JäPSin kokoonpano: Joona Tiainen (MV), Taavi Arminen, Amos Ramström, Tino Palmasto (C), Jean Mabinda, Joona Tapani, Miska Rautiola, Altti Hellemaa, Justus Holopainen, Aleksi Ristola, Sakari Tukiainen || Janne Laiho, Peetu Haikonen (>Arminen 63’), Roope Autio, Jaakko Sivunen, Miko Koskelainen (>Ristola 87’), Topi Järvinen, Noah Kaijasilta

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 5.10. klo 16:00

Yleisöä: 719

Erotuomari: Amir Hajizadeh

JIPPO saapui Sinisten vieraaksi Keskuskentälle kauden viimeiseen kotiotteluun. Vieraat aloittivat vahvasti, ja ottivat lopulta selvän voiton katkaisten JäPSin neljän ottelun voittoputken.

Ensimmäinen puoliaika:

Ottelu alkoi hieman tunnustelevasti molempien joukkueiden osalta. Ottelun ensimmäinen vaarallisempi maalitilanne syntyi kahdeksannella minuutilla, kun pallo tippui JIPPO-hyökkäyksen jälkeen Yoshiaki Kikuchille, joka pääsi laukomaan muutamasta metristä rangaistusalueen sisällä. Laukaus viuhui kuitenkin ohi Joona Tiaisen vartioiman JäPS-maalin takakulmasta.

Seuraavalla minuutilla JäPS hyökkäsi vaarallisesti. Altti Hellemaa ohitti taitavasti puolustajan ja nosti pallon rangaistusalueen sisään Sakari Tukiaiselle, jonka ensimmäisen kosketuksen veto painui kuitenkin tolpan väärältä puolelta sivuverkkoon.

Ottelun ensimmäinen maali syntyi, kun pelikellossa oli kymmenen minuuttia. Pitkän vieraiden hyökkäyksen jälkeen pallo pelattiin vasemmalle laidalle Nuutti Tykkyläiselle. Tämä lähetti tarkan keskityksen takatolpalle, josta Oskar Pihlaja puski muutamasta metristä pallon voimalla verkkoon.

Hetkeä myöhemmin JäPS sai vapaapotkun noin kaksikymmentäviisi metriä maalista. Miska Rautiola lähetti hyvännäköisen laukauksen kohti etuyläkulmaa, mutta veto painui niukasti ohitse. Parinkymmenen minuutin kohdalla Siniset hyökkäsivät terävästi vastaan vasemmalta laidalta. Tukiainen haki keskityksellä kärkipariaan Aleksi Ristolaa, mutta Ristola ei aivan päässyt pallolle.

Ensimmäisen puoliajan edetessä JäPS sai myös pidettyä enemmän palloa, mutta isossa kuvassa vieraat pitivät palloa etenkin omalla puoliskollaan, ja Siniset pyrkivät iskemään terävästi vastaan riistoista. 22. minuutin kohdalla Pihlaja keskitti maalille, ja pallo kimposi Taavi Armisesta takaisin maalin edustalle. Pallo tuli Anton Eerolalle muutamaan metriin, mutta tämän pusku suuntautui ohi JäPS-maalista.

JIPPO osui toistamiseen, kun 32 minuuttia oli pelattu. Vieraat rakensivat omasta päästä alkaen hyökkäyksen, jossa pallo pelattiin taas vasemmalla laidalla Tykkyläiselle JäPS-puolustuksen selustaan. Tämä keskitti matalana takatolpalle, josta pallon kauhoi sisään lopulta Kikuchi. Hetkeä myöhemmin Kikuchi karkasi rangaistusalueen sisään ja pelasi pallon maalille, mutta Tiainen ehti maaliltaan pelivälineelle juuri ennen Eetu Viitaniemeä.

38. minuutilla Joona Tapani nosti hyvin JäPS-hyökkäystä ja keskitti maalille. Purusta pallo tippui Hellemaalle rangaistusalueen ulkopuolelle, mutta keskikentän taiturin laukaus karkasi reippaasti yli maalin. Perään toiseen päähän JIPPO rakensi jälleen vetopaikan Kikuchille, mutta tämän laukaus myös yli maalista.

Pari minuuttia ennen taukoa Siniset rakensivat maalipaikan hyökkäyspään rajaheiton jälkeen. Tukiainen keskitti oikealta laidalta matalana ja Tapani pääsi laukomaan rangaistuspilkun tasalta, mutta vieraiden puolustus ehti peittämään laukauksen. Näin tauolle lähdettiin JäPSin kahden maalin tappioasemasta.

Toinen puoliaika:

Siniset aloittivat toisen puoliajan vahvasti. Jo ensimmäisellä minuutilla pallo saatiin pelattua rangaistusalueen rajalle laukaisupaikkaan Hellemaalle, mutta veto suuntautui liiaksi kohti JIPPO-vahti Pyry Piiraista. Minuuttia myöhemmin JäPS riisti pallon ylhäällä ja Amos Ramström pääsi kokeilemaan kauempaa, kuitenkin tuloksetta.

