Raportti: JJK 1-2 (0-0) JäPS

Raportti: JJK 1–2 (0–0) JäPS

0–1 Banza 56’
0–2 Honkola 60’
1–2 Pihlaja 80’

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Gullit Zolameso, Roope Autio (C), Amos Ramström, Joakim Ärilä, Badreddine Bushara, Reza Heidari, Joona Tapani, Enoch Banza, Herkko Kuosa, Hugo Toivonen | Prince Mokuma (>Banza 81’), Justus Holopainen (>Toivonen 73’), Berat Köse (>Kuosa 73’), Hedi Khayat (>Bushara 81’), Tobias Karkulowski (>Ärilä 58’), Taavi Arminen, Niklas Schulz (MV)

Missä: Harjun Stadion, 29.08. klo 18:30

Yleisöä: 775

Erotuomari: Lassi Siukkola

Tulihan se sieltä! Alku oli jälleen kovin, kovin hankala, mutta toisen jakson hyvän esityksen siivittämänä JäPS haki kuin hakikin Jyväskylästä kolme pistettä.

Ensimmäinen puoliaika

Vanne puristi tiistaina selvästi JäPS-miehistön päätä, ja paineet tuntuivat jaloissa. Vaikka JJK oli vielä tuskallisemmin pakkovoiton edessä, juoksuttivat kettupaidat ottelun alkuhetkillä mennen tullen JäPSiä Harjun loistokuntoon ehtineellä nurmella.

Ensimmäisen kerran isännät ehtivät kulmalipulle jo avausminuutilla, ja vaikka siitä selvittiin, joutui kapteeni Roope Autio venyttelemään keskitysten tielle tavalla, jota ei ole nähty ainakaan puoleen vuosikymmeneen. Nuo spagaatit, vierellä ja takana varmasti pelanneiden Janne Laihon ja Amos Ramströmin tukemana, riittivätkin pitämään JJK:n poissa todellisilta huipputonteilta.

Ennen kympin täyttymistä Joona Tapani rikkoi boksin rajalla, ja kotijoukkue pääsi yrittämään maalintekoa hyvästä paikasta. Vaikka laukaus painui hieman yli, nappasi Joona JäPSin harmiksi samalla pelikieltoa ensi lauantain KäPa-kamppailuun.

Vaparin jälkeen alkoi JJK:n todellinen vyörytys. Isännät ampuivat vajaan kymmenen minuutin aikana nopean laskutoimituksen mukaan seitsemään otteeseen JäPS-maalin suuntaan, mutta niin huonolla tarkkuudella, että vain kertaalleen Janne joutui todellisiin torjuntatöihin.

Ensimmäisen jakson puolivälin paikkeilla JäPS alkoi osoittaa heräämisen merkkejä. Herkko Kuosan kulmapotku päätyi parin pompun kautta Hugo Toivoselle, jonka nopean laukauksen Ville Viljala haki hyvin yläkulmasta. Hetkeä myöhemmin mies venyi Enoch Banzan tykityksen tielle.

Sen jälkeen ainoa vaarallisempi paikka ennen puoliaikaa oli kotijoukkueen laukaus, joka lipsahti JäPS-puolustajan jalasta tolppaan. JJK oli jakson lopunkin ehkä hienokseltaan niskan päällä, mutta viimeinen vartti mentiin pitkälti tasavahvoissa merkeissä.

Toinen puoliaika

Timo Kettusen ja Erol Atesin puoliaikapuheessa oli selvästi ollut jytyä, sillä jälkimmäisellä nelivitosella nähtiin uudestisyntynyt JäPS. Pallollisesta dominoinnista ei voinut puhua, mutta JJK pidettiin tehokkaasti poissa maalipaikoilta, ja isäntien boksissa vierailtiin samaan aikaan vaarallisesti pariin otteeseen.

Piristynyt peli-ilme oli kantaa hedelmää 55. minuutilla. Jyväskyläläiset pallottelivat huolimattomasti alakerrassaan, ja Enoch karkasi varkain avopaikkaan. Mies ei ehtinyt saada kuitenkaan kunnon laukausta aikaan, ja tökkäys meni reilusti ohi maalin.

JäPSin onneksi JJK ei oppinut kerrasta, vaan menetti minuuttia myöhemmin jälleen pallon omalla puolustusalueellaan. Herkko liukui uhrautuvasti pallon omille, sai sen sitten takaisin oikeaan laitaan päätyrajan lähettyville ja pelasi takaviistoon Enochille. Vaikka Viljala sai taas näppejään väliin, ei Enoch enää erehtynyt vaan laittoi sinipaidat karkumatkalle.

JJK:n selät tuntuivat takaiskusta hieman notkahtavan, ja JäPSin vahva vaihe jatkui. Noin viisi minuuttia avausmaalista juuri kentälle vaihdettu Tobias Karkulowski toi hyvällä tempokuljetuksella pallon alakerrasta keskialueelle ja löysi sieltä Joonan. Joona jatkoi vasemmalle Badreddine Busharalle, ja Badu jallitti parikin miestä ennen terävää laukausta kohti Viljalan maalia. JJK-vahti torjui jälleen hyvin, mutta kakkospallossa oli nopeimpana Enoch, joka viimeisteli päivän toisensa.

Tästä JJK hieman jo syttyi, mutta JäPS-puolustus selvitti lähentely-yritykset uhrautuvasti. Lopulta Hugo olikin Enochin alustuksesta lähempänä vieraiden päivän kolmatta kuin kotijoukkue ensimmäistään, mutta JJK:n puolustus blokkasi avopaikkaan ehtineen Toivosen laukauksen.

Voittajasta ei tuntunut olevan enää epäselvyyttä, kunnes JäPSiltä nähtiin vuorostaan todellinen hölmöily. Gullit Zolameso pelasi aikaisen vapaapotkun lyhyenä, mutta valitettavasti suoraan JJK-pelurille, joka lähetti pallon nopeasti eteenpäin. Puolustuslinjassakin oli vielä 4vs1-tilanne JäPSin hyväksi, mutta niin vain Oskar Pihlaja ennätti läpiajoon, ohitti Jannen ja toi isännät maalin päähän.

Viimeinen kymppi olikin sitten todellista trilleriä järvenpääläislasein. Aivan Jaro-ottelun kaltaiseen myllytykseen ei jouduttu, mutta JJK:kin sai erikoistilanteita ja keskityksiä boksiin sen verran, että nitroille olisi ollut tarvetta. Tällä kertaa kuitenkin selvittiin, ja Järvenpäähän päästiin lähtemään makoisat, makoisat kolme pistettä takataskussa.

– Varmasti koko joukkueelle helpottava voitto, Kettunen kommentoi pelin jälkeen.

– Ensimmäisellä jaksolla olimme hieman telineissä, varsinkin ensimmäisen puolituntisen. Vaikka JJK oli vahvempi, ei maalipaikoilla kuitenkaan juhlittu.

– Enochille sitten toisella jaksolla niin ikään helpottavat maalit, ja peli meillä sen jälkeen hallussa. Loppu meni sitten tietysti jännäksi, kun kaveri painoi hurmiossa päälle, mutta onneksi meidän rivit kestivät.

Ykkösen runkosarjan päätöskierros pelataan tulevana lauantaina 02.09. JäPS kohtaa nykyisen Keskuskentän viimeisessä ottelussa Käpylän Pallon, eikä siitäkään ottelusta panosta puutu.