Raportti: JäPS 0-3 (0-1)

Raportti: JäPS 0–3 (0–1) KPV

0–1 Kujasalo 12’
0–2 Kujasalo 60’
0–3 Liukkonen (rp.) 89’

JäPSin kokoonpano: Robin Källman (MV), Tobias Karkulowski, Amos Ramström, Roope Autio (C), Hedi Khayat, Omar Jama, Joona Tapani, Herkko Kuosa, Hussein Mohamed, Eero Tamminen, Prince Mokuma | Gullit Zolameso (>Mokuma 46’), Reza Heidari (>Tapani 64’), Justus Holopainen (>Tamminen 64’), Taavi Arminen, Verneri Meriläinen, Niklas Schulz (MV)

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 22.07. klo 16:00

Yleisöä: 430

Erotuomari: Samuli Stenman

Karu palautus maanpinnalle nähtiin lauantaina Järvenpään Keskuskentällä. KPV:n ehkä odotettua pragmaattisempi pelitapa neutraloi JäPSin hyökkäyksen, ja vaikka etenkin ensimmäisellä jaksolla nähtiin pari hyvääkin hallintajaksoa, sai Ville Seppä olla maalillaan turhan rauhassa koko ottelun.

Ensimmäinen puoliaika

Olivat takit sitten avautuneet MP-voitosta tai pisteitä janonnut KPV yksinkertaisesti paremmalla jalalla liikenteessä, mene ja tiedä, tulivat vieraat otteluun terävämmin. Jo minuutin täyttyessä kokkolalaiset saivat vapaapotkun aivan boksin rajalta, mutta tämän Robin Källman tuuppasi turvallisemmille ulapoille.

Säikähdys oli omiaan herättämään JäPSiä, ja pikkuhiljaa pelin hallinta siirtyi isännille. KPV vetäytyi kuitenkin huomattavasti odotettua syvemmälle omalle kenttäpuoliskolleen, eivätkä sinipaidat onnistuneet löytämään rakoja vieraiden tiiviistä puolustuksesta.

Sen sijaan JäPS joutui tulemaan laitojen kautta. Keskityksiä jaeltiin ensimmäisellä puoliajalla boksiin kenties enemmän kuin kertaakaan aiemmin tällä kaudella, mutta lähes säännönmukaisesti ykköspallot menivät vieraiden nimiin.

Avaus- ja samalla voittomaalista vastasikin jo ennen vartin täyttymistä KPV. Pallo vaihtoi omistajaa keskialueella useampaankin otteeseen ennen kuin tippui Niilo Kujasalon ulottuville. Tämä laukoi paristakympistä maanuoliaisen, jossa ei ollut välttämättä juuri voimaa, mutta sitäkin enemmän tarkkuutta, ja veto painui etunurkasta sisään.

Seuraava kymppi oli JäPSin paras. Kahteen otteeseen tasoitukseen oli hyvä sauma, kun ensin KPV oli sutia Tobias Karkulowskin takaviistosyötön omiin, toiseksi Joona Tapani laukoi Herkko Kuosan syötön lähietäisyydeltä reippaasti yli. KPV kuitenkin selvisi, ja peli tasaantui taas puolta tuntia lähestyttäessä.

Viimeisen vartin aikana molemmat joukkueet saivat kasan erikoistilanteita, joista vaarallisin oli KPV:n aikainen vapaapotku. Robin selvitti kuitenkin tilanteen. JäPS ei vinosta pinosta kulmapotkuja onnistunut puolestaan luomaan juuri uhkaa Sepän maalille, ja pari boksin rajalta lähtenyttä laukaustakin jäivät vaarattomiksi.

Toinen puoliaika

Jos ensimmäisellä puoliajalla oli hienokseltaan näyttänyt siltä, että jokin JäPSin keskityksistä tulisi kyllä löytämään tiensä maaliin, ei samaa voinut sanoa toisesta puoliajasta. Hiljakseen yltyneessä sateessa JäPSin syötöt eivät löytäneet omille edes ensimmäisen jakson malliin, eikä KPV:n johto ollut oikein missään vaiheessa uhattuna.

KPV sai heti alkuun kolme kulmapotkua, yhden JäPSin alokasmaisesta harhasyötöstä, ja kertaalleen Robin joutui venymään pallon tielle. Vaikka sinipaidat pitivät varmaan edelleen hieman enemmän palloa, ei kokkolalaisten boksissa vierailtu ensimmäisen vartin aikana puolestaan juuri lainkaan.

Tunnin kohdalla KPV sitten tuplasi johtonsa. Amos joutui rikkomaan laidalla, ja vieraat lähettivät aikaisen vaparin JäPSin maalille. Se ei ollut itsessään kovin vaarallinen, mutta kakkospalloon ehti ensimmäisenä jälleen Kujasalo, joka tykitti sydämensä kyllyydestä päivän toisensa.

Vaikka aikaa oli kellossa edelleen reilusti ja JäPS-miehistö jaksoi kyllä edelleen kannustaa omiaan, ei ensimmäinen vartti ollut näyttänyt siltä, että kotijoukkue olisi tasoihin, saati voittoon, asti venymässä.

Hieman toinen takaisku sentään isäntiä herätteli – tai kenties KPV tyytyi vetäytymään entistä syvemmälle – sillä ensimmäistä kertaa jälkimmäisellä nelivitosella palloa saatiin lähemmäs pohjanmaalaisten maalia. Jälleen JäPS joutui kuitenkin tulemaan lähes eksklusiivisesti laitojen kautta ja märällä nurmella syötöt lipsahtelivat jatkuvasti pitkiksi. Kulmia saatiin sentään jälleen, mutta KPV selvitti ne taas eleettömästi.

Viimeisellä vartilla vierasjoukkue pyrki kuolettamaan pelin ja nappasi pari varoitusta ajanpeluusta. Taktiikka oli onnistunut, sillä JäPS oli aidosti lähellä kavennusta vain kertaalleen, kun Tobias tykitti Herkon syötöstä yläriman kautta yli.

Varsinaisen peliajan viimeisillä minuuteilla KPV ehti vielä lyödä naulan JäPSin arkkuun. Kyle Curinga harhautteli boksissa, joutui rikotuksi, ja tuomitun rankkarin Juuso Liukkonen sitten niittasi alanurkkaan.

Pisteet näin ansaitusti Kokkolaan, ja JäPS ei voi kuin nollata pettymyksen ja suunnata katseet kohti ensi viikon HIFK-ottelua.

– Ottelun tulos on luonnollisesti pettymys. Lähdettiin hakemaan huomattavasti parempaa tulosta hyvin menneen MP-ottelun jälkeen, Timo Kettunen kommentoi.

– KPV tuli otteluun todella vahvalla tekemisellä ja pisteiden kiilto silmissä., mutta jos MP-peli oli yksi kauden parhaimmista, niin KPV-peli taas yksi kauden heikoimmista ja vaisuimmista esityksistä.

– Vastustaja sai otteluun hyvän startin ja pääsi johtoon, jonka jälkeen puolusti sitä todella vahvasti koko joukkueen voimin vetäytyen omalle kenttäpuoliskolleen. Emme löytäneet keinoja murtaa syvällä puolustanutta ryhmää. Vaikka pallonhallinta oli meillä aika lailla koko ottelun, emme päässeet hyville maalintekopaikoille oikeastaan lainkaan.

– Nyt täytyy vain kerätä rivit ja pystyä HIFK:ta vastaan parempaan.