JäPSin kokoonpano: Joona Tiainen (MV), Urho Kumpulainen, Tino Palmasto, Toivo-Elmeri Supperi, Taavi Arminen, Omar Jama, Joona Tapani, Yusuke Sasabe, Noah Kaijasilta, Irfan Sadik, Justus Holopainen | Hedi Khayat (>Kumpulainen 58’), Peetu Haikonen (>Arminen 58’), Herkko Kuosa (>Jama 58’), Robbie Azodo (>Kaijasilta >66’), Sebastian Kamara (>Sadik 66’), Roope Autio (>Palmasto 77’), Janne Laiho (MV),

Missä: Järvenpään Monitoimihalli, 27.1. klo 15:15

Yleisöä: 208

Erotuomari: Juuso Vuorinen

JäPS kohtasi Ykkösliigacupin avausottelussa KTP:n. Ottelu oli JäPSin ensimmäinen virallinen ottelu vuonna 2024, ja Siniset aloittivat cup-taipaleen tasapainoisen esityksen jälkeen pistejaolla.

Kotkalaiset aloittivat ottelun kotijoukkuetta terävämmin, ja saivat luotua ottelun alussa pari maalipaikkaa. Viimeistely kuitenkin ontui, ja viimeisenä lukkona katkaisemassa oli varmasti JäPS-maalivahti Joona Tiainen.

Molemmat joukkueet prässäsivät ylhäältä, ja ottelun ensimmäisellä puoliajalla vauhtia riitti. Vasempana laitapuolustajana avannut Taavi Arminen katseli keltaista korttia 18. minuutilla. Jakson edetessä JäPS pääsi paremmin peliin mukaan, ja pääsi iskemään vastahyökkäyksistä kohti KTP:n maalia.

24. minuutilla JäPS pääsi ensimmäistä kertaa testaamaan kunnolla vieraiden maalilla pelannutta Maksym Zhukia, kun Noah Kaijasilta pääsi laidalta puolittain läpi. Laukaus suuntautui kuitenkin päin kotkalaisveskaria. Samaan lopputulemaan päädytiin muutamaa minuuttia myöhemmin, kun Irfan Sadik pääsi kokeilemaan rangaistusalueen sisältä lupaavan JäPS-hyökkäyksen päätteeksi.

JäPS avasi Ykkösliigacupin maalitilinsä 33. minuutilla onnistuneen prässipelin seurauksena. Kaijasilta katkaisi kotkalaispuolustuksen epävarman syötön, leikkasi rangaistusalueen sisään ja sijoitti pallon takakulmaan ohi Zhukin.

KTP sai ensimmäisen jakson lopulla luotua maalipaikkoja, ja vieraat tasoittivat ottelun juuri ennen taukovihellystä. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi pallo pelattiin takatolpalle JäPS-puolustuksen ja maalivahti Tiaisen väliin, josta Luca Weckström liukui sen maaliin. Tauolle lähdettiin siis tasatilanteessa.

Toinen puoliaika

Kotkalaiset aloittivat toisenkin jakson kahdella maalipaikalla, mutta Tiainen selvitti laukaukset hienosti. Toisessa päässä JäPS sai vapaapotkun aivan rangaistusalueen rajalta, mutta kotkalaismuuri pääsi juuri ja juuri väliin Joona Tapanin laukaukseen.

57. minuutin kohdalla kotkalaiset olivat senttien päässä johtomaalista. Aleksi Tanninen leikkasi laidalta sisään ja laukoi kohti yläkulmaa, mutta ylärima pelasti järvenpääläiset toiselta takaiskulta.

Tunnin jälkeen molemmat joukkueet alkoivat suorittamaan vaihtoja. Tasaisella ottelun loppupuoliskolla vaaralliset maalipaikat jäivät molemmilta uupumaan, vaikka JäPS saikin aiheutettua painetta kotkalaismaalille erikoistilanteiden muodossa.

80. minuutilla Justus Holopainen pääsi JäPS-puolustuksen riiston jälkeen yrittämään kotkalaisvahti Zhukin kiertämistä, mutta liian kova kosketus painui päätyrajasta yli. Aivan ottelun lopulla kotkalaiset pääsivät luomaan painetta JäPS-maalin tuntumassa, mutta maaliin asti pallo ei löytänyt.

Näin JäPS tasasi ensimmäisessä Ykkösliigacupin ottelussaan pisteet loppulukemin 1–1. Ykkösliigacup jatkuu Sinisten osalta helmikuun 18. päivänä vierasottelulla PK-35:tä vastaan. Viiden joukkueen lohkossa pelataan yksinkertainen ohjelma, jonka jälkeen lohkon kaksi parasta jatkavat välierävaiheeseen.

Seuraavan kerran JäPS pelaa tulevana lauantaina 3.2., kun harjoitusottelussa vastaan asettuu Klubi 04. Tervetuloa Monarille seuraamaan Sinisten otteita!