Raportti: JäPS 4–4 (2–3) KäPa

Raportti: JäPS 4–4 (2–3) KäPa

0–1 Yli-Hietanen 3'
0–2 Yli-Hietanen 16'
1–2 Toivonen 18'
1–3 Lahdensuo 27'
2–3 Banza 42'
3–3 Kuosa 61’
3–4 Huhtala 70'
4–4 Banza 86’

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Gullit Zolameso, Roope Autio (C), Amos Ramström, Tobias Karkulowski, Badreddine Bushara, Reza Heidari, Joakim Ärilä, Enoch Banza, Herkko Kuosa, Hugo Toivonen (kelt) | Prince Mokuma (>Ärilä 73'), Justus Holopainen (>Bushara 73’), Berat Köse, Taavi Arminen, Tino Palmasto, Verneri Meriläinen, Niklas Schulz (MV)

Missä: Järvenpään Keskuskenttä 02.09. klo 16:00

Yleisöä: 622

Erotuomari: Miikka Haapakoski

Huh huh. Keskuskentällä nähtiin lauantaina varmasti kauden jännittävimpiin kuulunut kamppailu, jossa pisteet lopulta tasattiin melko ansaitusti. Tasapeli tarkoitti sitä, että Ykkösen runkosarjan päättyessä JäPS löytää itsensä taulukon kahdeksannelta sijalta.

Ensimmäinen puoliaika

JäPS aloitti ottelun pirteästi, mutta illan, ja kenties koko kauden, suurin ongelma realisoitui hyvin pian. KäPa tykitti suunnilleen boksin rajalta kohti Janne Laihon maalia, tämä torjui, mutta boksipuolustaminen oli jälleen murheenkryyninä: Kristian Yli-Hietanen ehti ensimmäisenä paikalle ja pääsi siirtämään vieraat puoli-ilmaiseksi johtoon.

Johto-osuman jälkeen peli aaltoili päästä päähän sinipaitojen ollessa piirun verran vaarallisempia. Kympin kohdalla Hugo Toivonen sai hyvän pallon boksiin, otti vielä paremman ensimmäisen kosketuksen ja ujutti sitten pallon merkkaajansa puikoista. Tämä tuuppasi tylysti Hugon nurin ylävartalosta työntämällä, mutta pilkkua ei JäPSille vihelletty, vaikka aineksia oli.

Vartin kohdalla KäPa sai taas kulmapotkun, ja JäPSin merkkaus petti jälleen kerran. Yli-Hietanen jälleen ensimmäisenä pallossa ja peli lähietäisyydeltä kahteen nollaan.

Melkoinen vuori oli JäPSillä tässä vaiheessa kiivettävänä, mutta usko ei loppunut. Vain muutamaa minuuttia myöhemmin hyökkäyspäässä taisteltiin kovaa, mutta kovasta huudosta huolimatta erotuomari ei KäPalle vaparia myöntänyt. Vieraat keskittyivät tilanteessa enemmän protestointiin, ja Hugo Toivonen pääsi kaaoksessa lataamaan ensimmäisen JäPS-maalinsa voimalla verkkoon.

Kavennuksen jälkeen JäPSin hyvä vaihe jatkui, ja KäPa oli boksissaan jo hieman hädässä. Herkko Kuosan ylärimakutia lähemmäksi ei kuitenkaan päästy, ennen kuin ote siirtyi taas toiseen päähän.

Puolustuspäässä järvenpääläiset liukastelivat läpimärällä Keskuskentällä pariinkin otteeseen, mutta KäPa antoi armon käydä vielä oikeudesta. Kolmannella kerralla vieraat sitten käyttivät mahdollisuutensa. Thomas Lahdensuo pääsi karkaamaan puolittaiseen läpiajoon ja laukoi kohti takanurkkaa; vaikka Janne sai näppinsä väliin, oli märkä pallo sen verran vaikea torjuttava, että se löysi tiensä takanurkkaan.

Kolmannen takaiskun jälkeenkään JäPSin selkäranka ei napsahtanut, vaan omaa tekemistä jatkettiin yläkerrassa. Sen verran avoimien ovien päivästä lauantaina saatiin nauttia, että vaikutti selvältä, ettei päivän maaleja ollut vielä nähty.

