Raportti: JäPS 2-0 PKKU

JäPSin miehet palasivat kahden vaikeamman ottelun jälkeen taas voittokantaan, kun kauden ensimmäisessä Keski-Uudenmaan derbyssä kaatui Pallokerho Keski-Uusimaa ehjän esityksen jälkeen luvuin 2–0. Viisisataapäisen yleisön edessä napatun täyden pistepotin myötä JäPS pysyttelee edelleen Kakkosen A-lohkon kärkipaikalla, joskin kaksi ottelua kolme pistettä sinisten perässä olevaa Atlantista enemmän pelanneena.

Edellisistä otteluistaan yhden tasapelin ja yhden tappion kirjauttanut JäPS tuli paikallisotteluun ailahtelevista esityksistä sisuuntuneena, vaikka ottelun alkuhetket JäPSin otteluille tyypillisesti eivät mitään kotijoukkueen ilotulitusta vielä olleetkaan. Ensimmäisen puoliskon ensimmäisen puoliskon paras paikka siunaantuikin lopulta vierasjoukkueelle, kun punapaitojen laitahyökkääjän epäonnistunut laukaus hämäsi jo toiseen suuntaan lähdössä ollutta Altti Mäkistä sen verran, että pallo meinasi lipsahtaa sisään. Lopulta Mäkinen selvitti tilanteen kuitenkin kunnialla.

Puoliajan loppua kohden paine alkoi siirtyä kuitenkin vääjäämättömästi Pallokerhon päätyyn, ja etenkin Hedi Khayat oli hyvin lähellä kauden maalisaldonsa avaamista. Lähimpänä avausosumaa mies kävi Mäkisen pitkästä avauksesta syntyneen läpiajon päätteeksi, mutta tällä kertaa Kerho-kapteeni Robin Källman veti kuitenkin pidemmän korren, kun sai jalkansa suljettua ennen kuin Hedi ehti pelivälineen niiden välistä verkkoon ujuttaa. Ensimmäisen nelivitosen ainoiksi tilastomerkinnöiksi jäivät lopulta Ahmed Alaeddinelle ja Vili-Petri ”VP” Vänttiselle näytetyt keltaiset kortit, ja koppeihin siirryttiin näin ollen maalittomassa tasatilanteessa.

Heti jälkimmäisen puoliskon alkuun nähtiin JäPSin tämän kauden tyylille ominaisesti jo ensimmäinen vaihtokin, kun mainittu Alaeddinen veljes päätti päivätyönsä, ja kentän puolelle asteli puolestaan pientä loukkaantumista viikolla potenut Miro Schwalenstöcker. Pelin kuva muuttuikin Miron vaihdon myötä lähes täydellisesti, sillä JäPS sai miehen fyysisyyden avulla pitkitettyä hyökkäyksiään ja pidettyä palloa paremmin PKKU:n päädyssä.

Vielä ensimmäisellä puoliajalla JäPSin kelkassa kiitettävästi roikkunut vierasjoukkue putosikin siitä käytännössä välittömästi, ja toinen kolmivarttinen olikin pitkälti täydellistä JäPSin näytöstä. Ennen varsinaista avausosumaa lähimpänä maalia kävi Ville Ahola, joka sai heti puoliajan alkuun harhauteltua jalkansa vapaaksi rangaistusalueen sisällä, mutta tämän laukaus suuntautui pienen kimmokkeen avittamana niukasti yli maalin.

Sopivasti se olikin lopulta juuri Miro, joka kuparisen 52. minuutin tietämillä onnistui rikkomaan. Altti avasi Pallokerhon epäonnistuneen pitkän avauksen jälkeen peliä lyhyellä, jonka jälkeen pallo saatiin parilla syötöllä taikurimaiselle Aholalle. Tämän tavaramerkkiliikkeeksi muodostunut ulkosyrjäsyöttö löysi linjan takaa Schwalenstöckerin, joka latasi pienestä kulmasta pallon ristinurkkaan sellaisella voimalla ja tarkkuudella, että Källmanille ei jäänyt juuri mahdollisuuksia torjuntaan.

Voittomaaliksi lopulta jääneen 1–0-osuman jälkeen JäPS meni (pelillisesti) menojaan. Paikallisotteluissa palloa yleensä pitänyt Pallokerho luovutti tällä kertaa jopa pallonhallinnan isännille, eivätkä punapaidat päässeet pelivälineen kanssa edes JäPSin kenttäpuoliskolle kuin harvakseltaan.

Ottelun toinen, ja lopulta viimeiseksi jäänyt, maali syntyi noin vartti ensimmäisen jälkeen. Tällä kertaa asialla oli vuorostaan ensimmäisen nyytin alustanut Ahola, joka laittoi pallon Källmanin selän taakse Joakim ”Jokke” Ärilän upean alustuksen päätteeksi. Ärilä laittoi Pallokerho-puolustuksen epäonnistuneen purun jälkeen EM-kisapallon virkaakin toimittavan Adidaksen upeasti ilmasta kantapäällä linjan taakse, josta Ahola laittoi sen vuorenvarmasti vasempaan alanurkkaan.

Maalin jälkeen PKKU tuntui hieman luovuttaneen, ja vierasjoukkueen kirin sijaan tuntui siltä, että kaasua painoi entistä kovemmin lähinnä JäPS. Lisäosumia pääsi yrittämään useampikin mies, joista erityisesti Justus Kauppinen ja Herkko Kuosa jäänevät harmittelemaan päivän tyhjiä maalisaldoja. Niitä ei kuitenkaan mainitusti enää nähty, joten pisteet jäivät kauden ensimmäisen derbyn osalta Järvenpäähän lukemin 2–0 sinipaitojen kokonaisuudessaan ehjän ja onnistuneen esityksen päätteeksi.

JäPSin kauden piti jatkua jälleen vain kolmen päivän tauon jälkeen, mutta myllykoskelaisten korona-altistumisten vuoksi sunnuntain MYPA-vierasottelu tullaan siirtämään vielä määrittelemättömään ajankohtaan. Ensi viikolla pelit ovat JäPSin osalta niin ikään tauolla, eli Pallokerho-voiton myötä joukkue siirtyy viettelemään pienimuotoista kesälomaa – mukavasti sarjakärjessä.