JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Joakim Ärilä, Tino Palmasto, Roope Autio (C), Tobias Karkulowski, Reza Heidari, Joona Tapani, Herkko Kuosa, Enoch Banza, Hussein Mohamed, Hedi Khayat | Robin Källman (MV) (> Laiho 49’), Prince Mokuma (> Khayat 76’), Justus Holopainen (> Mohamed 76’), Omar Jama (> Kuosa 85’), Berat Köse, Taavi Arminen, Gullit Zolameso

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 28.06. klo 18:30

Yleisöä: 538

Erotuomari: Joona Manninen

KäPa-ottelun ensimmäisen puoliajan tasolle JäPS ei keskiviikkoiltana yltänyt, mutta positiivisella puolella sinipaidat pelasivat tällä kertaa ehjemmän 90-minuuttisen. Onnea ei kuitenkaan ollut tälläkään kertaa matkassa kolmeen pisteeseen asti, vaan tyytyminen oli maalittomaan tasapeliin.

Ensimmäinen puoliaika

Keskuskentän jo hieman parempaan kuntoon ehtineestä nurmesta huolimatta keskiviikkona nähtiin odotetun suoraviivaista peliä. Tällä kertaa JäPS oli siihen huomattavasti valmiimpi kuin ensimmäisessä SalPa-kohtaamisessa, mutta vieraat olivat silti yllättää isännät jo ensimmäisen viisiminuuttisen aikana.

Janne Laiho joutui torjuntatöihin alussa kahteen otteeseen, ja varsinkin jälkimmäisessä tilanteessa pakotettiin venymään parhaimpaansa. Miehen lyhyt avaus Reza Heidarille otti sen verran pomppua, että salolaisten Elmo Heinonen pääsi riistämään pallon ja ryntäsi puolittaiseen läpiajoon. Janne pelasti kuitenkin tilanteen kulmapotkuksi.

Ensimmäisen kymmenminuuttisen alkurynnistyksen jälkeen JäPS pääsi paremmin mukaan peliin, ja hallinta alkoi kääntyä. Kauden ensimmäisen ottelunsa aloittanut kapteeni Roope Autio toi puolustuslinjaan fyysisyyttä, ja kun Tino Palmasto oli vierellä myös vahva, ei SalPa saanut aiheutettua alakertaan sarja-avauksessa nähtyä paniikkia.

Myös JäPS avasi peliään tavallista suoraviivaisemmin ja löysi etenkin totutusti oikealla laidalla operoinutta Enoch Banzaa vihdoin riittävästi. Miehelle siunaantuikin vartin tienoilla puoliajan selvästi paras maalipaikka.

Yhdessä keskialueen monista kaksinkamppailutilanteista Herkko Kuosa löysi itsensä pallon kanssa ja kuljetti SalPan kenttäpuoliskolle. Noin 30 metriin ehdittyään Herkko halkaisi vieraiden puolustuksen upealla ulkosyrjäsyötöllä ja vapautti Enochin boksiin aivan avopaikkaan. Ensimmäinen yritys suuntautui liiaksi päin Halil Bacgia, mutta pallo jäi vielä Enochin ulottuville. Lähietäisyydeltä lähtenyt toinen laukaus kimposi kuitenkin ylärimasta takaisin kentälle.

Viitisen minuuttia myöhemmin oli Herkon vuoro päästä maalipaikkaan. Jälleen erinomaisesti uudella oikean pakin tontillaan esiintynyt Joakim Ärilä pelasi pidemmän hyökkäyksen päätteeksi lyhyen syötön rangaistusalueelle, jossa Hege hassutti miehensä ja sijoitti alanurkkaan. Pilli oli kuitenkin samalla soinut paitsion merkiksi.

Puolen tunnin kohdalla peli taas tasaantui, ja SalPa oli puolestaan lähellä siirtyä johtoon kulmapotkun jälkitilanteesta. Janne oli kuitenkin jälleen mies paikallaan.

