Raportti: JäPS 2-0 (0-0) Jaro

Raportti: JäPS 2–0 (0–0) FF Jaro

1–0 Holopainen 52’
2–0 Holopainen 63’

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho, Tobias Karkulowski, Tino Palmasto, Amos Ramström, Joakim Ärilä, Omar Jama, Joona Tapani, Herkko Kuosa, Hussein Mohamed (kelt), Justus Holopainen, Enoch Banza | Gullit Zolameso (> Karkulowski 77’), Reza Heidari (> Kuosa 87’), Berat Köse (> Mohamed 89’), Verneri Meriläinen, Taavi Arminen, Prince Mokuma, Robin Källman (MV)

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 27.05. klo 16:00

Yleisöä: 523

Erotuomari: Juho Nieminen

Aurinkoisella, joskin hieman kalsealla, Keskuskentällä nähtiin lauantaina kauden parasta JäPSiä. Ensimmäinen puoliaika oli vielä tunnustelevaa, mutta jälkimmäisellä sinipaidat menivät menojaan ja ottivat Pietarsaaren Jarolta - ensimmäistä kertaa ikinä - ansaitut kolme pistettä.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun käynnistänyt kymmenminuuttinen ei vielä hienouksia tarjonnut. Molemmista joukkueista näki, että pisteitä kaivattiin kipeästi, ja pelaaminen oli hieman hermostunutta. Vaikka Keskuskentän kunto oli MP-ottelusta jo kohentunut, tarjosi se vielä sen verran yllätyspomppuja, että pallon kesyttämisessä oli taas pienoisia vaikeuksia.

Ensimmäinen maalipaikka siunaantui vieraille juuri ennen tuon kymmenminuuttisen täyttymistä. Markus Kronholmin kulmapotkut aiheuttivat useampaan kertaan pientä päänvaivaa sinisten puolustukselle, ja jo ensimmäisestä sellaisesta olikin helähtää.

Kronholmin keskitys jäi pyörimään JäPSin maalin edustalle, missä irtopalloon ehti Jim Myrevik. Täyteen pelikuntoon päässyt Tino Palmasto blokkasi kuitenkin uhrautuvasti tämän yrityksen, toisesta Marcel Wargh laukoi yli ja ohi maalin.  

Mitä pidemmälle puoliaika ehti, sitä paremmin JäPS alkoi ottaa peliä komentoonsa. Tobias Karkulowski oli vasemman puolustajan paikalla pelipäällä, ja nuorukainen sai tuotua palloa pariin otteeseen hyvin ylöspäin. Juuri Tobias olikin alustamassa JäPSin ensimmäistä parempaa tonttia.

Herkko Kuosa ja Omar Jama pelasivat tyylikkäästi ja maltilla ohi Jaron prässin, jonka jälkeen Omar löysi keskikaistalle kaventaneen Tobiaksen. Tämä pelasti linjan taa Justus Holopaiselle, mutta sen verran hyvin Hannes Käldström ehti Jaron maalilla peittämään, ettei Jusse onnistunut ujuttamaan palloa miehen ohi, vaan mentiin kulmalipulle. Lyhyestä kulmapotkusta pallo saatiin Herkon kautta taas Tobiakselle, jonka viimeistely sujahti harmillisesti sivuverkon väärälle puolelle.

JäPS sai paikoistaan lisää virtaa ja juonitteli kuvioitaan Jaron rangaistusalueen reunamille. Kertaalleen Hussein Mohammed toimitti pallon vaarallisesti maalille omia kuitenkaan löytämättä, ja kertaalleen JäPSin hyvä tilanne blokattiin kulmapotkuksi. Toden teolla avausosuma oli lähellä vasta puoliajan viime hetkillä, kun Huska ja Herkko alustivat Enoch Banzan maalipaikkaan. Enochin 15 metristä lähtenyt viuhuva kuti osui sekin kuitenkin sivuverkkoon, ja tauolle mentiin näin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen nelivitonen olikin sitten lähes kokonaisuudessaan JäPSin näytöstä. Vaarallisuutta väläyteltiin jo ensimmäisillä minuuteilla, eikä maaliakaan jouduttu lopulta odottelemaan seitsemää enempää.

52. minuutilla Jaro purki Huskan kulmapotkun väljemmille vesille, mutta Omar palautti sen heti boksin tuntumaan, missä Tino nousi korkeimmalle ja jatkoi päällään linjan taakse. Sinne ehtinyt Jusse kuoletti tyylikkäästi ja ujutti sitten toisella kosketuksellaan pallon ulkosyrjällään ohi hieman vastaan tulleen Käldströmin.

Johto-osuman jälkeen Jarolla oli vastahyökkäyksestä kenties paras paikkansa tasoitukseen. Kronhölm löysi Aron Bjonbäckin 16 metrin alueelta, mutta tämä valitsi laukauksen sijaan syötön, joka epäonnistui melko täysin.

Toista mahdollisuutta JäPS ei Jarolle enää tarjonnut, vaan käytännön tasolla paketoi pelin tunnin tienoilla. Vieraat pääsivät katkomaan sinipaitojen pidemmän hyökkäyksen boksinsa tuntumassa, mutta katko oli huolimaton ja jäi Herkon ulottuville. Herkko siirsi viereen Jusselle, joka ampui tarkalla kääntölaukauksella päivän ja uransa toisen Ykkösen osuman vasempaan alanurkkaan.

Toisesta takaiskusta Jaro lamaantui, ja JäPS olikin huomattavasti lähempänä kolmattaan kuin vieraat ensimmäistään. Ensin oli jälleen upeasti pelanneen Joakim Ärilän vuoro rakentaa maalipaikka, jonka punaisten puolustus kuitenkin putsasi maalin edestä. Sitten Herkko löysi taas Jussen, jonka tuikkaus oli jo matkalla alakulmaan ennen kuin Käldström löysi ihmeen kaupalla raajan pallon eteen. Lopuksi Enoch haki päivän avausmaaliaan läpiajossa, mutta ratkaisu kesti ja Käldström sai syöksyttyä pallon tämän jaloista.

Kertaalleen Jaro pääsi lisäajalla vaarallisesti JäPSin boksiin, mutta kun senkin tilanteen siniset selvittivät varmasti, ei voittajasta päässyt enää syntymään epäselvyyttä. Ottelun viimeiseksi tilanteeksi jäi Jussen terävä laukaus, mutta hattutemppu sai jäädä toiseen kertaan.

JäPSin päävalmentajan terveyssyistä lopettamaan joutuva Jyrki Ahola oli ottelun jälkeen iloisin, mutta haikein tunnelmin.

– Hyvä tunne tietysti monestakin syystä joukkueella tänään, mutta olen erityisen iloinen siitä, että Justus sai tänään kaksi maalia, ja että pystyttiin voittamaan.

– Moni on varmasti miettinyt sitä, että kuka meillä maalit tekee, mutta Justus oli tänään kyllä ihan fantastinen, ja tietysti koko joukkue.

– Monta juttua olemme käyneet pelaajien kanssa läpi, haluttu olla aggressiivisempia ja suoraviivaisempia. Sitä me tänään oltiin, kaikki kaksinkamppailut jäivät meille. Kyllä mä olen tosi ylpeä tän päivän esityksestä.

Lämpimät kiitokset Jyrkille kaikista muistoista ja hetkistä, joita JäPSissä ehdittiin miehen alaisuudessa kokea!