Raportti: JäPS 2-3 (1-1) HIFK

Raportti: JäPS 2–3 (1–1) HIFK

1–0 Mohamed 6’
1–1 Ulmanen 11’
1–2 Ulmanen 49’
1–3 Saira 77’
2–3 Tapani 90+3’

JäPSin kokoonpano: Robin Källman (MV), Tobias Karkulowski, Amos Ramström, Roope Autio (C), Hedi Khayat, Reza Heidari, Joona Tapani, Herkko Kuosa, Enoch Banza, Justus Holopainen, Hussein Mohamed | Omar Jama (>Holopainen 75’), Prince Mokuma, Taavi Arminen, Gullit Zolameso, Veeti Manner, Verneri Meriläinen, Niklas Schulz (MV)

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 29.07. klo 16:00

Yleisöä: 1227

Erotuomari: Mathias Støfringshaug

Vaikeaa on. JäPS pelasi lauantaina huomattavasti pirteämmin kuin KPV-ottelussa, mutta siitä huolimatta HIFK sai viedä kaikki kolme pistettä Helsinkiin.

Ensimmäinen puoliaika

Lauantain ottelu potkaistiin käyntiin tihkusateen vihmomalla Keskuskentällä, jonne oli sääolosuhteita uhmaten raahautunut kauden ennätysyleisö. Monisatapäinen vieraskatsomo piti kummun puolella tietenkin kovasti mökää, mutta myös kotikannattajista lähti mukavasti ääntä.

JäPS halusikin selvästi pestä KPV-ottelussa likaantuneet kasvonsa ja antaa lipun ostaneille vastinetta rahoilleen. Kostealla nurmella pallo liikkui mukavasti, ja JäPS sai jo toisella minuutilla luotua laitapakkina taas pelanneen Hedin noususta paikan.

Siitä ei kuitenkaan syntynyt kulmapotkua enempää, mutta muutamaa minuuttia myöhemmin sitten nasahti jättipotti. JäPS pelasi Robin Källmanilta asti maltillisesti maata pitkin aina oikeaan laitaan saakka. Siellä Enoch Banza pelasi taustanousun tehneelle Hedille, joka jatkoi puolestaan takaviistoon. Pallo otti puolustajasta pienen kimmokkeen, ja kakkospallon tykitti verkon perukoille Hussein Mohamed.

Maalistaan innostuneena Huska tuuletteli kieltämättä turhan provosoivasti HIFK-kannattajien edessä ja nappasi siitä varoituksen itselleen. ”Kingit” antoivat myöhemmin takaisin, kun soihdut ja paukkupommit paikalle kikkailtuaan kultturistit hankkivat taas seuralleen, JäPSille ja kenties Lahdelle sakkoja Palloliiton äärirationaaliselta kurinpitoelimeltä.

Tasoituksessa ei kauaa kestänyt. Entinen JäPS-peluri Mosawer Ahadi keskitti, entinen JäPS-peluri Antti Ulmanen puski. Robin sai näppejään melko hyvin vielä väliin, mutta sen verran voimaa Ulmanen nikkaukseensa sai, että pallo jaksoi takanurkkaan. Herrasmiehenä Ulmanen ei turhia tuuletellut.

Suvereeni kumpikaan ei ensimmäisellä jaksolla ollut, mutta JäPS piti HIFK:ta enemmän palloa ja loi ehkä piirun verran vaarallisemmat hyökkäykset. Niistä seuraava nähtiin 19. minuutilla, kun Enoch ja Herkko Kuosa pelasivat oikealla laidalla seinän ja Enoch takaviistoon. Tällä kertaa pallo kimposi Reza Heidarin ulottuville, mutta pakittaessaan Julius Järvinen vaikutti – toki vahingossa – kamppaavan miehen.

Oletettavasti osana kansainvälistä tuomarivaihtoa ottelussa viheltänyt norjalainen Mathias Støfringshaug ilmeisesti tulkitsi Rezan hakeneen itse kontaktin, koska sellainen tilanteessa oli. Joka tapauksessa palloa ei kuitenkaan pilkulle viety.

Ensimmäisen jakson toisella puoliskolla peli jatkoi aaltoiluaan ja oli puolin ja toisin huomattavasti aktiivisempaa kuin viikkoa aiemmin. HIFK ei KPV:n tavoin vetäytynyt vaan prässäsi ahnaasti, mikä tarjosi JäPSille reippaasti hyökkäysmahdollisuuksia silloin, kun prässi saatiin purettua.

