2–4              70’

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (MV) (C), Gullit Zolameso, Taavi Arminen, Vili-Petri Vänttinen, Joakim Ärilä, Omar Jama, Reza Heidari, Eero Tamminen, Herkko Kuosa, Prince Mokuma, Justus Holopainen | Robin Källman (MV), Verneri Meriläinen (>Ärilä 77’), Tobias Karkulowski (>Arminen 77’), Tino Palmasto (>Vänttinen 46’), Veeti Manner (>Heidari 77’), Joona Tapani (>Jama 62’), Hedi Khayat (>Tamminen 62’), Berat Köse (>Kuosa 62’)

Missä: Pullerin tn. (Hämeenlinna) ke 5.4. klo 19:00

Yleisöä: n. 60–70

JäPSin kenraaliharjoitus Kakkosen HJS:ää vastaan oli lopulta tuloksellisesti ja pelillisesti onnistunut, vaikka parannettavaakin toki aina on. Voitto alla on joka tapauksessa paljon mukavampi lähteä kohti Salon sarja-avausta.

Ensimmäinen puoliaika

JäPS tuli ensihetket pirteästi ja Justus Holopainen oli karata läpiajoon jo suoraan aloituksesta. HJS selvisi kuitenkin säikähdyksellä.

Peli rauhoittui kuitenkin pian, eivätkä vieraat ensi alkuun löytäneet avaimia HJS:n tiiviin puolustusmuodon murtamiseen. Isäntien ylin linja vetäytyi lähtökohtaisesti oman kaaren tuntumaan, jos JäPS pääsi avaamaan kontrolloidusti, mutta prässäsivät hämeenlinnalaiset ajoittain korkealtakin.

JäPS tuli ensimmäisen jakson ehkä hieman aktiivisemmin vasemmalta, jossa Gullit ”Bumba” Zolameso, , Eero Tamminen ja Herkko Kuosa pelasivat ajoittain mukavasti yhteen. Parista paikanpuolikkaasta ei kovin lähelle maalintekoa kuitenkaan ylletty.

Ottelun ensimmäinen parempi paikka siunaantuikin isännille. Taavi Arminen menetti pelinavausvaiheessa, mutta Janne Laiho torjui ensimmäisen viimeistely-yrityksen upeasti, ja toisessa HJS-kärki oli ehtinyt paitsioon.

Tästä JäPS taas heräili hieman ja otti peliä paremmin haltuunsa. Se palkittiin puolen tunnin paikkeilla, kun Bumba eteni vasemmalla laidallaan lähettäen mainion keskityksen maalille, missä korkeimmalle nousi Prince Mokuma – oikeaoppinen pusku maan kautta verkkoon.

Heti seuraavasta hyökkäyksestä JäPS tuli uudelleen vaarallisesti. HJS:n boksiin luotiin melkoinen paniikki, mutta Jusse ja kumppanit eivät saaneet palloa verkkoon. Se kuitenkin purettiin suoraan Reza Heidarille, joka tykitti kuulan boksin rajalta kimmokkeen kautta verkkoon.

JäPSin toisen jälkeen isännät saivat aikaan pari vastahyökkäystä, mutta seuraavakin maali oli vieraiden käsialaa – ja varmasti päivän hienoin. HJS:llä oli taas ongelmia purkamisessa, ja tällä kertaa purkupallon haki itselleen Omar Jama. Mies laittoi pelivälineen katkoa yrittäneen hämeenlinnalaisen jalkojen välistä ja ampui sitten upeasti n. 18 metristä vasempaan ylänurkkaan.

Tauolle näin JäPSin 0–3-lukemissa.

Toinen puoliaika

Jälkimmäinen nelivitonen alkoi JäPSin kannalta huonoimmalla mahdollisella tavalla, kun isännät kavensivat suoraan aloituksesta. HJS eteni nopeasti pitkin vasenta laitaa, mistä pelasi maalille. Siellä kotijoukkue oli kakkospallossa terävämpänä.

JäPS oli kuitata kuitenkin niin ikään välittömästi. Prässi puri, ja Reza nosti pallonriiston jälkeen paristakympistä maalivahdin yli. Viimeistely kimmahti ylärimasta Jusselle, joka ei onnistunut laittamaan palloa tyhjiin.

Vaikka maalit menivät toisella puoliajalla HJS:lle, oli se pelillisesti JäPSiltä kenties ensimmäistä jaksoa parempaa tekemistä. Hyökkäyksiä saatiin pidennettyä huomattavasti ja maalille onnistuttiin luomaan painetta jatkuvalla syötöllä.

Kesken JäPSin hallinnan HJS oli kuitenkin iskeä toisensa, jälleen vastahyökkäyksestä. Tälläkin kertaa Janne venyi kuitenkin pallon tielle ja venytti kulmaksi.

Sen jälkeen JäPSillä oli parikin mainiota paikkaa lisätä johtoaan, mutta viimeistelykengät tuntuivat olevan väärissä jaloissa.

69. minuutilla vihdoin onnistui. Näppärän hyökkäyksen päätteeksi Berat Köse vippasi pallon puolustajan yli rangaistualueelle ja juoksi perään. Pakki näki parhaana ratkaisuna nykäistä Beratin kumoon, ja tämä laittoi vihelletyn pilkun varmasti sisään.

JäPS nukkui kuitenkin jälleen. HJS iski hyvin pitkälti ensimmäistään vastanneen maalin jälleen käytännössä suoraan aloituksesta.

Viimeiset 20 minuuttia mentiin melko täysin JäPSin hallinnassa, mutta kun lisämaaleja ei onnistuttu vieläkään viimeistelemään, jäi loppulukemiksi 2–4.

– Sinällään hyvä esitys meiltä. Pystyttiin pitämään pitkiä pallonhallintajaksoja ja luomaan useita maalipaikkoja, Jyrki Ahola kommentoi.

– Tietysti miinuksena se, että päästettiin kaksi melkein identtistä maalia, palloa, joka tulee meidän puolustuslinjaamme. Ne meidän pitää hoitaa vaan paremmin.

– Kutakuinkin voi olla tyytyväinen. Tärkeää, että voitettiin pre-seasonin viimeinen peli ja oli mukavaa, että oli neljä eri maalintekijää, vähän erilaisia maalejakin. Tärkeät minuutit 19 pelaajalle ja tästä on hyvä ponnistaa kymmenen päivän päästä alkavaan sarjaan.