Raportti: JäPS 1-3 (1-2) SJK Akatemia

Raportti: JäPS 1–3 (1–2) SJK Akatemia

0–1 Paananen
0–2 W. Junior
1–2 Mohamed
1–3 Turunen

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (C) (MV), Joakim Ärilä, Tino Palmasto, Taavi Arminen, Tobias Karkulowski, Omar Jama, Reza Heidari, Herkko Kuosa, Hedi Khayat, Hussein Mohamed, Enoch Banza | Joona Tapani (>Jama 46’), Veeti Manner (>Ärilä 46’), Berat Köse (>Kuosa 68’), Justus Holopainen (>Khayat 75’), Prince Mokuma (>Banza 75’), Verneri Meriläinen, Robin Källman

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 07.06. klo 18:30

Yleisöä: 461

Erotuomari: Matti Roth

Kahden hyvän ottelun jälkeen JäPSiltä nähtiin keskiviikkoiltana käännös huonompaan. SJK Akatemia vei kaikki kolme pistettä mukanaan Seinäjoelle sekavan 90-minuuttisen jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun molemmat osapuolet olivat tahoillaan ennakoineet, että Keskuskentän muhkuraisella alustalla ei kovin kaunista jalkapalloa nähtäisi, ja se piti tällä kertaa kutinsa.

Molemmat hakivat normaaliin pelityyliinsä verrattuna huomattavasti suoraviivaisempia ratkaisuja alusta alkaen ja SJK vei tällä rintamalla voiton. Vieraatkaan eivät älyttömästi onnistuneet ottelussa paikkoja luomaan, mutta olivat boksin tienoilla selvästi terävämpinä.

JäPSin paras kymppi oli melkeinpä ottelun ensimmäinen. Palloa saatiin pariin otteeseen rangaistusalueelle ja maalintekoa päästiin kokeilemaan myös kulmalipulta. Vartin kohdalla SJK sai kuitenkin nostettua pallon näppärällä vippauksella JäPSin linjan taakse Kasper Paanaselle, joka ajautui päätyrajan tuntumaan melko pieneen kulmaan. Mies haki kunnianhimoisesti silti ratkaisua ja ujutti pallon vastaan tulleen Janne Laihon puikoista JäPSin puolustuslinjan seuratessa paraatipaikalta pelivälineen lipumista maaliin.

JäPSin peli tuntui hajoavan takaiskumaaliin, eikä tilannetta helpottanut SJK:n viisi minuuttia myöhemmin tarjoama shokkihoito. Kenties muutenkin ottelun paras pelaaja ollut Weslen Junior otti noin 20 metrissä kosketuksen eteensä ja pommitti sitten sellaisen osuman JäPSin ylänurkkaan, että kierroksen maali lienee paketoitu.

Seuraavan vartin varmasti puolustanut Akatemia tyytyi potkimaan ja puskemaan JäPSin ujoja lähentely-yrityksiä pois kenttäpuoliskoltaan. Isännät eivät tuntuneet pääsevän ollenkaan maalipaikoille, kunnes 35. minuutilla vaarallisemman hyökkäyksen rakentelu vihdoin onnistui. Herkko Kuosa nosti rangaistusalueen toiseen laitaan Hussein Mohamedille, joka kuoletti ja tykitti sitten etualanurkkaan Otto Huuhtasen käsien kautta.

Huska pääsi Reza Heidarin alustuksesta ajamaan tavaramerkkityylinsä vielä kertaalleen sisään ennen puoliaikavihellystä, mutta kova laukaus viuhui metrin verran ohi taka-alanurkasta.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen puolisko ei puolin eikä toisin hivellyt silmää ensimmäistä enempää. JäPS tuli sisään hyvällä asenteella, mutta syöttötyöskentely oli edelleen haastavaa, ja SJK vahva ykköspalloissa. Pidemmällä avatessa avaukset palautuivatkin järjestään seinäjokelaisten puolustuslinjasta JäPSin puolelle keskialuetta.

Timo Kettunen pyöräytti vaihtoruletin käyntiin jo puoliajalla, kun Joona Tapani ja kauden ensimmäiset minuuttinsa pelannut Veeti Manner astelivat kentälle. Tulokseen JäPSin taktiset muutokset eivät kuitenkaan riittäneet.

Jakson ensimmäinen parempi paikka siunaantui vieraille. Pitkän avauksen jälkeen isäntien puolustuslinjassa oli pientä epätietoisuutta, ja pallo jäi pyörimään SJK:n ulottuville. Janne tuli kuitenkin hyvin ulos maaliltaan ja selvitti tilanteen tyylikkäästi.

Kertaalleen JäPS sai palloa vauhtiin Enoch Banzalle, mutta tämän laukaus painui kotiyleisön harmiksi yli maalin, ja seuraavasta tilanteesta Akatemia sitten paketoi ottelun. Taavi Arminen pelasi Miro Turusen ahdistamana alaspäin Jannelle, joka meni kenttämestarin erikoiseen, kun pallo otti yllätyspompun miehen jalan yli, ja Turunen pääsi tuplaamaan johdon tyhjiin.

Viimeinen vartti oli melkoista pelailua, kun JäPS ei onnistunut kontrolloidusti ylittämään keskialuetta, ja sen pelityylin kokemattomuus näkyi suoraviivaisemmissa yrityksissä. Loppuhetkillä nähtiinkin kunnollisen kirin sijaan lähinnä pari torikokousta, ja SJK sai varmistella voittonsa ilman suurempaa stressiä.

– Pelillisesti viimeisimmistä otteluista heikoin suoritus, Kettunen kommentoi.

– Odotin enemmän tältä peliltä, kun vastustajan vaikeudet vieraissa olivat tiedossa, ja nurmikin meille tutumpi alusta, vaikka toki molemmille vaikea.

– Kaksi hieman erikoista maalia nähtiin tänään, ja varsinkin ensimmäisen maalin tekemisemme lässähti.

–  Asenteellisesti ei voi sanoa, että olisimme olleet huonoja – yritystä oli – mutta tänään jäi tulos piippuun, ja tästä jatketaan sitten kohti seuraavaa peliä.