50. minuutilla JIPPO iski terävästi vastaan. Eerola pelasi Pihlajan läpi vasemmalta laidalta, ja Tiainen tuli kauas maaliltaan vastaan. Muutaman harhautuksen jälkeen Pihlaja laukoi kahdestakympistä, Tiainen sai hieman kättä väliin noin viisitoista metriä maaliltaan, ja Ramström ehti liukumaan pallon kulmaksi sen pomppiessa kohti tyhjää JäPS-maalia.

Pari minuuttia myöhemmin vieraat saivat vapaapotkun kaksikymmentä metriä maalista, Tykkyläinen laukoi kuitenkin hieman yli maalin. 54. minuutilla JIPPO osui kolmannen kerran. Sinisten harhasyötön jälkeen Eerola pelasi Pihlajan rangaistusalueen sisälle. Tämä löi pallon JäPSin maalin poikki, ja Viitaniemi juoksi pallon viidestä metristä sisään.

Kaksi minuuttia tästä oli Sinisten vuoro onnistua. Rajaheiton jälkeen Justus Holopainen pelasi palloa rangaistusalueen sisälle, josta se purettiin Hellemaalle. Tämä syötti Ristolalle, joka pääsi takatolpalta kokeilemaan kaksikin kertaa vieraiden puolustuksen heittäytyessä laukausten tielle. Lopulta pallo pomppi seitsemään metriin Hellemaalle, joka laukoi sen varmasti takakulmaa.

Sinisten kiri ei kuitenkaan pitkään kestänyt, kun JIPPO osui tunnin kohdalla jälleen. Tiaisen avaus prässin alla löysi ainoastaan Eerolan, joka pudotti pallon Pihlajalle. Pihlaja laukoi rangaistusalueen rajalta pallon Tiaisen torjunnan kautta takakulmaan, ja vieraat taas kolmen maalin johtoon.

Kumpikin joukkue sai tämän jälkeen paikkoja kulmapotkuista, mutta suurempaa uhkaa ottelun erikoistilanteet eivät tarjonneet. Vartti ennen loppua Tykkyläinen keskitti jälleen vaarallisesti, mutta Ramström ehti siivoamaan pallon pois maalin edustalta. 81. minuutilla Tykkyläinen pääsi itse laukomaan vasemmalta laidaltaan, mutta Tiainen torjui hyvin etukulmasta.

Muutamaa minuuttia myöhemmin vieraat hyökkäsivät terävästi vastaan, mutta Victor Mattheusin syöttö ei tavoittanut omia maalilta. Perään JäPS rakensi hyvin vasemmalta. Ristola jatkoi rangaistusalueelle kohti Tukiaista, mutta JIPPO-puolustus ehti väliin. Hetkeä myöhemmin Holopainen löysi Tukiaisen kuudesta metristä. Hyökkääjä kääntyi ja pääsi laukomaan, mutta Piirainen torjui etukulmasta.

87. minuutilla Rautiola pääsi laukomaan rangaistusalueen ulkopuolelta, mutta kuti suuntautui liiaksi päin Piiraista. Ottelun loppuun JIPPO sai vielä pari puolittaista maalipaikkaa, mutta lisämaaleja ei nähty. Näin pisteet matkasivat Joensuuhun maalein ​​1–4.

JäPSin päävalmentaja Teemu Kankkunen kommentoi ottelua seuraavasti:
- Otan omaan piikkiini sen, että lähdimme ehkä väärällä pelimuodolla liikenteeseen. Emme pystyneet ensimmäisellä jaksolla eliminoimaan JIPPO:n keskikenttää ja sen toimintaa, sekä pallollista pelaamista riittävän hyvin. Kun sen lisäksi epäonnistuimme omassa maalinedustan puolustamisessa, niin surkean ensimmäisen jakson jälkeen olimme pahasti takamatkalla. Myös omassa hyökkäyspelissä oli ensimmäisellä jaksolla parantamisen varaa. Ville Aholan poissaolo näkyi, varsinkin hitaiden hyökkäysten kohdalla.
- Toiselle jaksolle vaihdoimme ryhmitystä ja pääsimme paremmin peliin mukaan. Tehoton hyökkäämisemme ja katastrofaalisen huonot pallonmenetykset ja niistä syntyneet tilanteet ja maalit kuitenkin pitivät huolen siitä, että JIPPO sai varsin helposti vietyä pisteet mukaansa.

- Ottelussa ja siihen valmistautumisessa  oli aistittavissa pienoinen hyvänolon tunne, mikä realisoitui kylmänä suihkuna päälle. Jokaisella meistä on sen suhteen peiliin katsomisen paikka. Vaikka meidän osalta ei pelaakaan sarjapaikasta, niin silti meidän tulisi tarjota yleisöllemme parempaa. Olimme kertakaikkiaan huonoja tänään.

Sinisten kauden viimeinen ottelu pelataan 19.10., kun vastaan asettuu vieraskentällä Käpylän Pallo. Seurahistorian paras sijoitus tällä sarjatasolla, viides sija, on edelleen joukkueen ulottuvissa.