Raportti: JäPS 0-0 EIF (Suomen Cup)

Raportti: JäPS 0–0 * EIF (Suomen Cup 5. kierros)

*Rangaistuspotkujen jälkeen EIFille 2–4

0–1 Efimov
1–1 Kuosa
1–2 Tabi Manga
1–2 Tapani X
1–3 Lindholm
2–3 Heidari
2–4 Westerholm
2–4 Ärilä X

JäPSin kokoonpano: Robin Källman (MV), Verneri Meriläinen, Tino Palmasto (C), Taavi Arminen, Gullit Zolameso, Omar Jama, Reza Heidari, Berat Köse, Prince Mokuma, Hedi Khayat, Enoch Banza | Amos Ramström (> Palmasto 46’), Joona Tapani (> Jama 46’), Joakim Ärilä (> Meriläinen 63’), Hussein Mohamed (> Mokuma 63’), Herkko Kuosa (> Köse 79’), Justus Holopainen, Janne Laiho (MV)

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 31.05. klo 18:30

Yleisöä: 251

Erotuomari: Joona Kontinen

JäPSin Suomen Cup päättyi vuoden 2023 osalta viidennelle kierrokselle. Tammisaaresta Järvenpäähän matkannut EIF vei lopulta rangaistuspotkukilpailun jälkeen ottelun, joka ei ennen pilkkuja juuri draamaa tarjonnut.

Ensimmäinen puoliaika

Molemmat osapuolet aloittivat kamppailun varovaisesti, mutta JäPS oli ensiminuutit ehkä piirun verran aktiivisempi. Enoch Banza sekä poikkeuksellisesti yksinäisenä kärkenä aloittanut Hedi Khayat löysivät itsensä kertaalleen pallon kanssa EIFin selustasta, mutta molemmilla kerroilla peliväline ehti karata yli päätyrajan.

Sen jälkeen vieraat ottivat pelin pitkälti haltuunsa. Puuskittaisessa myötätuulessa pelannut JäPS pyrki rakentelemaan myös alakerran kautta, mutta silloin kun EIF nosti prässinsä intensiteettiä ylhäällä, avasi Robin Källman pragmaattisemmin pitkällä. Vieraat olivat kuitenkin ykköspalloissa vahvoja ja tukkivat keskialuetta muutenkin tarpeeksi hyvin, jotta JäPS ei sen läpi onnistunut juuri pelaamaan.

Enemmän laitojen kautta hyökkäämään pyrkinyt EIF sai etenkin ensimmäisellä jaksolla aikaan aimo kasan keskityksiä, aikaisia vapaapotkuja ja kulmapotkuja. Niistä syntyivät myös vieraiden parhaat paikat, kun ensin Joel Lehtonen laukoi noin 8 metristä vapaapotkun jälkitilanteesta yli ja lähempänä puoliajan loppua Jeannot Esua puski kulmapotkusta samaan osoitteeseen.

JäPSin paras maalipaikka nähtiin puolestaan vartin tienoilla. Hedi pelasi alaspäin Gullit Zolamesolle, jonka vasemmalta lähtenyt keskitys oli leijailla suoraan sisään. Se putosi ylärimasta vielä JäPSin ulottuville, mutta EIFin puolustus putsasi viime hetkellä.

Keskityksien lisäksi EIF sai ensimmäisellä puoliskolla pari suoraakin vapaapotkua, jotka menivät molemmat niukasti ohi JäPS-maalin. Jälkimmäisestä tilanteesta EIF-luotsi Gabriel Xatart kävi kuitenkin ilmeisesti sen verran kuumana, että erotuomari Joona Kontinen ajoi miehen punaisella kortilla ulos.

Toinen puoliaika

Jälkimmäisen jakson ensimmäinen parempi tilanne meni JäPSille. Verneri Meriläinen lähetti oikealta laidalta keskityksen, jonka EIF-vahti Gerson Lima jatkoi suoraan Hedin jalkaan. Kulma oli kuitenkin sen verran pieni, ettei Hedi lähtenyt laukomaan, vaan haki vielä boksiin nostoa, jonka EIF katkoi kulmapotkuksi.

Sen jälkeen EIF oli jälleen hallitsevampi osapuoli, mutta molempien joukkueiden pelaaminen oli sen verran tehotonta, että todella vaaralliset paikat olivat vähissä. Kahteen otteeseen valkoisissa pelanneet vieraat onnistuivat Robinin kuitenkin huipputorjuntaan pakottamaan.

70. minuutilla JäPS menetti pallon vaarallisessa paikassa. Salomo Ojala levitti laatikon vasempaan laitaan Roni Pietsalolle, joka laukoi tulisesti etukulmaa kohden. Robin venytti JäPSin onneksi hienosti ja haki vielä itsevarmoin elkein seuranneen kulmapotkunkin hyppysiinsä.

Kymmenen minuuttia myöhemmin EIF sai kulman omille asti, kun tilanteessa korkeimmalle nousi taas Esua. Pompun kautta maalin oikeaan nurkkaan matkalla olleen pallon tielle venyi kuitenkin jälleen Källmanin käsi.

Kun viimeinen kymmenminuuttinenkaan ei ratkaisua tarjonnut, lähdettiin sitä hakemaan rangaistuspotkukilpailusta. Siinä EIF ei antanut kuitenkaan JäPSille liiemmin saumoja. Kahdesti Robin aavisti oikein, mutta sen verran laatua tammisaarelaisten pilkuissa oli, ettei mies torjuntaan yltänyt. Kun samalla JäPS missasi kahdesti, pääsi EIF juhlatunnelmissa kotimatkalle.

– Taistelupalloahan se oli tänään, ja siitä [taistelusta] joukkueelle täydet pisteet. Pallollinen peli oli vähän ontuvaa ja odotin pikkuisen enemmän, JäPSin valmentaja Timo Kettunen kommentoi.

– Parannettiin ehkä hieman toisen puoliajan kuluessa pelaamista, mutta maalinteko on vaikeaa. Vastustajalle toki iso käsi siitä, että tekivät sen pelaamisen hankalaksi. Suoraviivaista peliä oli tänään molempiin suuntiin, ja tuuli vielä häiritsi sitä.

– Meidän cup-juna pysähtyi valitettavasti tähän, ja nyt kaikki energia sitten sarjaan.