Raportti: JäPS 0–0 (0–0) KTP

Raportti JäPS 0–0 (0–0) KTP

JäPSin kokoonpano: Joona Tiainen (MV), Tino Palmasto, Roope Autio (C), Amos Ramström, Hedi Khayat, Altti Hellemaa, Ville Ahola, Justus Holopainen, Herkko Kuosa, Noah Kaijasilta, Irfan Sadik || Janne Laiho, Taavi Arminen, Omar Jama (>Hellemaa 46’), Yusuke Sasabe (>Kuosa 76’), Joona Tapani (>Autio 46’), Wataru Oguchi (>Holopainen 84’), Gullit Zolameso (>Kaijasilta 66’)

Missä: Järvenpään Keskuskenttä, 5.7. klo 19:00

Yleisöä: 732

Erotuomari: Antti Munukka

JäPS kohtasi uusitun Keskuskentän toisessa ottelussa sarjakärki KTP:n. Ottelu tarjosi vauhtia sekä maalipaikkoja molempiin päihin, mutta lopulta pisteet jaettiin maalittoman tasapelin jälkeen.

Ensimmäinen puoliaika:

KTP pääsi yrittämään heti ensimmäisellä minuutilla sivuvapaapotkusta, mutta keskitys ei aivan löytänyt Matias Paavolaa takatolpalta. Hetkeä myöhemmin Anttoni Huttunen pääsi laukomaan rangaistusalueen sisältä, mutta Amos Ramström ehti väliin peittämään kudin.

Vierasjoukkue oli ottelun alussa terävämpi, ja loi painetta Sinisten maalille. Kahdeksan minuutin kohdalla Luca Weckström pääsi kokeilemaan vasemmalta laidalta oman kuljetuksen jälkeen, mutta laukaus painui yli maaliin. Seuraavasta hyökkäyksestä JäPS loi kelpo maalipaikan. Noah Kaijasilta pääsi haastamaan puolustusta ja löysi vasemmalta laidalta Justus Holopaisen. Holopainen siirsi pallon maalin eteen Ville Aholalle, mutta Ahola oli tilanteessa paitsiossa.

13. minuutin kohdalla Omar Todua pääsi laukomaan juuri rangaistusalueen sisältä, mutta laukaus painui yli Joona Tiaisen vartioiman JäPS-maalin. Sinisten seuraava vaarallisempi hyökkäys syntyi, kun 19. minuuttia oli pelattu. Pallo pelattiin Herkko Kuosalle, joka pääsi laukomaan rangaistusalueen rajalta, mutta KTP-puolustus ehti peittämään laukauksen.

Kotkalaiset saivat luotua jakson puolessavälissä painetta erityisesti erikoistilanteiden ja keskitysten kautta. Huttunen sai myös kerran pallon JäPSin maaliin asti, mutta oli tilanteessa paitsiossa. Puoliajan edetessä JäPS sai myös pidettyä palloa paremmin ja luotua pidempiä syöttöketjuja. Yksi näistä johti sivuvapaapotkuun, josta Siniset saivat puoliajan parhaan paikkansa puolen tunnin kohdalla. Altti Hellemaa lähetti hyvän pallon maalille, mutta Ramströmin pusku suuntautui niukasti yli vieraiden maalin.

KTP pelasi kulmapotkunsa lyhyinä, ja yhden syöttöketjun jälkeen pallo saatiin keskitettyä takatolpalle Paavolalle, mutta tämä ei saanut ohjaustansa suunnattua kohti maalia. 38. minuutin kohdalla vieraat rakensivat suorasta hyökkäyksestä keskityspaikan oikealle laidalle. Keskitys saavutti Huttusen kuudesta metristä, mutta tämän ajoitus tilanteeseen epäonnistui ja pusku suuntautui reilusti ohi maalin.

Pian tämän jälkeen JäPS iski hyvin vastaan, mutta Aholan syöttö ei aivan tavoittanut Irfan Sadikia. Jakson ehkäpä paras paikka syntyi pari minuuttia ennen taukovihellystä vieraille. Kotkalaiset hyökkäsivät oikealta, Todua petasi kahteentoista metriin laukaisupaikan Aleksi Tanniselle, mutta Tiainen kaivoi alakulmasta huipputorjunnan.

Maaleja ensimmäisellä jaksolla ei kuitenkaan nähty, ja näin tauolle lähdettiin tasatilanteessa. Siniset puolustivat hyvin KTP:n alun rynnistyksen, ja pääsivät peliin paremmin mukaan jakson edetessä.

Toinen puoliaika:

Toinen jakso alkoi myös vauhdikkaasti. Ensimmäinen maalipaikka syntyi kuusi minuuttia tauon jälkeen, kun vieraiden Huttunen pääsi laukomaan kaukaa. Tiainen sai kuitenkin nyrkkeiltyä vaarallisesti tippuneen vedon väljemmille vesille.

JäPS pääsi kokeilemaan pari minuuttia myöhemmin. Kuosa pelasi Hedi Khayatin rangaistusalueen sisälle. Khayat pääsi laukomaan kohti takakulmaa, mutta kotkalaisten maalilla Maksym Zhuk otti ison jalkatorjunnan. Heti perään kotkalaisten kapteeni Joni Mäkelä pääsi kokeilemaan rajaheiton jälkeen rangaistusalueen rajalta, mutta Tiainen ehti torjumaan alakulmasta.

Siniset rakensivat jälleen huippupaikan, kun 59. minuuttia oli pelikellossa. Pallo pelattiin vasemmalle laidalle Ville Aholalle. Tämä ujutti pallon KTP-puolustajan längistä, ja pääsi ampumaan pienestä kulmasta kohti takayläkulmaa. Zhuk esitti kuitenkin huikean torjunnan. Paluupallo oli tulossa vielä taka-alueella sinipaidoille, mutta Khayat ja Sadik yrittivät molemmat pallolle häiriten toinen toisiaan.

68. minuutin jälkeen KTP loi taas uhkaa JäPS-maalille. Huttunen pääsi rangaistusalueen sisällä kääntymään ja laukomaan, mutta Ramström ehti peittämään laukauksen. Hetkeä myöhemmin Kuosa ja Justus Holopainen olivat toisessa päässä juonimassa maalintekoa, mutta Kuosa ei aivan saanut syöttöään perille.

Viisi minuuttia ennen loppua Sadik pääsi yrittämään pienestä kulmasta rajaheiton jälkeen, mutta laukaus painui ohi etukulmasta. Hetkeä myöhemmin kärkimies heittäytyi puskemaan Gullit Zolameson antamaa kulmaa, mutta jatko painui yli takakulmasta.

Minuutti ennen loppua JäPS pääsi hyökkäykseen oikealta. Wataru Oguchi lähetti hyvän pallon takatolpalle kohti Khayatia, mutta KTP:n puolustus ehti juuri väliin ennen kuin Khayat ehti ohjata palloa maaliin. 

Ottelu päättyi näihin maalittomiin lukemiin. Siniset paransivat peliä toiselle jaksolle ja loivat maalipaikat jopa ottelun voittoon, mutta lopulta tuloksena oli pistejako. JäPSin ottelut jatkuvat tulevana keskiviikkona vieraspelillä JIPPOa vastaan.