Raportti: JäPS 6-2 PeKa

Raportti: JäPS 6-2 PeKa

Kolmannen perättäisen kolmipisteisen kirjauttanut JäPS vahvisteli taas asemiaan Kakkosen A-lohkon kärjessä, kun sinisten jalkoihin jäi tällä kertaa Kotkan Peli-Karhut. Puolenkymmentä liigavahvistusta Järvenpäähän mukaansa haalinut PeKa ei niistä huolimatta onnistunut JäPSille keskiviikkona suupalaa kummempaa purtavaa tarjoamaan. Jo ensiminuuteista lähtien oli selvää, että isännät olivat tukevasti kuskin pallilla, eikä havaintoa tukenutta avausosumaa sitten jouduttukaan pitkään odottelemaan.

Jo toisella minuutilla kotijoukkue sai paineen mukavan tuntuisesti kotkalaisten päätyyn, ja vieraat joutuivat purkamaan pallon yli sivurajan. Sitkeästä loukkaantumisesta kärsivän Valtterin Karlssonin poissaolon takia pallon linkosi tällä kertaa vieraiden boksiin JäPS-kapteeni Roope Autio, joka osoitti olevansa erikoistilanteiden antajana lähes yhtä iso pelote kuin niiden vastaanottajana; pitkänhuiskeasta varrestaan huolimatta PeKa-vahti Pyry Piirainen hieman jäätyi tilanteessa viivalleen, minkä seurauksena Vili-Petri Vänttinen pääsi ohjaamaan pelivälineen lähietäisyydeltä maaliin. Lähes heti tuon jälkeen vielä ensimmäistä JäPS-täysosumaansa odotteleva Ayuub ”Juppi” Abdi oli senttien päässä kauden komeimmasta, mutta tämän saksipotku kimmahti JäPS-kannattajien harmiksi tolpasta väärälle puolelle veräjää.

Pimenevä syysiltaan saatiin kuitenkin lisää tulostaululle asti päätyneitä valonpilkahduksia jo lähes välittömästi Jupin akrobaattisen yrityksen jälkeen. Kun 1–0-maalista oli ehtinyt vierähtää viitisen minuuttia, lähetti JäPS pelikirjanomaisen pitkän avauksen kohti vieraiden rangaistusalueen tuntumassa odotellutta tehokaksikkoaan. Aleksi Ristola ohjasi pallon erinomaisella jatkolla hyökkäyspartneri Miro Schwalenstöckerille, joka ohitti ensimmäisellä kosketuksellaan Piiraisen ja laittoi sitten pallon varmasti verkon perukoille.

Ja jos toista osumaa ei ollut jouduttu pitkään odottelemaan, niin kolmatta vartuttiin sitten vieläkin lyhyempi tovi. Jälleen jatkuvasti vaaranpaikkoja erikoistilanteistaan luonut JäPS aiheutti yhden sellaisen seurauksena sellaisen kaaoksen PeKan maalille, että vieraat eivät palloa saaneet turvallisemmille vesille purettua. Lopulta sen sai survottua maaliin toista kertaa, ja jo ennen kymmenettä peliminuuttia, Vili, jolle nyytti oli kauden neljäs.

Isäntien kolmannen jälkeen jalka tuntui hieman nousevan kaasulta, mutta vaikka PeKa sai hetkittäin pyöriteltyä palloa, joutui se nojaamaan ensimmäisellä puoliajalla pitkälti kaukolaukauksiin. Nämä suuntautuivat kuitenkin joko yli ja ohi maalin tai Altti Mäkisen varmoihin hyppysiin.

Puoliskon loppua kohti mentäessä JäPS pääsi kuitenkin taas paremmin peliin mukaan ja säännöllisemmin vierailemaan vieraiden rangaistusalueella. Pirteästi keskiviikkona esiintynyt Allu Ristola kirmasi oikealla laidalla pallon perään, sai tökättyä itsensä puolittaiseen läpiajoon, harhautti sitten vielä viimeisen jahtaajansa ja laittoi lopulta taululle enemmän tai vähemmän varmalla viimeistelyllä 4–0-lukemat juuri ennen puoliaikavihellystä. Maali oli Miron tavoin Allulle kauden kymmenes, jolla miehet jakavat A-lohkon maalitaulukon ykkössijan.

Kuten liian monta kertaa tällä kaudella on nähty, oli pieni hyvän olon tunne selkeästi ehtinyt tauon aikana hiipiä puseroon, sillä toisen nelivitosen alussa PeKa sai ensimmäistä kertaa kunnolla otetta pelistä. Vieraiden hienoinen hallintajakso palkittiin lopulta 61. minuutilla, kun nämä saivat pallon näppärästi oikeaan laitaan ja sieltä maalin eteen, josta Kimi Kolsi – ainakin tuomarin näkemyksen mukaan – laittoi sen verkkoon, vaikka todellisuudessa kuula taisi lipsahtaa sisään JäPS-pelurin kautta.

Mitään kirivaihdetta PeKa ei kuitenkaan kavennuksestaan saanut aikaan, vaan peli päinvastoin pyörähti taas JäPSin haltuun. Paikkoja viidenteen oli jo ennen sen syntymää, mutta lopulta puolenkymmenen maalin krouviin JäPSin johdatti Herkko Kuosa hienon syöttökombinaation päätteeksi. Upean viimeisen syötön Herkolle tarjoili hetkeä aiemmin kentälle vaihdettu Eetu Kolu, joka on tullut ryminällä sisään JäPS-miehistöön.

JäPSin lisämaalit olivat PeKan ensimmäisen kavennuksen jälkeen läpi toisen puoliajan lähempänä kuin kotkalaisten toinen osuma, mutta niin vain se oli seuraavana vuorossa. ”Pekat” loivat käytännössä 4–1-maalinsa kanssa täysin identtisen tilanteen, mutta tällä kertaa sen jatkoi JäPS-maaliin kotijoukkueen sijaan Riku Koivikko.

Puolivillaisesti lisämaaleja hakeneen PeKan avoimempi hyökkäyspeli avasi omien tilaisuuksien sijasta lähinnä JäPSille vastahyökkäyssaumoja. Etenkin Mirolla oli mainio tilaisuus siirtyä yksin maalipörssin kärkeen, mutta sillä kertaa Piirainen veti pidemmän korren. Lopulliset 6–2-lukemat saatiin aikaan 88. minuutilla, kun Reza Heidari ajoi mainitun laisesta vastahyökkäyksestä vieraiden rangaistusalueelle, jossa tämän eteneminen pysähtyi vieraiden kannalta harmittavasti liukastuneen puolustajan käteen. Tilanteesta seuranneen rangaistuspotkun mies latasi itse vuorenvarmasti oikeaan yläkulmaan.

Erittäin väkevä esitys poikkeuksellisen nimivahvalla kokoonpanolla Järvenpäähän saapunutta PeKaa vastaan oli eittämättä myrskyvaroitus lauantaina Keskuskentälle suuntaavalle KuFulle, jonka JäPS kohtaa myöhemmin syksyllä vielä toistamiseen. Kautta on nyt jäljellä viisi ottelua, ja kaikki nousun suhteen edelleen omissa käsissä.