Raportti: JäPS 1-2 (1-2) TPS

Raportti: JäPS 1–2 (1–2) TPS

1–0 Mohamed 9’
1–1 Lakkamäki 13’
1–2 Riski 22’

JäPSin kokoonpano: Robin Källman (MV), Gullit Zolameso, Tino Palmasto (C), Vili-Petri Vänttinen, Tobias Karkulowski, Reza Heidari, Joona Tapani, Herkko Kuosa, Enoch Banza, Hussein Mohamed, Hedi Khayat | Eero Tamminen (>Khayat 46’), Taavi Arminen (>Vänttinen 62’), Omar Jama (>Kuosa, 77’), Berat Köse (>Banza 77’), Justus Holopainen (> Tapani 84’), Prince Mokuma, Niklas Schulz (MV)

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 02.07. klo 18:00

Yleisöä: 547

Erotuomari: Juuso Vuorinen

Tuskastuminen alkaa pian Järvenpäässä kääntyä absurdin huumorin puolelle. Mitenkään suvereeni JäPS ei sunnuntai-iltana TPS:ää vastaan toki ollut, mutta täydet mahdollisuudet jopa täyteen pistepottiin olivat jälleen ilmassa. Toisin kävi.

Ensimmäinen puoliaika

Sateen uhkaamalla Keskuskentällä nähtiin vauhdikas ja tasainen ottelu, jossa JäPS oli alkuminuutit terävämpänä. Viiden linjalla pelanneella vierasjoukkueella oli vaikeuksia etenkin keskialueen kaksinkamppailuissa, kun Reza Heidari ja Joona Tapani tuntuivat ehtivän siellä kaikkialle.

Molemmat osapuolet tavoittelivat yläkertaansa odotetun suoraviivaisesti. Tällä kertaa JäPS piti palloa maassa kuitenkin SalPa-ottelua enemmän, ja kärjessä aloittanut Hussein Mohamed löydettiin useampaan otteeseen lyhyeksi jääneen tihkusateen kostuttamaa nurmea pitkin. Pariin otteeseen Huska pääsi itsensä vapaaksi pyöräyttämään, mutta päällystakkina toiminut Samba Benga ei tehnyt asioita hänelle helpoksi.

Paine pysyi joka tapauksessa TPS:n päässä koko ensimmäisen kymmenminuuttisen. JäPS koputteli vieraiden puolustusmuuria heikkoa kohtaa etsien, ja lopulta se löydettiin yhdellä ottelun lukemattomista keskityksistä.

Jesper Karlsson rikkoi keskialueella Herkko Kuosaa. Reza pelasi vaparin lyhyenä Gullit Zolamesolle, joka eteni noin 35 metriin. Bumban mittatilauskeskitys löysi Samban selän takana odotelleen Huskan, joka puski verkkoon jättäen Jere Koposen ilman mahdollisuuksia.

JäPSin iloa kesti pari minuuttia. Vili-Petri Vänttinen rikkoi heppoisesti Alhaji Geroa boksin rajalla, ja vaparia asettui ampumaan Daniel Rantanen. Vaparispesialisti Rantasen kudin Robin Källman vielä selvitti, mutta Joonas Lakkamäki oli kakkospallossa hereillä.

Seuraavan kymmenen minuutin aikana JäPS sai kaksi ottelun peräti kahdestatoista kulmapotkustaan, joista toinen aiheutti TPS:lle isoja vaikeuksia. Toisaalta nähtiin myös TPS:n ensimmäiset oikeat hyökkäykset, joista yhdestä Lakkamäki pääsi tälläämään metrin verran ohi maalin.

Hikeä TPS:n ei tarvinnut toiseen osumaansakaan juuri vuodattaa. 22 minuutilla Rantanen pääsi jälleen vapaapotkun taakse, mutta nyt se lähti 30 metrin takaa. Sen verran ikävän pompun laukaus otti nurmen pinnasta, että Robin sylki sen jälleen eteensä, ja nyt nopeimpana oli Riku Riski – peli yhteen kahteen.

