JäPSin kokoonpano: Joona Tiainen (MV), Amos Ramström, Roope Autio (C), Joona Tapani, Gullit Zolameso, Omar Jama, Altti Hellemaa, Justus Holopainen, Ville Ahola, Noah Kaijasilta, Irfan Sadik || Pyry Haapsaari, Taavi Arminen, Hedi Khayat, Yusuke Sasabe (>Hellemaa 75’), Aleksi Ristola (>Kaijasilta 64’), Wataru Oguchi, Miska Rautiola

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 17.7. klo 18:30

Yleisöä: 784

Erotuomari: Pietu Niinimäki

JäPS kohtasi päävalmentajan vaihtumisen jälkeen Keskuskentällä Mikkelin Palloilijat. Siniset aloittivat pirteästi ja johtivat tauolla, mutta lopulta tulokseksi jäi tasapelin jälkeen yksi piste.

Ensimmäinen puoliaika:

Kotijoukkue JäPS hyökkäsi pirteästi ensimmäisen kerran kolmannella minuutilla. Noah Kaijasilta pääsi haastamaan vieraiden puolustusta rangaistusalueen sisällä, mutta MP:n toppariosasto pääsi väliin ennen kuin JäPS-hyökkääjä pääsi laukomaan. Viidennellä minuutilla Siniset saivat sivuvaparin vasemmalta. Altti Hellemaa lähetti pallon matalana etutolpalle, josta Irfan Sadik pääsi jatkamaan, mutta lopulta MP sai siivottua vaarallisesti pomppimaan jääneen pallon maalin edestä.

Pari minuuttia myöhemmin Hellemaa haastoi hyvin laidalla ja lähetti vaarallisen pallon maalille. Sinisten hyökkäyskalusto ei kuitenkaan aivan päässyt pallolle, ja ottelu pysyi maalittomana. JäPS hallitsi selvästi ottelun alkua, ja rakensi maltilla pidempiä hyökkäyksiä.

Vierasjoukkue MP sai ottelun edetessä myös omia hyökkäyksiä aikaan. Parinkymmenen minuutin pelin jälkeen oikealta tullut hyökkäys johti vaaralliseen keskitykseen takatolpalle, mutta Joona Tapani ehti siivoamaan pallon kahden mikkeliläishyökkäjän välistä. 25. minuutilla Aapo Hyppönen onnistui prässipelin jälkeen riistossa ja pääsi laukomaan kahdestakymmenestä metristä, laukaus painui kuitenkin selvästi yli Joona Tiaisen vartioiman JäPS-maalin.

Siniset osuivat 29. minuutilla. Omar Jama nousi hyvin keskialueelta ja pelasi pallon boksiin tavoitellen Sadikia. Tämä ei aivan ehtinyt pallolle, mutta ehti häiritsemään vastaan tullutta vieraiden maalivahti Aleksi Honka-Hallillaa niin, että Honka-Halilla ei kyennyt vangitsemaan palloa. Pallo kimposi kohti sivurajaa, johon ehti ensimmäisenä Gullit Zolameso, joka viimeisteli pienestä kulmasta MP-maalin sivuverkkoon. Näin JäPS siirtyi ottelussa johtoon.

Molemmat joukkueet pääsivät jakson edetessä keskityspaikkoihin, mutta keskitysten laatu jäi puuttumaan. Kymmenen minuuttia ennen taukoa Ville Ahola pääsi laukomaan kaukaa, ja Sadik laittoi pallon Honka-Hallilan torjunnasta maaliin, mutta oli tilanteessa paitsiossa. Pari minuuttia tästä Olli Kilpeläinen rakensi hyvän maalintekopaikan Vilho Huovilalle, mutta tämän laukaus painui reippaasti ohi Sinisten maalin.

Juuri ennen taukoa Siniset saivat vapaapotkun kolmekymmentäviisi metriä maalista. Zolameson keskitys kaartui kuitenkin hiukan yli Sadikin pään. Lisäajalla Aapo Hyppönen pääsi laukomaan, mutta Amos Ramström ehti osittain väliin. Lisämaaleja ei nähty, joten tauolle lähdettin JäPSin maalin johdossa.

Toinen puoliaika:

Toisen puoliajan alkuun JäPS loi painetta erikoistilanteiden muodossa. Kulman jälkeen Zolameso löysi keskityksellä Justus Holopaisen rangaistusalueen sisältä, mutta vieraiden puolustus pääsi väliin tämän matalaan laukaukseen. 52. minuutin kohdalla JäPS eteni hyvin oikealta. Ahola pelasi seinäpelin Holopaisen kanssa ja pääsi laukomaan viidestätoista metristä, mutta pallo kilpistyi kotijoukkueen harmiksi takatolppaan.

Sateen piiskatessa Keskuskenttää kumpikin joukkue loi keskityspaikkoja, mutta puolustuslinjat vetivät tilanteissa pidemmän korren molemmissa päissä kenttää. 66. minuutin jälkeen Arvi Liljaniemi haastoi hyvin oikealta laidalta rangaistusalueen sisään ja pääsi laukomaan, mutta veto suuntautui niukasti yli JäPS-maalista. Hetkeä myöhemmin Huovila pääsi kokeilemaan, mutta laukaus kohti Tiaista.

Vieraat tasoittivat ottelun 69. minuutin kohdalla. MP riisti pallon JäPSin kenttäpuoliskolla, Jan Heinonen pääsi kuljettamaan kohti JäPS-puolustuslinjaa ja laukoi kahdestakymmenestä metristä pallon tarkasti alakulmaan.

Kotijoukkue kävi lähellä maalintekoa, kun 74 minuuttia tuli täyteen pelikellossa. Nopeasti pelatun vapaapotkun jälkeen pallo pelattiin Aholalle, joka nosti pallon boksiin puolustuslinjan selustaan. Vaihtomies Aleksi Ristola pääsi yrittämään viimeistelyä ensimmäisellä kosketuksella, mutta Honka-Hallilla esitti taidokkaan jalkatorjunnan.

Kymmenen minuuttia ennen loppua MP sai vapaapotkun aivan JäPSin rangaistusalueen rajalta. Kilpeläinen ampui vihaisesti kohti takakulmaa, mutta Tiainen torjui hienosti. Pari minuuttia ennen varsinaisen peliajan loppua Yusuke Sasabe lähetti hyvän keskityksen kohti takatolppaa, mutta Joel Laitinen ehti juuri palloon ennen Sadikia.

Lisäajan kolmannella minuutilla Siniset saivat vielä maalipaikan. Ahola lähetti hyvän ulkosyrjäkeskityksen maalille, mutta Ristola ei osunut palloon maalin edessä. Enempää maalipaikkoja ottelussa ei nähty, ja näin Teemu Kankkusen ensimmäisessä ottelussa päävalmentajana Siniset tasasivat pisteet lukemin ​​1–1.

JäPSin ottelut jatkuvat jo lauantaina, kun vastassa on vieraspelissä TPS.