Se fiilis konkretisoitui ensimmäisen kerran jo ennen puoliaikaa, kun Siniset tulivat taas osuman päähän. Roope Autio lähetti mainion pallon boksiin, jonne oli ehtinyt ensimmäisenä Enoch Banza. Enoch sai puolustajien puristuksessakin väännettyä itsensä laukaisupaikkaan ja viimeisteli läheltä varmasti alanurkkaan.

Kulmalipulle isännät vielä ennen taukoa ehtivät, mutta kauden ensimmäistä kulmamaalia ei vieläkään nähty, ja puoliajalle mentiin näin vierasjohdossa.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen nelivitonen oli alusta alkaen samanlaista hurlumheitä kuin ensimmäinenkin. Ensimmäisestä paikasta vastasi JäPS, sitten KäPa sai kasan erikoistilanteita, joissa sydän kävi useaan kertaan kurkussa.

Ensimmäisen vartin KäPa olikin niskan päällä, mutta maalinteosta vastasi JäPS.

Tunnin paikkeilla oli vieraiden vuoro liukastella, ja Hugo pääsi karkaamaan läpiajoon. Mies ehti tökkäämään pallon vastaan tulleen Maksym Zhukin ohi, ja tämä syöksyi Hugon jalkoihin pilkun arvoisesti.

Sitä asettui vetämään Herkko, jonka laukauksen Zhuk vielä torjui, mutta kakkospallossa nopeimpana oli onneksi Hege, joka toi kuin toikin JäPSin tasoihin. Tällä kaudella JäPS on tainnut missata useamman rankkarin kuin tehdä.

Seuraava kymppi oli sinisten näytöstä ja KäPa selvisi vaivoin neljänneltä takaiskulta. Lähimpänä maalia oli Herkon aikainen vapaapotku, joka oli livahtaa suoraan alakulmaan.

Kesken JäPSin hyvän paineen KäPa pääsi vierailemaan sinipaitojen päädyssä kulman arvoisesti. Aiemmista maaleista ei vieläkään ollut osattu ottaa opiksi, sillä matalaan kulmaan ehti ensimmäisenä Roope Huhtala, joka jatkoi pallon yhdellä kosketuksella alakurkkaan.

Kovasta työstä huolimatta JäPS oli taas tappiolla ja epätoivo alkoi hiipiä puseroon; ei kai taas.

Ensimmäinen loistopaikka kavennukseen tuli kahdeksankympin korvilla. Herkon kulma päätyi taka-alueelle Enochille, ja vaikka edessä ammotti tyhjä maali, epäonnistui laukaus epäonnekkaasti.

Viisi minuuttia myöhemmin se helpottava tasoitus sitten tuli, juuri Enochin taiteilemana. Gullit Zolameso nosti pallon Enon jalkaan boksin rajalle, ja JäPSin kauden paras maalintekijä pompautti tuurilla ja taidolla pelivälineen linjan taakse – sitten nähtiin sellainen moukari vasurilla, että vaikka laukaus tuli melko keskelle, ei Zhuk ehtinyt edes käsiään saada ylös.

Mainittakoon tässä välissä kuriositeettina, että JäPS teki ensimmäistä kertaa koko kaudella yli kaksi maalia – toivottavasti maalitehtailu ei jää tähän.

Viimeisen vitosen aikana JäPS oli tuskallisen lähellä jopa voittomaalia. Ensin Enoch tykitti jälleen, nyt kuitenkin senttejä ohi. Sitten Hugo laukoi pienestä kulmasta upeasti alanurkkaan, mutta valitettavasti lippu oli noussut hetkeä aiemmin.

Loppuun KäPa sai kuitenkin pari sen verran vaarallista erikoistilannetta, että lopulta tasapelistä jäi ainakin puoliksi helpottunut olo.

– Hieman tasapeli jäi kaivelemaan, kun lopussa olisi enemmänkin ollut tarjolla. Joka tapauksessa tärkeä piste loppusarjan kannalta, Timo Kettunen kommentoi.

– Saatiin yhdellä pisteellä myös kolme kotiottelun loppusarjaan, ja se on iso asia.

– Nousu tappioasemasta kahdesti tasoihin on osoitus joukkueen sitkeydestä, vaikka neljä päästettyä maalia on tietysti aivan liikaa. Peli olikin valmentajan painajainen, mutta yleisö varmasti tykkäsi.

Loppusarjan ohjelma julkaistaan 05.09. Ensi viikonloppuna ei peliä ole, eli hieman saadaan ennen sitä hengähtää.