JäPSin kokoonpano: Robin Källman (MV), Joakim Ärilä, Tino Palmasto (kelt) (C), Taavi Arminen, Tobias Karkulowski (kelt), Omar Jama, Joona Tapani, Herkko Kuosa, Hussein Mohamed, Justus Holopainen (kelt), Enoch Banza | Reza Heidari (>Holopainen 81’), Roope Autio (>Arminen 68’), Hedi Khayat, Prince Mokuma, Verneri Meriläinen, Veeti Manner, Janne Laiho (MV)

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 11.06. klo 18:00

Yleisöä: 536

Erotuomari: Lassi Siukkola

Tappiollisen SJK-ottelun jälkeen JäPS kykeni sunnuntai-iltana selvästi parempaan. Palkinnoksi siitä ei saatu kuitenkaan kuin piste, vaikka JJK kovasti yritti täyttä pistepottiakin tyrkyttää.

Ensimmäinen puoliaika

Vieraat olivat ensihetkien aikana pirteimmillään ja pääsivätkin karkaamaan puolittaiseen läpiajoon jo toisella minuutilla. Ratkaisusta puuttui kuitenkin määrätietoisuutta, ja vaikka hyökkäys lopulta laukaukseen päättyikin, ei JäPS-maalilla avanneella Robin Källmanilla ollut sen kanssa ongelmia.

Myös pelin toinen maalintekoyritys kirjattiin JJK:lle, kun Tino Palmasto rikkoi boksin edustalla ja Ketut pääsivät hakemaan täysosumaa vapaapotkusta. Laukaus meni kuitenkin metrin verran ohi JäPS-maalin. Sen jälkeen peli alkoi kääntyä JäPSille, vaikka mitään tikitakaa sinisiltä ei miljoonasti mainitun Keskuskentän kunnon vuoksi sunnuntainakaan päästy näkemään.

Isäntien ensimmäisen jakson parhaat paikat siunaantuivat Herkko Kuosalle ja Tino Palmastolle. Ahnaasti läpi ottelun haastanut ja laukonut Enoch Banza löysi ensiksi mainitun vartin paikkeilla boksista, mutta Hegen laukaus meni selvästi yli. Tinoa tavoitteli ulkosyrjäkeskityksellään puolestaan Hussein Mohamed, mutta Tino ei aivan yltänyt palloon, joka oli siitä huolimatta livahtaa Viljalan selän taakse.

Ensimmäisen jakson eniten puhuttanut tilanne ei syntynyt kuitenkaan JäPSin eikä JJK:n, vaan Lassi Siukkolan johtaman erotuomarikolmikon pelikirjasta.

Kulman jälkitilanteessa Oskar Pihlaja tuli Herkkoa sen verran selän puolelle, että antoi mahdollisuuden viheltää, mutta rehellisyyden nimissä pilkkuvihellys olisi varmasti toisin päin käännettynä aiheuttanut JäPS-leirissä närää. Tilannetta paraatipaikalta seurannut Siukkola osoitti itsevarmasti pilkulle, tapahtuihan tilanne selvästi boksin puolella, mutta lähdettyään konsultoimaan huonommin sijoittunutta avustavaa muutti päätöksensä täysin käsittämättömästi vapaapotkuksi. Vielä mielenkiintoisemman tilanteesta tekee se, että konsultoinut avustava vaikutti olleen jo matkalla valvomaan rangaistuspotkua.

Vapaapotkun Justus Holopainen ampui muuriin.

Puoliajan loppuhetkillä JJK sai vielä kulmapotkujen kautta palloa toimitettua JäPSin boksiin, mutta ei onnistunut ottelun avausmaalia iskemään, ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Toinen puoliaika

Toisellakin jaksolla JJK:n etsikkoaika sijoittui alkuminuuteille. Vieraat saivat JäPSin päätyyn pienen paineen ja pääsivät sen tuloksena heti kulmalipulle. Ensimmäisenä iskivät kuitenkin sinipaidat.

