JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Jean-Claude Mabinda, Miska Rautiola, Amos Ramström (C), Peetu Haikonen, Joona Tapani, Omar Jama, Altti Hellemaa, Ville Ahola, Aleksi Ristola, Sakari Tukiainen || Joona Tiainen, Taavi Arminen, Yusuke Sasabe (>Ahola 86’), Roope Autio (>Rautiola 46’), Herkko Kuosa (>Ristola 77’), Wataru Oguchi, Gullit Zolameso (>Hellemaa 82’)

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 30.8. klo 18:30

Yleisöä: 917

Erotuomari: Abdirahman Sugulle

JäPS kohtasi kotonaan Mikkelin Palloilijat. Siniset hallitsivat ottelua alusta lähtien, ja ottivat uusitun Keskuskentän Stadionin ensimmäisen voittonsa vakuuttavasti lukemin 4–0.

Ensimmäinen puoliaika:

JäPS hyökkäsi terävästi jo ensimmäisellä minuutilla. Ville Ahola löysi Altti Hellemaan MP:n rangaistusalueen sisältä, mutta mikkeliläispuolustus ehti väliin ennen kuin Hellemaa ehti laukomaan. Heti perään vieraat olivat karata vaaralliseen vastahyökkäyseen keskialueelta, jonka Miska Rautiola joutui katkaisemaan varoituksen arvoisesti.

Pirteästi ottelun aloittanut JäPS osui ensin. Pitkän hyökkäyksen jälkeen pallo pelattiin oikealle laidalle Jean-Claude Mabindalle. Ottelussa debytoinut laitapuolustaja keskitti pallon toiselle laidalle Hellemaalle. Hellemaa pelasi pallon rangaistusalueen sisään Aleksi Ristolalle, sai pallon takaisin ja pääsi laukomaan kahdestatoista metristä. Terävä laukaus painui etutolpan kautta sisään ohi MP:n maalia vartioineen Aleksi Honka-Hallilan.

Pian tämän jälkeen Sinisten prässi oli tuoda toisen maalin. Tukiainen ja Ahola pakottivat MP-puolustuksen menetykseen, mutta Aholan keskitys leijaili niukasti yli takatolpalle kiirehtineen Ristolan. 11. minuutilla mikkeliläiset rakensivat laukaisupaikan rangaistusalueen ulkopuolelle Aapo Hyppöselle, mutta laukaus painui yli JäPS-maalin.

14. minuutilla Siniset osuivat toistamiseen. Terävän vastahyökkäyksen jälkeen Ahola pelasi Tukiaisen läpiajoon. Honka-Hallilla kuitenkin torjui hyökkääjän laukauksen, mutta paluupallo pomppi rangaistusalueen rajalle kärkipari Ristolalle, joka sijoitti sen varmasti alakulmaan.

23. minuutin kohdalla Siniset hyökkäsivät terävästi vasemmalta. Hellemaa ohitti puolustajan ja keskitti maalille, mutta mikkeliläisten puolustus ehti purkamaan pallon ennen Tukiaista ja Ristolaa. Nelisen minuuttia myöhemmin kotijoukkue kävi jälleen lähellä osumaa. Joona Tapani keskitti pallon takatolpalle, mutta Ristolan pusku lähietäisyydeltä suuntautui yli maalin.

Hetki tästä, niin vieraat olivat päästä maalipaikkaan kun Hyppönen pelattiin pystysyötöllä JäPS-puolustuslinjan selustaan. Janne Laiho tuli hyvin vastaan maaliltaan ja esti hyökkääjän aikeet. MP:n tilanteet olivat kuitenkin ensimmäisen jakson aikana harvassa, kun Siniset hallitsivat peliä niin pitkien pallonhallintajaksojen kuin tehokkaan prässäämisen avulla.

