Raportti: JIPPO 2–2 JäPS (Ykkösliigacup)

JäPSin kokoonpano: Joona Tiainen (MV), Peetu Haikonen, Roope Autio, Jonathan Dunyin, Taavi Arminen, Veka Ketonen, Herkko Kuosa, Yusuke Sasabe, Noah Kaijasilta, Irfan Sadik, Justus Holopainen (kelt.) | Aleksi Ristola, Papy Lo Jr (>Tiainen 31’), Sebastian Kamara (>Kuosa 71’) (kelt.), Oscar Dahlfors (>Holopainen 82’), Urho Kumpulainen (>Haikonen 71’)

Missä: Hope Areena, Joensuu, 3.3. klo 14:00

Yleisöä: 162

Erotuomari: Ville Nevalainen

JäPS kohtasi Ykkösliigacupin kolmannessa ottelussaan JIPPOn. Siniset hakivat Joensuusta kilpailun ensimmäistä voittoaan. Joensuulaiset pääsivät ensimmäisen puoliajan lopulla kahden maalin johtoon, mutta JäPS tuli toisella jaksolla rinnalle ja loi maalipaikat jopa voittoon. Lopulta pisteet kuitenkin tasattiin lukemin 2–2.

Ensimmäinen puoliaika

JIPPO aloitti ottelun vierasjoukkuetta terävämmin, ja loi heti painetta JäPS-maalille. Ottelun ensimmäinen aidosti vaarallinen maalipaikka syntyi kuitenkin Sinisten toimesta kahdeksan minuutin pelin jälkeen. Peetu Haikonen keskitti oikealta laidalta maalille, josta Irfan Sadik pääsi puskemaan taka-alueelta. Kotijoukkueen maalivahti Pyry Piirainen ehti kuitenkin etuyläkulmaa kohti suuntautuneen pallon tielle.

JIPPO pääsi useaan otteeseen iskemään vaarallisesti vastaan JäPSin menetyksistä. 13. minuutilla JIPPO-hyökkääjä pääsi riiston seurauksena kiertämään vastaan tulleen JäPS-maalivahti Joona Tiaisen, mutta toppari Jonathan Dunyin ja Tiainen ehtivät vielä pelastamaan tilanteen.

Järvenpääläisten ensimmäisen puoliajan paras maalintekopaikka syntyi kulmapotkusta 26. minuutin pelin jälkeen. Noah Kaijasillan keskitys tavoitti taka-alueelle hiipineen Veka Ketosen pään, mutta tämä ei onnistunut kääntämään puskuaan muutamasta metristä kohti maalia. Tämän jälkeen ensimmäisen puoliajan loppu mentiin kotijoukkueen komennossa.

Puolen tunnin pelin jälkeen järvenpääläiset menettivät taas vaarallisesti omalla kenttäpuoliskolla. Tiainen tuli vastaan ja peitti ensimmäisen laukauksen, jonka jälkeen pallo kimposi kohti JäPS-maalia. Dunyin ehti kuitenkin siivoamaan pallon pois ennen kuin se ylitti maaliviivaa.

Seuraavassa joensuulaisten hyökkäyksessä Tiainen tuli hyvin vastaan, mutta koki kovia. JIPPO-hyökkääjän polvi osui Tiaista päähän, ja hänet jouduttiin vaihtamaan kentältä. JäPSin penkillä ei toista maalivahtia ollut, joten kapteeni Roope Autio siirtyi tolppien väliin, ja Papy Lo Jr vaihdettiin toppariksi. JIPPO jatkoi paineistusta kohti JäPS-maalia, mutta Autio onnistui selvittämään ensimmäiset keskitystilanteet.

Kotijoukkue siirtyi johtoon juuri ennen ensimmäisen puoliajan loppua. JäPS-puolustus sai katkaistua JIPPOn hyökkäyksen, mutta ei onnistunut purkamaan palloa pois vaara-alueelta. Joensuulaiset riistivät pallon takaisin, ja se pomppi rangaistusalueen sisään Aake Yletyiselle, joka viimeisteli pelaajaruuhkan läpi taka-alakulmaan.