Taavi Arminen löysi pitkällä syötöllä Herkon jalan JJK:n boksin edustalta, ja tämä pyöräytti itsensä vauhtiin kohti vieraiden maalia. Mies ohitti tyylikkäästi Antti Åken ja pelasi sitten takaviistoon Jusselle, joka ei erehtynyt, vaan iski kauden kolmantensa.

Kauaa JäPS ei johtoa ehtinyt juhlia. JJK lähetti käytännössä suoraan aloituksesta pitkän pallon JäPSin rangaistusalueen vasempaan reunaan Robin Saastamoista kohti. JäPSin Robin lähti seikkailemaan vastaan, mutta Jyväskylän kaima ehti törkkäämään pallon tämän ohi ja laukoi sitten pienestä kulmasta tasoituksen onnekkaasti Tinon kautta verkon perukoille.

Tasoituksen jälkeen JJK:n peli hajosi täysin, ja viimeiset 40 minuuttia olivatkin sitten JäPSin hallintaa. Erinomaisiin maalipaikkoihin onnistuttiin pääsemään useampaan otteeseen, mutta sunnuntaina eivät jalkapallojumalat suostuneet JäPSille onnea jakamaan.

Herkko, Enoch, Joakim Ärilä sekä pitkästä aikaa kentälle ehtinyt JäPS-kapteeni Roope Autio olivat tahoillaan lähellä maalintekoa, mutta kaikista parhaat paikat siunaantuivat Huskalle. 65 minuutilla Herkko löysi miehen linjan takaa läpiajosta, mutta tämä lähti vielä kääntämään keskelle ja JJK-puolustus ehti häiritsemään. Huska sai vielä kelvollisen laukauksen vasurillaan aikaan, mutta se lipui lähietäisyydeltä ohi vieraiden maalin.

Huskan toisessa tilanteessa riittää enemmän jossiteltavaa. Joona Tapani toi 77 minuutilla tempokuljetuksellaan palloa ylös Herkolle, joka jakoi sen Huskalle oikeaan laitaan. Tämä käänsi taas boksissa keskelle harhauttaen samalla vieraiden Eduard Ciriacon, joka tuli auttamattoman myöhässä Huskaa jaloille. Tästä tilanteesta pilli ei kuitenkaan soinut, vaikka tilanne vaikutti selvältä rangaistuspotkulta.

Palloa erotuomaristo ei kuitenkaan voi joukkueiden puolesta verkkoon toimittaa, eli siitä JäPS saa toki syyttää itseään. Loppuhetkillä painetta saatiin vielä muutaman kulmapotkun ja keskityksen muodossa JJK:n rangaistusalueelle, mutta jyväskyläläiset selvisivät ja pääsivät lähtemään kotimatkalle vieraspisteen kera.

– Hallitsimme ensimmäistä jaksoa ja loimme hyvin maalipaikkoja, joista olisi pitänyt yksi tai kaksi tehdä, Timo Kettunen kertaa.

– Keskikentän pohjalta saatiin nostettua ylimääräinen pelaaja Kuosan avuksi kymppialueelle, se toimi hyvin koko matsin. Samoin laitapakit tukivat vuorollaan hyökkäyksiä mallikkaasti.

– Toisella jaksolla vieraat aloittivat vahvasti, ja ensimmäinen 10 minuuttia oli heidän parasta antiaan. Sitten ote alkoi siirtyä meille, ja ottelun viimeiset 10 minuuttia olivat etenkin totaalista hallintaa, mutta ei vaan saatu palloa maaliin. Pelaajien yritys ja työmäärä oli korkeaa luokkaa, eli siitä ei jäänyt kiinni.

–Tulos on tietysti pettymys, kun kolmea pistettä lähdettiin hakemaan, mutta ei laiteta päätä puskaan, vaan jatketaan työntekoa ja suunnataan katseet KäPa-peliin.

Rangaistuspotkutilanteetkin Kettusta tietysti mietityttivät.

– Vaikutti, että pilkku vietiin ensimmäisellä jaksolla, ja mielestäni myös Huskaa liu'uttiin jaloille rangaistuspotkun arvoisesti.

Kevätkierroksen viimeisessä ottelussa JäPS kohtaa vieraissa Käpylän Pallon lauantaina 17.6. klo 16:00.