JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Gullit Zolameso (kelt.), Roope Autio (C), Amos Ramström, Tobias Karkulowski, Hussein Mohamed (kelt.), Omar Jama, Joona Tapani, Eero Tamminen, Herkko Kuosa, Hugo Toivonen | Justus Holopainen (>Tamminen 66’), Verneri Meriläinen (>Karkulowski 46’), Berat Köse (>Kuosa 83’), Prince Mokuma (>Mohamed 75’), Reza Heidari (>Tapani 83’), Veeti Manner, Robin Källman (MV)

Missä: Harjun Stadion, 23.09. klo 16:00

Yleisöä: 321

Erotuomari: Ayhan Dag

Lauantaireissusta Jyväskylään jäi tällä kertaa päällimmäiseksi tunteeksi lähinnä painokelvottomia sanoja. Pisteittä jäätiin, eikä sitä kovin epäoikeudenmukaisena tuloksena voi pitää, vaikka paikkansa oli JäPSilläkin. Kauden ensimmäinen kahden voiton putki jäi näin jälleen haaveeksi.

Ensimmäinen puoliaika

Kuukauden takainen Jyväskylän reissu oli sinipaidoilla varmasti mielessä ennen ottelua – JJK:n lohduttomasta sarjatilanteesta huolimatta JäPS oli ensimmäisellä puoliajalla hätää kärsimässä, eli takki auki ei Harjulle olisi syytä nytkään lähteä.

Alkuun vaikuttikin siltä, että viimekertaisesta oli opittu. JäPS ei millään tasolla dominoinut, mutta taisteluilme oli elokuista parempi, ja jos jompikumpi pitäisi valita ensiminuutteja hallinneeksi osapuoleksi, oli se vierasjoukkue. Hyökkäyspään ongelmat tuntuivat kuitenkin tehneen ainakin jollain tasolla paluun, sillä maalipaikkoina tämä ei juuri realisoitunut.

JäPS tuli etenkin ensimmäisellä puoliajalla vahvemmin pitkin Hussein Mohamedin ja Gullit Zolameson miehittämää vasenta laitaa. Huskan laitanousut, usein puolustuslinjan hyviä avauksia seuranneina, eivät kuitenkaan jättipottiin asti riittäneet, vaikka pari kulmaa mies saikin hankittua. Koko 90-minuuttisen aikana niitä taisi taas kertyä lähes kymmenkunta, mutta kuten lopputuloksesta voi päätellä, ei kauden ensimmäinen kulmamaali nähnyt vieläkään päivänvaloa.

JJK tuli puolestaan pitkin samaa laitaa, kenties Huskan ja Bumban hyökkäysinnosta inspiroituneena, ja saikin lähetettyä pari kertaa pallon sieltä vaarallisille sektoreille. Useampaan otteeseen torjumaan joutunut Janne Laiho hoiteli kuitenkin hommansa varmasti.

Ensimmäisen jakson ensimmäinen parempi paikka nähtiin parinkympin korvilla. Joona Tapani lähetti taka-alueelle keskityksen, johon sekä Hugo Toivonen että Eero Tamminen olivat yltää, mutta lopulta Ville Viljala sai huokaista isäntien maalilla helpotuksesta.

Kymmenen minuuttia ennen taukoa Janne esitti huippupelastuksen JJK:n puolittaiseen läpiajoon, ja isännillä oli sen jälkeenkin pari puolittaista paikkaa siirtyä johtoon. Jakson paras tontti säästyi kuitenkin aivan puoliajan loppuhetkille, ja se oli JäPSin käsialaa.

Hyvin etenkin pääpalloissa vääntänyt Hugo Toivonen voitti niistä taas yhden, ja peliväline ajautui linjan taakse Huskalle. Sen verran kiire miehelle kuitenkin tuli, että viimeistely suuntautui avopaikasta reilusti yli maalin.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen nelivitonenkin alkoi JäPSin lievällä hallinnalla. Kahdesti JäPS pääsi yrittämään maalintekoa, ensin Bumba vähän kauempaa, ja sitten Hugo jo huomattavasti paremmasta paikasta, mutta molemmilla kerroilla Viljala selvitti tilanteet suuremmitta ongelmitta.

Pian sen jälkeen nähtiinkin sitten päivän ainoa osuma. JJK lähetti pitkän poikittaissyötön oikeaan laitaansa, jossa JäPSiltä oli puolustamassa Huska. Märkä kenttä teki kuitenkin tepposet ja mies liukastui sillä seurauksella, että Oskar Pihlaja pääsi etenemään vapaasti boksiin. Tämä leikkasi sisään ja laukoi sitten etualanurkkaan ja kettupaidat karkumatkalle.

Takaisku sekoitti hetkeksi JäPSin pelin täysin, ja JJK:lla oli kaksi hyvää paikkaa tuplata johtonsa – Janne torjui kuitenkin molemmissa mainiosti. Sen jälkeen ottelu taas tasaantui, eikä – kenties panoksettomuuden takia – JJK tyytynyt puolustamaan johtoaan, vaan Harjulla nähtiin hyvin avointa peliä.

Se avoimuus konkretisoitui JäPSin parhaana paikkana tunnin kohdalla. Vieraat onnistuivat vihdoin vapauttamaan Hugon huippumestaan, tämä ohitti jo Viljalankin, mutta JJK-puolustaja liukui viimeisellä mahdollisella hetkellä pallon väljemmille vesille.

Vaikka täysin toimettomia eivät isännätkään olleet, puski JäPS viimeisen puolituntisen päälle. Mielikuvitusta ja/tai malttia ei vain riittävästi löytynyt, eikä boksiin onnistuttu murtautumaan oikeastaan ollenkaan.

Osin märkien olosuhteiden takia sinipaitojen peli oli myös kovin suoraviivaista, ja vaikka pitkät avaukset välillä omille löysivätkin, oli lopputuloksena vain kasa erikoistilanteita. Valitettavasti ne ovat olleet tällä kaudella säännönmukaisesti vaarattomia, ja tämä oli tilanne myös lauantaina.

Kertaalleen JäPSillä oli vielä loistava mahdollisuus tasoitukseen. 85. minuutilla yksi boksiin heitetyistä keskityksistä pomppi vihdoin omille, kun pallo tipahti Prince Mokuman jalkaan vitosen viivan tuntumaan. Viimeistely meni kuitenkin yhtä reippaasti yli kuin Huskan yritys ensimmäisen jakson lopulla, ja JJK pääsi juhlimaan kauden kolmatta voittoaan.

– Meiltä kokonaisuudessaan suhteellisen nihkeä esitys, Timo Kettunen kommentoi.

– Ensimmäinen puolituntinen oli ihan asiallista pelaamista, mutta sitten se vähän hiipui. Toinen puoliaika alkoi sekin ihan kelvollisesti, vaikkei ihan parhaille maalipaikoille päästykään.

– Harmittavasti kaveri sai sitten maalin tehtyä, ja meille jäi kyllä paljon parannettavaa. Tämä esitys ei vain tule ensi viikolla riittämään. Nyt mietitään lääkkeet siihen, ja lähdetään taistelemaan pisteistä.

Hatarana hopeareunuksena Käpylän Pallon samanaikainen tappio tarkoitti sitä, että kolme kierrosta ennen sarjan loppua JäPS on edelleen neljä pistettä putoamisviivan yläpuolella. Lisää niitä kuitenkin tarvitaan, ja ensimmäinen mahdollisuus siihen on keskiviikkona, kun sinipaidat isännöivät Pietarsaaren Jaroa monitoimihallissa kello 18:30.