Muutamaa minuuttia myöhemmin joensuulaiset kaatoivat lisää kylmää vettä JäPSin niskaan. Lisäajan kolmannella minuutilla JIPPO lähti riistosta terävään vastahyökkäykseen. Oskar Pihlaja haastoi rangaistusalueen rajalla vasemmalta laidalta keskustaan päin, ja ampui pallon vastustamattomasti takayläkulmaan. Näin tauolle lähdettiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Toinen puoliaika

Toisella puoliajalla nähtiin sisuuntunut JäPS. Siniset aloittivat jakson terävästi ja saivat rakennettua Kaijasillalle laukaisupaikan rangaistusalueen sisälle, mutta tämä ei saanut kunnollista osumaa pallon. Hetkeä myöhemmin sama mies pääsi JIPPO-puolustuksen syöttöön väliin, mutta Piirainen ehti maaliltaan katkaisemaan.

Ansaittu kavennusosuma syntyi 53. minuutin kohdalla. Herkko Kuosa pääsi kuljettamaan keskialueelta kohti joensuulaisten puolustuslinjaa, ja yritti syöttää pallon linjan taakse rangaistusalueen rajalla. Puolustus pääsi syöttöön väliin, mutta pallo kimposi rangaistusalueen sisälle, ja Kuosa reagoi itse tilanteeseen ensimmäisenä. Tarkka sijoitus alakulmaan seitsemästä metristä avasi Sinisten maalitilin.

JäPS jatkoi joensuulaisten painostusta, ja Kuosa pääsi tunnin kuluttua yrittämään uudestaan, mutta laukaus blokattiin. Tasoitusosuma nähtiin 64. minuutin pelin jälkeen. Kaijasilta purjehti oikealta laidalta rangaistusalueen sisälle, harhautti puolustajan ja sijoitti pallon varmasti takakulmaan.

Tasoitusmaalin jälkeen molemmat joukkueet pääsivät kokeilemaan maalivahtien terävyyttä. Kotijoukkueen Nuutti Tykkyläinen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Autio otti komean jalkatorjunnan. Hetkeä myöhemmin vaihtomies Sebastian Kamara pääsi hyvään maalintekopaikkaan, mutta Piirainen veti pidemmän korren.

85. minuutin kohdalla Kaijasilta pelasi Kamaran läpiajoon keskeltä. Kamara lähti kiertämään vastaan tullutta Piiraista, ja kaatui tilanteessa rangaistusalueen sisällä. JäPS-penkin protestoinnista huolimatta ottelun erotuomari Ville Nevalainen nosti Kamaralle keltaisen, vaikka tilanteessa näytti olleen kontakti.

Seuraavasta JäPS-hyökkäyksestä pallo keskitettiin taka-alueelle kohti Oscar Dahlforsia, mutta tämän kurottaessa pallolle maalintekoyritys suuntautui kohti JIPPO-vahti Piiraista. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue pääsi keskittämään vaarallisesti JäPS-maalin edustalle, mutta Dunyin ehti väliin ennen hyökkääjiä.

Enempää maaleja ei ottelussa nähty, joten pisteet tasattiin. Heikohkon ensimmäisen puoliajan jälkeen JäPS nosti selvästi tasoaan toiselle jaksolle, ja loi tarvittavat maalipaikat jopa kolmeen pisteeseen. Niin Tiainen kuin Autio ottivat muutaman hyvän torjunnan, mutta molempien joukkueiden viimeistely-yrityksiin jäi parannettavaa.

Tasapeli pitää JäPSin jatkohaaveet vielä ohuesti elossa. Lohkon piikkipaikkaan Sinisillä ei ole enää mahdollisuutta, mutta toinen sija on vielä matemaattisesti mahdollinen. Sinisten tulisi voittaa Mikkelin Palloilijat neljällä maalilla, jolloin KTP jäisi taakse maalieron turvin. Samanaikaisesti lohkon toisessa ottelussa PK-35:n tulisi voittaa JIPPO. Näin PK-35 voittaisi B-lohkon, ja Siniset menisivät lohkokakkosena välieriin.

JäPS kohtaa MP:n Monitoimihallilla tulevana lauantaina 9.3. Tervetuloa Monarille kannustamaan Siniset voittoon viimeisessä YLC-lohkopelissään!