Puoliajan viimeinen huippupaikka tippui kirjaimellisesti Enochille. Herkon kulmapotku löysi miehen taka-alueelta, mutta viuhuva laukaus viidestä metristä meni rimaa hipoen yli maalin.

Toinen puoliaika

Puoliaika alkoi JäPSin kannalta harmillisesti. SalPa sai painetta Sinisten boksiin, ja Janne päätti pistää sille stopin rohkealla ulostulollaan. Yhteentörmäys Heinosen kanssa oli kuitenkin sen verran raju, että Janne loukkasi olkapäätään ikävän näköisesti. Tilalle vaihdettu Robin Källman pelasi hänkin onneksi hienon puoliajan.

Toinen jakso oli selvempää JäPSin hallintaa kuin ensimmäinen, kun salolaiset alkoivat ajautua syvemmälle omalle puoliskolleen. Siitä huolimatta he rakensivat ensimmäisen huippupaikan.

JäPS oli Enochin laidan kautta päässyt jälleen todella vaarallisesti SalPan maalin edustalle, mutta punapaitojen seuraava hyökkäys oli vielä vaarallisempi. Oskari Jakonen vapautti keskialueelta Heinosen jälleen läpiajoon, mutta taas JäPS-vahti veti pidemmän korren. SalPa sai vielä kakkospallosta toisen yrityksen, mutta sitä Robin ei joutunut torjumaan.

Viimeisen 40 minuutin aikana SalPa ei sitten vaaranpaikkoja onnistunutkaan juuri luomaan, vaikka pari erikoistilannetta heille lupaavilta tonteilta vihellettiinkin. JäPS oli sen sijaan tuskastuttavan lähellä voittomaalia useampaankin otteeseen.

Kaikkein lähimmäksi ylsi jälleen Enoch-Herkko-kaksikko. 68 minuutilla Hussein Mohamed vapautti ensin mainitun taas vauhtiin, ja vaikka kulma oli nyt boksissa pieni, sai Enoch aikaan hyvän laukauksen. Se kimmahti taas yläriman kautta taka-alueelle, josta Herkko oli pomputtaa pallon SalPa-puolustajan kautta takanurkkaan.

Etenkin viimeisen vartin aikana JäPS sai ajettua SalPan boksiinsa, mutta viimeisiin murtosyöttöihin ei oikein tunnuttu löytävän sorkkarautaa. Salolaisten purut jäivät keskityspalloissa kuitenkin sen verran epävarmoiksi, että pariin otteeseen oli hyvin likellä, ettei voittomaalia päästy laittamaan ilmaiseksi sisään.

Lisäajan puolella käytiin vielä kahteen otteeseen lähellä, ja molemmilla kerroilla asialla oli sama mies. Roope nousi kahdesti kulmapotkussa korkeimmalle, ja varsinkin jälkimmäinen pusku meni vain senttejä ohi takanurkan. Se ei kuitenkaan riitä, joten ottelu päättyi 0–0-lukemiin.

– Jalkapallo on sellainen peli, että siinä voi toivoa mitä tahansa, mutta yleensä palkinnoksi saa sitä, mitä ansaitsee, Timo Kettunen kommentoi.

– Meillä oli neljä erittäin hyvää maalintekopaikkaa, mutta nolla maalia, eli sillä lailla ei voi olla tietenkään tyytyväinen. Tyytyväinen olen siihen, että niitä paikkoja luotiin, mutta viimeistely on vaikeaa.

– Toki kaverillakin oli muutama paikka, mutta kokonaisuudessaan peli oli ehkä 55–45 meille. Ensimmäisen puoliajan loppu oli meiltä vahvaa tekemistä, mutta toinen puoliaika vihellyksineen rikkonaisempaa. Loppua kohden taas parannettiin, mutta harmi, ettei hyvistä tonteista pistetty sisään.