Raportti: JäPS 1-2 (1-2) Gnistan

Raportti: JäPS 1–2 (1–2) Gnistan


0–1 Latonen 6’ (rp.)
0–2 Markkanen 41’ 1–2 Holopainen 42’
Sukunda ulosajo 44’
Zolameso ulosajo 77’

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Gullit Zolameso (kelt+kelt), Amos Ramström, Roope Autio (C), Tobias Karkulowski, Omar Jama (kelt), Joona Tapani, Herkko Kuosa, Enoch Banza, Justus Holopainen, Eero Tamminen | Prince Mokuma (>Tamminen 75’), Hugo Toivonen (>Holopainen 75’), Joakim Ärilä (>Jama 27’), Tino Palmasto, Taavi Arminen, Verneri Meriläinen, Robin Källman (MV)

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 12.08. klo 18:30

Yleisöä: 626

Erotuomari: Joona Manninen

Huumorillahan tähän on jo suhtauduttava, sillä pahoinvointihormonien varastot alkavat olla tyhjillään. JäPSillä oli tappioon päättyneessä Gnistan-ottelussa – myönnettävästi pitkälti kiitos vieraiden ankaran punaisen kortin – paikkoja viiteenkin osumaan, mutta yhteen oli tyytyminen.

Ensimmäinen puoliaika

Vieraat aloittivat perjantaina vahvemmin. Gnistan tuli laitojen kautta nopeasti ja sai heti kahdella kulmapotkulla aiheutettua kaaosta JäPSin puolustukseen. Isännät pitivät kuitenkin pintansa – vielä pari minuuttia.

Jo kuudennella minuutilla nähty avausosuma syntyi täysin vaarattomasta tilanteesta, kun Tobias Karkulowski heilautti reaktiomaisesti kättään ilmassa ollutta palloa kohden, ja Joona Manninen vihelsi tilanteesta ansaitun rangaistuspotkun. Siinä pitkästä aikaa maalilla nähty Janne Laiho oli hyvin mukana, mutta Joakim Latosen laukauksen tarkkuus riitti.

Johto-osuman jälkeen Gnistan hieman passivoitui, ja JäPS otti hienoisesti pallonhallinnan. Sarjakärjen rutiini kuitenkin näkyi, sillä Kipinä onnistui aika lailla täydellisesti neutralisoimaan JäPSin hyökkäykset ensimmäisen 20 minuutin ajan. JäPSin ainoan paikan – Eero Tammisen terävä pusku, jonka Jiri Koski haki melkoisella venytyksellä ylänurkasta – Manninen tulkitsi Eeron rikkeeksi. Omar Jama protestoi tuomiota keltaisen kortin ja pelikiellon arvoisesti.

Hetkeä myöhemmin Omppu sai sitten koivilleen, ja Gnistan otti ensimmäisen korttinsa. Valitettavasti Omar loukkasi tilanteessa sen verran olkapäätään, että myös Joakim Ärilä ehti pitkän poissaolon jälkeen hetkeä myöhemmin kentälle.

Seuraava vartti oli JäPSiltä terävämpi, mutta tälläkin kertaa vastustaja oli sinipaitojen hyökkäyspään erikoistilanteissa ja keskityksissä vahvempi. Viisi minuuttia ennen puoliaikaa Gnistan sitten näytti, miksi johtaa sarjaa. Nopea vastahyökkäys ja pallo boksin vasempaan laitaan Eero Markkaselle, joka viimeisteli varmasti keltaisten toisen maalin.

JäPS ei kuitenkaan luovuttanut. Peliväline saatiin heti 0–2-maalin jälkeen Tobias Karkulowskille oikealle, ja tämä lähetti yhden JäPSin lukemattomista keskityksistä kohti rangaistusaluetta. Siellä se löysi Justus Holopaisen, joka puski vaikeasta asennosta vastustamattomasti kavennusmaalin etukulmaan.

