Raportti: JäPS 0-0 FF Jaro

Raportti: JäPS 0–0 FF Jaro

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV), Gullit Zolameso (kelt.), Roope Autio (C), Amos Ramström, Tobias Karkulowski, Enoch Banza (kelt.), Omar Jama, Joona Tapani, Eero Tamminen, Herkko Kuosa, Justus Holopainen | Hugo Toivonen (>Holopainen 68’), Berat Köse (>Tamminen 68’), Prince Mokuma (>Jama 85’), Reza Heidari (>Kuosa 85’), Taavi Arminen (>Autio 74’), Verneri Meriläinen, Robin Källman (MV)

Missä: Järvenpään Monitoimhalli, 27.09. klo 18:30

Yleisöä: 347

Erotuomari: Joona Manninen

Vauhdikas ja pääosin hyvätasoinen 90-minuuttinen nähtiin keskiviikkoillan ratoksi Järvenpään Monitoimihallissa. Tasapelipiste tarkoitti osapuolille sitä, että kumpikaan ei vielä kuivilla ole, vaikka Jaron putoaminen toki pienen ihmeen vaatisikin. JäPSillä pelattavaa sen sijaan viimeisillä kierroksilla riittää.

Ensimmäinen puoliaika

Jaro tuli ottelun avausminuutit todella kovalla intensiteetillä ja laittoi JäPSin pelinrakentelun prässillään ahtaalle. Kovasta yrityksestä huolimatta vieraat eivät hakemiaan riistoja vaara-alueilla saaneet, mutta pari erikoistilannetta kuitenkin. Näistä toisesta, kulmapotkusta, punapaidat olivat puskea takanurkkaan, mutta kotijoukkue selvisi säikähdyksellä.

Alkurynnistyksen jälkeen pietarsaarelaiset jatkoivat hienokseltaan niskan päällä, mutta pulassa JäPS ei varsinaisesti ollut. Ensimmäiseen puoliaikaan mahtuikin vain kolme maalia kohti suuntautunutta laukausta, joista yksi oli sinisten käsialaa, kaksi punaisten.

JäPSin paikasta vastasi Joona Tapani, jonka kaukaa lähtenyt kierteinen kuti oli yllättää Emil Öhbergin, mutta mies sai vaivoin kurotettua tilanteen kulmapotkuksi. Jaron vaarallisemmassa paikassa Janne Laiho joutui venymään samankaltaiseen torjuntaan, kun pietarsaarelaishyökkääjä oli nostaa boksin sisältä takanurkkaan.

Jo ensimmäistä jaksoa väritti ajoittain hyvinkin railakas taklauspeli, joka ei kuitenkaan missään vaiheessa karannut ruman puolelle, vaikka kortteja kolme jaettiinkin. Nelivitosen loppupuolella JäPSillä oli vielä paras tonttinsa, kun Herkko Kuosa ja Tobias Karkulowski rakensivat maalipaikan vitosen viivan tienoille – Justus Holopainen ei kuitenkaan aivan onnistunut palloa sisään tökkäämään.

Vielä sen jälkeen Jaro oli tahollaan ehtiä pukukoppimaalin makuun. JäPSin linjalta nähtiin puolessa kentässä paha harhasyöttö, ja vieraat pääsivät etenemään vauhdilla kohti Jannen maalia. Sen verran sinipaidat ehtivät tilanteeseen onneksi häiritsemään, että viimeinen ratkaisu livahti vaarattomille vesille.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen nelivitonen oli maalipaikkojen valossa huomattavasti ensimmäistä vauhdikkaampi. Jalkojen väsyessä peli avautui molempiin suuntiin, ja hölmöjä virheitä sekä rikkeitä nähtiin puolin ja toisin – hieman enemmän JäPSiltä, vaikka varoitukset Jaro vei 2–0. Tuomarikolmikon puheiden mukaan vapaapotkuja kirjautettiinkin ottelussa peräti 30.

Ensimmäinen vartti oli vielä kuitenkin melko varovaista tarkkailua. Tilanteenpuolikkaita onnistuttiin luomaan lähinnä erikoistilanteiden kautta, mutta jälleen kerran JäPS oli niissä valitettavan hampaaton. Onneksi puolustuspäässä oltiin keskiviikkona niissä sentään yleisesti ottaen hereillä.

Tunnin täytyttyä sinipaidat alkoivat vihdoin saamaan pelistä otetta, ja seuranneeseen varttiin sijoittui JäPSin etsikkoaika. Ilmassa oli ollut vaaran tuntua jo ennen 64. minuuttia, kun Joona sai vihdoin jalkansa vapaaksi ja katseensa ylös Jaron kenttäpuoliskolla. Lahden Luka Modric laittoi aivan loistavan pystysyötön Jusselle, jonka kosketus oli vielä parempi – mies löysi itsensä avopaikasta linjan takaa, mutta kuten niin monesti tällä kaudella pallo päätyi päätyverkkoihin.

Pian JäPS teki ensimmäiset vaihtonsa, kun Berat Köse ja Hugo Toivonen astelivat kentälle. Etenkin ensin mainittu aloitti pirteästi ja löysi heti loistokeskityksellä taka-alueelta Enoch Banzan. Vieläkään eivät jalkapallojumalat JäPSin puolella olleet, ja viimeistely sujahti yli maalin.

Hugo pääsi reilu viitisen minuuttia myöhemmin yrittämään vielä Gullit Zolameson alustuksesta viimeistelyä, mutta sinällään kelpo laukaus meni liiaksi päin Öhbergiä. Viimeinen kymmenminuuttinen olikin sitten Jaron heiniä.

Ensin sinipaidat menettivät pahassa paikassa ja Severi Kähkönen pääsi juoksemaan JäPSin linjaa kohti. Muitakin ratkaisuja miehellä oli tarjottimella, mutta hän haki omaansa, ja se meni isäntien onneksi ohi maalin.

Jaron, ja ottelun, paras paikka syntyi pian sen jälkeen. Vieraat saivat yhden lukemattomista sivuvapaapotkuistaan, ja vaikkei tästäkään mitään syntynyt, oli Jaro virkeämpänä kakkospallossa. Kaukolaukaus kilahti takatolppaan ja siitä maalin edustalle, josta pallo onnistuttiin sutimaan ohi toisen tolpan.

Ottelun huippupaikat olivat siinä, ja vaikka Jaro sai mainittuja vapaapotkuja vielä viimeisellä vitosellakin kourallisen, piti JäPS päänsä. Kertaalleen punapaidat pääsivät toki puskemaan, mutta sen Janne liimasi varmasti.

Lopputuloksena näin hyvinkin ansaittu tasapeli, joka tarkoittaa sitä, että JäPSillä on kahden pisteen kaula putoamisviivaan kaksi kierrosta ennen sarjan loppua. Pistejahtia päästään jatkamaan ensimmäisen kerran sunnuntaina, kun oman putoamisensa varmistanut KPV saapuu Järvenpäähän.

– Varsin tasainen matsi oli kaiken kaikkiaan, Timo Kettunen komppasi ottelun jälkeen.

– Taistelupeli oli kyseessä. Piste on piste, ja siihen voi sinällään olla tyytyväinen [JJK-ottelun esityksen jälkeen]. Taistelu jatkuu ja kohti seuraavan Pohjanmaan joukkueen kohtaamista.