JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV) (C), Gullit Zolameso (kelt.), Taavi Arminen (kelt.), Amos Ramström (kelt.), Joakim Ärilä, Omar Jama, Joona Tapani (kelt.), Reza Heidari, Enoch Banza, Hussein Mohamed, Justus Holopainen | Robin Källman (MV), Verneri Meriläinen, Tobias Karkulowski (>Ramström 74’), Hedi Khayat (kelt.) (>Mohamed 79’), Herkko Kuosa (>Holopainen 59’), Prince Mokuma, Berat Köse

Missä: Järvenpään monitoimihalli, la 22.4. klo 16:00

Yleisöä: 265

Erotuomari: Juuso Vuorinen

JäPS-miehistö sai lauantai-iltapäivänä pyyhittyä sarja-avauksen pettymyksen mielestään, kun sinipaidat kellistivät Tammisaaren EIFin 1–0 tasaisen väännön jälkeen. Samoihin lukemiin päättyi myös viime kauden vastaava kamppailu.

Ensimmäinen puoliaika

Ottelun ensimmäinen viisitoistaminuuttinen ei taaskaan ollut JäPSille helppo, vaikka selvästi Salon esitystä parempaan siniset jo alkuvihellyksestä lähtien pystyivät. EIF piti kuitenkin enemmän palloa, eikä JäPS päässyt aivan ensihetkillä oikein kontrolloidusti pois omalta kenttäpuoliskoltaan.

Huippupaikkoja ei vieraillekaan kuitenkaan siunaantunut, vaan pääasiallisesti peli oli melko tasaista keskialueen vääntämistä. Ote alkoi siirtyä isännille kuitenkin tuon mainitun varttituntisen jälkeen. Saloon verrattuna erityisesti pelirohkeudessa näkyi selkeä muutos parempaan ja palloa uskallettiin tuoda alhaalta ylöspäin aivan eri tavalla.

JäPS-linja löysi Amos Ramströmin ja Taavi Armisen mainioilla pitkillä avauksilla Enoch Banzaa ja Hussein Mohamedia laidoiltaan, ja etenkin Enoch pääsi jälleen haastamaan useampaan otteeseen merkkaajaansa. Vieraiden August Björklund pysyi kuitenkin kelvollisesti miehen perässä, vaikka Enoch pariin kertaan pääsikin jo ensimmäisellä jaksolla laukomaan.

Laitoja pitkin palloa saatiin ajoittain tuotua myös keskelle, mistä JäPSin parhaat maalintekopaikatkin syntyivät. Sarja-avauksessa pelikiellossa ollut Reza Heidari ja Huska pääsivät molemmat kokeilemaan hyviltä sektoreilta, mutta laukaukset suuntautuivat joko liiaksi päin EIFin maalia vartioinutta Gerson Limaa tahi kilpistyivät puolustajien jalkoihin.

Toki vieraillakin oli omat paikkansa. EIFiltä maalintekoa lähimmäksi ylsi ensimmäisellä jaksolla Simon Lindholm, jonka noin kahdeksasta metristä lähteneen laukauksen Janne Laiho kuitenkin selvitti hienosti.

Aivan puoliajan loppuun JäPS sai luotua vielä parin minuutin mittaisen paineen EIF-maalille. Huska ja Enoch pääsivät jälleen tahoillaan kokeilemaan maalintekoa, mutta palkinnoksi ei JäPSille siunaantunut kuin kasa kulmapotkuja. Näinpä tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika

Tauko tuli JäPSin osalta huonoon saumaan, sillä se antoi EIFille vieraiden selkeästi kaipaaman hengähdystauon. Toisen jakson alkuun ottelu tasaantuikin taas selkeästi. Peli oli melko fyysistä ja kaksinkamppailutilanteita nähtiin roimasti.

Kumpikaan osapuoli ei ensimmäisen kymmenminuuttisen aikana onnistunut niskan päälle pääsemään, ja myös maalipaikat olivat vähissä. Mainittavimmat tilanteet siunaantuivat kuitenkin isännille.

50. minuutin paikkeilla Joakim Ärilä toimitti hyvän esityön päätteeksi pallon Justus Holopaiselle EIF-boksiin. Tabi Manga tuli melko selkeästi Jussea selän puolelle, mutta erotuomari Juuso Vuorisen näkemyksen mukaan kontaktissa ei ollut aineksia rangaistuspotkuun.

Pari minuuttia myöhemmin Enoch toi nopean vapaapotkun jälkimainingeissa taas palloa laidaltaan. Se päätyi parin kimmokkeen kautta Huskalle pilkun paikkeille, mutta tämän laukaus karkasi JäPS-fanien harmiksi taivaan tuuliin.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt avausosuma nähtiin 64. minuutilla. JäPS sai vapaapotkun n. 25 metrin paikkeilta, ja sen taakse asettui Gullit Zolameso. Mainiosti muutenkin pelanneen Bumban keskitykseen tuli vauhdilla Amos, joka puski ensimmäisen Ykkösen osumansa vastustamattomasti Liman selän taakse. Hetkeä aiemmin EIF oli purkanut pallon Ruudun kaapeleihin, joten kuvamateriaalia osumasta ei jälkipolville valitettavasti jäänyt.

JäPS oli muutenkin terävämpänä ja lisäosumiinkin olisi ollut saumoja. Vaikka vieraat pääsivät hieman paremmin mukaan peliin kotijoukkueen johtomaalin jälkeen, oli ottelu kypsästi pelanneen JäPSin hallussa.

JäPSin puolustusurakkaa eivät tosin helpottaneet Amoksen ja Huskan loukkaantumiset. Miesten tilalle vaihdetut Tobias Karkulowski ja Hedi Khayat täyttivät onneksi tonttinsa kiitettävästi.

Vieraiden pyristely päättyi käytännössä 83. minuutilla. Simon Lindholm tuli keskialueella myöhässä Omar Jamaa sukille, ja Vuorinen nosti miehelle toisen keltaisen kortin. Jopa toiseen punaiseen olisi ollut ainekset, kun kauas maaliltaan eksynyt Lima tuli tarpeettoman kovaa ja jalkapohja edellä Rezan jaloille hetkeä ennen peliajan täyttymistä. Vuorinen ei kuitenkaan nähnyt tilanteessa edes rikettä.

Yhdenkään miehen alivoimalla EIF ei onnistunut JäPSin johtoasemaa tosissaan haastamaan, vaikka isännät joutuivatkin lisäajalla nappaamaan peräti kolme varoitusta. Näin ottelu päättyi sinisin lasein ansaittuihin 1–0-lukemiin.

– Tärkeimpänä pointtina opittiin voittamaan, Jyrki Ahola kommentoi.

– Tehtiin niitä asioita, mitä ei välttämättä tehty viime lauantaina. Pelattiin meidän omaa peliämme hyvällä pelirohkeudella, se oli tänään se kaiken ydin.