Raportti: Gnistan 0-0 JäPS

Raportti: Gnistan 0–0 (0–0) JäPS

JäPSin kokoonpano: Janne Laiho (C) (MV), Joakim Ärilä, Tino Palmasto, Amos Ramström, Tobias Karkulowski, Omar Jama, Joona Tapani, Herkko Kuosa, Hussein Mohamed, Justus Holopainen, Enoch Banza | Taavi Arminen (> Ramström 14’), Prince Mokuma (> Holopainen 77’), Reza Heidari (> Banza 77’), Gullit Zolameso (> Palmasto 90’), Hedi Khayat, Berat Köse, Robin Källman (MV)

Missä: Mustapekka Areena, 04.06. klo 18:00

Yleisöä: 634

Erotuomari: Kalle Mäkinen

Kahteen perättäiseen voittoon ei JäPS vielä ole Ykkösessä tällä kaudella yltänyt, mutta nyt se oli lähellä. Lopulta sinipaidat kuitenkin tasasivat enemmän tai vähemmän reilusti pisteet sarjakärki Gnistanin vieraana.

Ensimmäinen puoliaika

JäPS jatkoi Oulunkylässä siitä, mihin Keskuskentällä Jaroa vastaan jäi, ja dominoi Gnistan-ottelun ensiminuutteja. Jo Ykköscupissa JäPSin prässin kanssa pinteessä ollut Kipinä oli sitä jälleen, eikä isäntien hyökkäyspeli ottanut käynnistyäkseen oikein missään vaiheessa ensimmäistä jaksoa.

Gnistan joutui vieraiden paineistamana avaamaan summittaisesti kohti Eero Markkasta, ja vaikka tämä voitti leijonanosan ykköspalloista, jäivät kakkoset JäPSin terrierimäisesti pelanneen keskikentän haltuun. Kuten JäPS-luotsi Timo Kettunen ennakossa povaili, sopi Oulunkylän alusta hyvin sinipaidoille, ja keskustan kolmikko Joona Tapani, Omar Jama & Herkko Kuosa pelasi itsevarmasti ja taidokkaasti useampaan otteeseen läpi Gnistanin prässin.

Ensimmäisen kerran maalipaikkaan päästiin jo kolmannella minuutilla, kun Herkon kulma löysi Tino Palmaston pään. Pusku suuntautui kuitenkin yli maalin.

JäPS hyökkäsi etenkin ensimmäisellä jaksolla monipuolisesti, ja myös Hussein Mohamedia ja Enoch Banzaa saatiin aktivoitua laidoillaan. Kertaalleen Huska ohitti heittämällä miehensä, mutta takaviistosyöttö boksiin ei aivan löytänyt omia.

Sinisten paras paikka nähtiin 8. minuutilla. JäPS läpäisi jälleen Gnistanin prässin ja levitti oikeaan laitaan Enochille, joka palautti keskelle Herkolle. Tämä pelasi rangaistusalueen rajalla Justus Holopaisen kanssa upean tuplaseinän, mutta Jiri Koski venytti linjan taakse ehtineen Jussen viimeistelyn eteen ja JäPSin kauden komein osuma jäi näin syntymättä.

JäPSin kannalta ottelun ikävin hetki nähtiin 14. minuutilla, kun Amos Ramström näytti penkille vaihtoa. Vaikutti siltä, että kyse oli samasta lihasvammasta, josta mies oli vasta hiljattain kuntoutunut, eli ainakin jonkinlaista taukoa peleistä lienee tiedossa.

Vaikka ensimmäinen vartti oli JäPSiltä erityisen vahva, jatkoivat vieraat niskan päällä koko ensimmäisen jakson. Vastaavia huippupaikkoja ei kuitenkaan enää syntynyt, vaikka Joona, Enoch ja Jusse tahoillaan pääsivätkin maalintekoa vielä yrittämään.

Gnistanin ensimmäinen paikka nähtiin hieman ennen puoliaikaa. Zachary Sukunda lähetti vasemmalta laidalta keskityksen, johon ylsi Markkanen, mutta tämän pusku meni metrin verran ohi Janne Laihon vartioiman maalin.

Toinen puoliaika

JäPS jatkoi hallitsevampana osapuolena vielä jälkimmäisen jakson ensimmäisen vartin, mutta etenkin Gnistanin 61. minuutin tuplavaihto sai isäntiä vihdoin paremmin mukaan peliin. Varsinkin sisään tullut Joakim Latonen oli hyökkäyspäässä aktiivinen ja sai itsensä pariin otteeseen kiepsautettua vapaaksi vaarallisilla sektoreilla.

Ottelun edetessä JäPSin prässitaso rauhoittui, ja kotijoukkueen avauspelaamiseen alkoi löytyä sen seurauksena tarkkuutta. Heti kentälle tultuaan Latonen latoi pallon linjan taakse Markkaselle, joka väläytti kenties hieman yllättävääkin nopeuttaan ja onnistui ohittamaan riskillä vastaan tulleen Laihon.

Maali oli jo tyhjillään, mutta kulma sen verran pieni, ettei Markkanen lähtenyt viimeistelemään heikommalla jalallaan, vaan syötti vielä takaviistoon Momodou Sarrille, joka jatkoi edelleen Luca Weckströmille. Tino oli kuitenkin mies paikallaan ja selvitti viime hetken liukutaklauksella tilanteen.

Viimeinen parikymppinen oli Gnistanin vahvin jakso, jonka aikana kotijoukkue onnistui etenkin laitojen kautta aiheuttamaan vieraiden puolustukselle päänvaivaa. Joakim Ärilä ja Tobias Karkulowski olivat kuitenkin laitapakin tonteillaan hereillä, eikä kotijoukkue onnistunut tuhannen taalan paikkoja rakentamaan, vaikka Jean Mabinda kolistelikin kertaalleen JäPS-maalin ylärimaa kanuunallaan.

Ottelun viimeiseksi tilanteeksi jäi JäPSin kulmapotku, joka jäi pyörimään vaarallisesti viiden metrin alueen tuntumaan ennen kuin Koski onnistui kenkimään sen kauemmas maaliltaan.

Vaikka ottelussa ei nähty missään vaiheessa varsinaisesti rumaa pelaamista, oli koko 90-minuuttinen sitäkin fyysisempää vääntämistä, eikä kolhuilta todellakaan vältytty. Pidempää taukoa vaativia vammoja ei kukaan onneksi Amosta lukuun ottamatta ilmeisesti kärsinyt.

– Olen tyytyväinen pisteeseen ja joukkue suoritti erinomaisesti, Kettunen kommentoi.

– Päästiin tekonurmella toteuttamaan omaa pallollista peliämme vahvasti. Peli oli tasainen, mutta ensimmäinen jakso pikkuisen meidän hallintaa. Toisella tasaisempaa, ja molemmilla oli hyviä hallintajaksoja.

– Kaveri kävi ylärimassa ja painoi tuossa lopussa ehkä hiukan hanakammin kuin me päälle, joten pisteeseen voi olla tyytyväinen. Tästä on hyvä jatkaa kohti keskiviikkoa ja seuraavaa peliä.