistusalueen sisälle ja laukoi pallon etukulmasta maaliin. Neljä minuuttia myöhemmin KäPa osui toistamiseen. Miika Kauppila nousi oikealta laidalta ja keskitti Heikkiselle, jonka laukaukseen JäPS-puolustus pääsi osittain väliin. Pallo pomppi kuitenkin viiteen metriin Wahlmanille, joka sijoitti tarkasti takakulmaan.

77. minuutin kohdalla Kaijasilta pääsi kokeilemaan rangaistusalueen sisältä, mutta Hautamo torjui matalan laukauksen. Pari minuuttia myöhemmin Siniset saivat vapaapotkun kahdestakymmenestä metristä. KäPa-muuri pääsi kuitenkin hieman väliin Miska Rautiolan yritykseen, eikä laukaus tuottanut hankaluuksia Hautamolle.

JäPSin viides maali syntyi seitsemän minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Tukiainen otti pallon hyvin haltuun ja pyörähti keskialueella karkuun puolustajalta. Tarkka syöttö vapautti Kaijasillan rangaistusalueen sisälle, ja tämä viimeisteli illan toisen maalinsa tarkasti takakulmaan.

Kauppila pääsi laukomaan oman kuljetuksensa päätteksi peliajan umpeutuessa, mutta Laiho torjui alakulmasta. Lisäajalla kotijoukkue ehti kuitenkin tekemään vielä kolmannen maalinsa. Kauppila lähetti keskityksen maalille, mutta purkupallo tavoitti ainoastaan Heikkisen. Heikkinen lähti laukomaan, mutta ei osunut palloon. Pallo kuitenkin pomppi ohi JäPS-pelaajan, ja Heikkinen pääsi kokeilemaan uudestaan, ja tällä kertaa kuti löysi tiensä Sinisten maaliin. Näin ottelun lopputulokseksi kirjattiin ​​3–5.

Voitto tarkoitti sitä, että JäPS varmisti Ykkösliigan viidennen sijan, joka on seurahistorian paras suoritus. Kauden saldona oli 9 voittoa, 8 tasapeliä sekä 10 tappiota, joten pistesaldoksi tuli 35 pistettä. Nyt vedetään hetki henkeä, jonka jälkeen Siniset aloittavat valmistautumisen kohti neljättä perättäistä kautta Suomen toiseksi korkeimmalla sarjatasolla.