Vielä ennen puoliaikaa nähtiin käännekohta. Momodou Sarr ajoi tilanteen hieman turhaan loppuun ja kävi tönäisemässä Jannea, ja tästä saatiin sitten torikokous pystyyn. Siinä Gullit Zolameso ja Zachary Sukunda ottivat yhteen sillä seurauksella, että ensin mainittu sai varoituksen, toinen suoran punaisen. Vaikka Sukundan käsi turhan korkealla tilanteessa käväisi, oli tuomio sinisinkin lasein melko raju.

Toinen puoliaika

Monesti JäPS ei ole pelillisesti pystynyt ylivoimaansa hyödyntämään, mutta nyt Gnistan laitettiin kyllä melkoiseen pyöritykseen. Siitä huolimatta sinipaidat saivat ensin huokaista pari kertaa helpotuksesta – Bumba selvisi heti alkuun taktisesta rikkeestä ilman toista lappua, sitten Markkasen kaukaa lähtenyt vapaapotku kilahti ylärimaan.

Tuota seurannut 20 minuuttia oli sitten painajaismaista kamaa. 51. minuutilla Enoch Banza sai boksissa pallon, mutta Koski venyi jälleen huippupelastukseen. Kakkospallossa Jusse yritti kahteen otteeseen sutia muutamasta metristä sisään, mutta niin vain Gnistan-puolustajan jalka ehti eteen. Jatkotilanteessa Bumba pääsi vielä tykittämään sydämensä kyllyydestä boksin sisältä, mutta puolivolley meni metrin ohi.

JäPSin pyöritys jatkui, ja seuraavaksi Jokke pääsi tykittämään kulman jälkitilanteesta – tämäkin yli. Sitten Enoch pääsi aiemman kanssa identtiseen tilanteeseen noin viiden, kuuden metrin päähän maalista, mutta ratkaisu kesti liian pitkään, ja Gnistan ehti väliin.

62. minuutilla oli Herkko Kuosan vuoro. Syntymäpäiväsankari pääsi ajamaan ehkä kymmeneen metriin, mutta vasemman jalan laukaus meni takatolpasta senttejä ohi. Seuraavaksi nähtiin taas kulma, jota seurasi Eeron päivän toinen pusku takatolpalta. Tämä meni niukasti yli takanurkan.

Siihen loppui JäPSin pahin myllytys, ja Gnistan sai hiukan rikottua sinipaitojen momentumia. Juuri kun isännät sitten alkoivat taas näyttää vaaralliselta, sai Bumba toisen keltaisensa protestoituaan tuomiota – yleiseen linjaan suhteutettuna rankka tuomio tämäkin.

Tasavoiminkin JäPS oli vaarallisempi, ja etenkin ensimmäiset minuuttinsa sinipaidassa pelannut Hugo Toivonen pääsi hyviin tilanteisiin. Ihan aiempien kaltaisia avopaikkoja ei kuitenkaan enää nähty, ja vaikka joku lopun puolittaisista olisi voinut verkkoon tiensä löytää, sai Gnistan lisäajalla varmistella johtonsa ilman pahempaa paniikkia.

– Kaveri sai siihen hyvän alun, mutta emme lamaantuneet vaan pystyimme pelaamaan omaa peliämme. Hallitsimme hienoisesti, mutta sitten vieraat iskivät toisensa. Onneksi Jusse kävi nopeasti kaventamassa, Timo Kettunen kommentoi.

– Totta kai kun Gnistanilta sitten lensi mies pihalle, niin pallonhallinta siirtyi meille ja jatkettiin toisella puoliajalla voimakkaasti sitä. Kyllä noita paikkoja tuossa tuli, mutta tulos jäi piippuun. Paljon hyvääkin oli, mutta näissä tunnelmissa tällä kertaa.

JäPSin pelit jatkuvat ensi lauantaina vierasottelulla SJK Akatemiaa vastaan.