Kolme minuuttia ennen taukoa Siniset hyökkäsivät jälleen vaarallisesti. Ahola löysi Tukiaisen boksista, mutta tämän keskitykseen MP:n puolustus ehti väliin. Vielä lisäajalla JäPS loi Rautiolan pitkästä rajaheitosta hämmenystä vieraiden maalilla. Ristola jatkoi maalin eteen, mutta Tapani ei aivan päässyt pallolle. Näin tauolle siirryttiin kotijoukkueen kahden maalin johdossa.

Toinen puoliaika:

Toisen puoliajan alkuun MP sai sivuvapaapotkun hyvästä paikasta. Eero Ylönen lähetti hyvän pallon maalille, mutta Ajack Deng ei aivan päässyt puskemaan muutamasta metristä. Hetkeä myöhemmin Siniset hyökkäsivät vasemmalta, mutta Akim Sairinen ehti peittämään Aholan keskitysyrityksen.

Seuranneesta kulmasta Sinisten kannattajat saivat kuitenkin lisää aihetta juhlaan. Hellemaa lähetti kulman etualueelle, josta Tukiainen puski sen tarkasti takakulmaan kuudesta metristä. Näin yli 900-päinen kotiyleisö pääsi todistamaan hyökkääjän ensimmäistä osumaa JäPS-paidassa.

56. minuutin pelin jälkeen Tapani tavoitteli Ristolaa linjan takaa, mutta Sairinen pääsi väliin. Pallo tippui kahteenkymmeneen metriin Aholalle, joka laukoi voimalla, kuitenkin yli vieraiden maalin. Tämän jälkeen Vilho Huovila pääsi keskittämään maalille, mutta Laiho nyrkkeili pallon väljemmille vesille. Jatkotilanteesta Huovila pääsi laukomaan kaukaa, laukaus suuntautui Laihon syliin.

Hetkeä myöhemmin vieraat loivat tilanteen kulmapotkusta. Matala pallo tippui pomppujen jälkeen Huovilalle, joka pääsi laukomaan kymmenestä metristä. JäPS-maalilla Laiho torjui jälleen etukulmasta. 63. minuutin kohdalla Hellemaa ja Omar Jama rakensivat näyttävän kombinaation jälkeen vetopaikan Hellemaalle, mutta Honka-Hallilla torjui hyvin alakulmasta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin Siniset hyökkäsivät jälleen terävästi. Ahola pelasi Tukiaisen boksin sisälle, ja vieraiden puolustuksen estäessä tämän etenemisen pallo tippui Peetu Haikoselle. Haikosen laukaus karkasi kuitenkin reilusti ohi maalista. Toisella jaksolla pallonhallinta oli ensimmäistä tasaisempaa, mutta peli pysyi koko ajan JäPSin hallussa.

Kotijoukkue osui neljännen kerran vartti ennen loppua. Siniset rakensivat vetopaikan Tapanille kahteenkymmeneenviiteen metriin, mutta Honka-Hallilla torjui matalan laukauksen. Tukiainen ehti kuitenkin ensimmäisenä pallolle, ja syötti takaviistoon. Herkko Kuosa juoksi yli pallosta, ja Ville Ahola viimeisteli kauden kolmannen osumansa yläkulmaan.

82. minuutilla Kuosaa rikottiin rangaistusalueen ulkopuolella. Kuosa asettui itse laukomaan vapaapotkua, ja tarkka veto kiertyi kohti etuyläkulmaa. Pallo kuitenkin yläriman kautta maalipotkuksi. Hetkeä myöhemmin Tapani pääsi jälleen laukomaan, kuitenkin yli maalista.

Ottelun lisäajalla MP sai vielä hyvän paikan kulmapotkun jälkeen. Sairinen pääsi laukomaan pilkun kohdalta, mutta Laiho otti hyvän jalkatorjunnan. Lisämaaleja ei nähty, ja näin Siniset ottivat tärkeän voiton vakuuttavan esityksen päätteeksi. JäPSin ottelut jatkuvat 13.9. vierasottelulla KTP:tä vastaan.