Seuraavan viisitoistaminuuttisen JäPS hallitsi peliä, mutta ei päässyt kunnolla murtautumaan TPS:n boksiin – sekin tuttu tarina tältä kaudelta. Kulmia vieraat vielä muutaman tarjosivat, mutta ilman täysosumia.

Aivan puoliajan loppuhetket olivat TPS:n paras jakso, ja Riski olikin iskeä toistamiseen varsinaisen peliajan viimeisellä minuutilla. Laukaus meni kuitenkin niukasti ohi JäPS-maalin takanurkan.

Toinen puoliaika

JäPS otti toiselle puoliajalle sisään pitkästä aikaa pelikuntoon ehtineen Eero Tammisen, joka voitti heti hyvin ykköspallon vapauttaen samalla Huskan laidaltaan vauhtiin. Mies kuitenkin laukoi yli.

Toisen jakson alku mentiin vauhdilla päästä päähän, ja nyt oli TPS:n vuoro yrittää. Matias Kivikko keskitti Torfiq Ali-Abubakarille, mutta Källman torjui kulmaksi.

Puoliajan ensimmäiset hetket olivat melko sekavaa ja rakenteetonta peliä, jossa kumpikaan ei tuntunut pääsevän niskan päälle. JäPSin potentiaalisimmat tilanteet syntyivät oikealta, kun Enoch Banza pääsi haastamaan miestään – TPS oli kuitenkin hereillä.

Alun jälkeen TPS alkoi pelata paremmin. JäPSillä oli suuria vaikeuksia päästä kontrolloituihin hyökkäyksiin, mutta vaikka turkulaiset peliä eittämättä hallitsivatkin, eivät hekään onnistuneet luomaan sellaisia paikkoja, josta olisivat voineet pelin naulata.

Ottelun loppua kohti mentäessä aaltoileva hallinta alkoi taas heilahtaa sinipaitojen suuntaan. Herkko ja Eero pääsivät molemmat antamaan poikittaissyötöt takatolpalle liikkuneelle Enochille, joka ei aivan saanut liu’uttua palloa verkkoon.

Etenkin viimeisen vartin aikana TPS oli ongelmissa, kun JäPS rynnisti kohti Koposen maalia. Herkko, Huska ja Bumba painoivat kulmapotkua kulmapotkun perään rangaistusalueelle, mutta Tino Palmaston takanurkasta ohi suuntautunutta puskua lähemmäksi ei päästy.

Tepsilläkin oli omat paikkansa. Viimeiselle vitoselle JäPSin paine hieman hiipui, ja vieraat saivat vapaapotkun JäPSin kenttäpuoliskolta. Aikainen keskitys oli erinomainen, mutta Gero ei saanut puskuaan ylärimaa alemmaksi.

Aivan ottelun viimeisestä tilanteesta se tasoitusmahdollisuus sitten vielä tuli. Koponen luki Huskan keskityksen väärin ja se pääsi pomppaamaan miehen pään yli takatolpalla odotelleelle Tinolle. Hänkään ei kuitenkaan saanut vaikeasta asennosta käännettyä ylärimaa lähemmäs, ja näin TPS pääsi juhlimaan kauden ensimmäistä vierasvoittoaan.

– Aloitettiin suhteellisen vahvasti, ja Huska sitten puski hienosti Bumban loistokeskityksen sisään, Timo Kettunen summaa.

– Heikon erikoistilannepuolustamisen myötä TPS sitten paineli ohi. Sen jälkeen puoliaika mentiin tasaisissa merkeissä pallonhallinnan ollessa hieman meillä.

– Tasainen oli myös toinen puoliaika. Vaihdot piristivät meidän peliämme ja viimeinen 20 minuuttia sitten meidän hallinnassamme. Kovasta yrityksestä huolimatta tasoitusta ei kuitenkaan tullut. Tulokseen ollaan luonnollisesti kovin pettyneitä.

JäPSin seuraava peli on sunnuntaina 9.7. Tammisaaressa EIFin vieraana.