Maaleja ei kuitenkaan enää nähty, vaikka JäPSiltä Enochilla ja Herkolla, HIFK:lta Jarkko Heimosella ja Tiquinholla, lisäosumiin hyviä tontteja olikin.

Toinen puoliaika

JäPS aloitti myös toisen jakson terävämmin. Joona Tapani lähetti aikaisen keskityksen boksin rajalle juoksun tehneelle Huskalle, jonka pusku meni kuitenkin metrin verran yli maalin.

Ottelun toisen osuman iskivät JäPSin pirteästä alusta huolimatta vieraat. HIFK-fanien käynnistellessä soihtumertaan tähtirinnat saivat kulmapotkun; Roope Autio voitti juuri ja juuri ykköspallon, mutta niin vain peliväline löysi takatolpalle Ulmaselle, joka teki päivän toisensa. Tällä kertaa pientä hymyäkin taisi jo irrota.

Johtomaalin jälkeen HIFK alkoi sitten vetäytyä ja JäPS otti pallon- sekä pelinhallinnan selkeästi itselleen. Lähimpänä tasoitusta oli kolmeen otteeseen Huska, mutta ensimmäiseen laukaukseen Joona Tiainen venytti upeasti, toisen Huska ampui lähietäisyydeltä ohi maalin ja kolmannessa mies yritti yllättää Tiaisen etunurkkakudilla, mutta tämä oli hereillä.

Paikkoja siis onnistuttiin lauantaina luomaan huomattavasti enemmän kuin muissa viime aikojen kotipeleissä, mutta kuvaavaa on, ettei JäPS ole siitä huolimatta koko kaudella tehnyt kolmea maalia kertaakaan. HIFK:ta vastaan tekosyynä saattoi sentään käyttää Paulus Arajuurta, joka ei juuri ykköspalloja boksissa hävinnyt.

Yhden maalin eteen JäPS joutuu joka tapauksessa tällä hetkellä tekemään hirvittävän määrä töitä, siinä missä vastustajat tuntuvat saavan niitä puoli-ilmaiseksi. Puoli-ilmaiselta vaikutti myös HIFK:n päivän kolmas.

Vieraat pelasivat 77. minuutilla näppärästi läpi keskikentän, mutta huippuvaaralliselta hyökkäys ei vaikuttanut. Hedi Khayat katkaisi pystysyötön hieman boksin ulkopuolella, mutta oli sen verran huonossa asennossa, ettei ehtinyt enää itse tilanteeseen. Palloon ehti sen sijaan ensimmäisenä Nikolas Saira, joka pääsi kävelemään boksiin ja tökkäämään HIFK:n kahden maalin karkumatkalle.

Maalin jälkeen vierassektiossa oli tunnelmaa kuin Vaasanaukiolla, ja järjestyksenvalvojatkin pääsivät osallistumaan juhlintaan.

JäPSin kunniaksi on sanottava, etteivät päät kolmannesta takaiskusta notkahtaneet, vaan työ kentällä jatkui. Joona pääsikin Omar Jaman keskityksen vielä lisäajalla jatkamaan takaraivollaan sisään. Kavennus tuli kuitenkin liian myöhään, ja vaikka sinipaidat ehtivät vielä yhden hyökkäyksen aihion rakennella, vihelsi Støfringshaug sen jälkeen pilliinsä ottelun päättymisen & HIFK:n voiton merkiksi.

– Eilinen esitys oli kokonaisuudessaan parempi kuin KPV-pelissä nähty ja joukkue oli hyvin valmistautunut isoon ja odotettuun peliin, Timo Kettunen allekirjoittaa.

– Ottelun alku lupailikin hyvää, mutta valitettavasti HIFK pääsi tasoittamaan. Tauolle mentiin tasatilanteessa, ja vaikka kopissa painotimme alun tärkeyttä, alkoi toinen puoliaika murheellisesti.

– Kuin varkain HIFK pääsi sitten tekemään vielä 3–1-maalin, jossa itse hieman hölmöilimme. Joukkue painoi kunniakkaasti loppuun asti, ja saimme kavennuksen, mutta valitettavasti palkinto kovasta yrityksestä jäi puuttumaan.

JäPS kohtaa seuraavassa ottelussaan vieraissa Pietarsaaren Jaron.