JäPSin kokoonpano: Joona Tiainen (MV), Miska Rautiola, Tino Palmasto (C), Amos Ramström, Taavi Arminen, Joona Tapani, Altti Hellemaa, Justus Holopainen, Ville Ahola, Herkko Kuosa, Sakari Tukiainen || Jonne Backman, Omar Jama (>Tapani 76’), Aleksi Ristola (>Tukiainen 54’), Topi Järvinen (>Kuosa 25’), Roope Autio, Aatu Kujanpää (>Hellemaa 54’), Noah Kaijasilta (>Holopainen 76’)

Missä: Pietarsaaren Keskuskenttä, 11.8. klo 18:00

Yleisöä: 1389

Erotuomari: Pietu Niinimäki

Siniset jatkoivat Ykkösliigan otteluita Jaron vieraana. JäPSin hyvästä ensimmäisestä puoliajasta huolimatta kotijoukkue johti tauolla, ja meni toisella puoliajalla menojaan.

Ensimmäinen puoliaika:

Kolmannella minuutilla JäPS onnistui luomaan ottelun ensimmäisen maalipaikan. Taavi Arminen keskitti vasemmalta laidalta pallon kohti taka-aluetta. Ensimmäistä kertaa JäPS-paidassa avauksessa ollut Sakari Tukiainen kurotti palloon, mutta jatko suuntautui noin metrin ohi maalista.

Jaron ensimmäinen paikka syntyi kymmenen minuutin pelin jälkeen. Severi Kähkönen pääsi murtautumaan JäPS-boksiin, mutta laukausyritys epäonnistui Joona Tapanin hyvän häirinnän ansiosta. Hetkeä myöhemmin kotijoukkue murtautui vasemmalta laidalta, mutta JäPS-maalilta Joona Tiainen tuli hyvin vastaan ja peitti keskitysyrityksen, ja Tino Palmasto siivosi irtopallon pois maalinedustalta.

Vartin kohdalla JäPS sai hyvän prässipelin jälkeen riiston syvällä Jaron kenttäpuoliskolla. Justus Holopainen löysi vasemmalta laidalta Ville Aholan, mutta tämän keskitys maalille ei aivan löytänyt takaisin Holopaiselle.

Tasaisen ottelun alun jälkeen kotijoukkue Jaro osui ensimmäisenä. Jaron keskikenttä riisti pallon puolessa kentässä, ja Michael Ogungbaro lähti kuljetukseen kohti JäPS-maalia. Ogungbaro eteni aina lähes rangaistusalueen rajalle asti, ja laukoi pallon JäPS-puolustuksen kautta takakulmaan.

Pari minuuttia tästä JäPS rakensi hyvin vasemmalta. Altti Hellemaan pallo löysi Tapanin boksista, mutta tämän jatko ei tavoittanut Tukiaista maalilta. 25. minuutin kohdalla JäPS sai lisää huonoja uutisia, kun Herkko Kuosa loukkaantui pallontavoittelutilanteessa, ja jouduttiin ottamaan vaihtoon. Vaihdosta sisään tuli JäPS-debyyttiinsä uusi hankinta Topi Järvinen.

Kun 27 minuuttia oli pelikellossa, JäPS hyökkäsi vasemmalta, ja prässäsi pallon hyvin takaisin menetyksen jälkeen. Tapani löysi Hellemaan rangaistusalueen rajalta, mutta Hellemaan laukaus kiertyi noin metrin takatolpasta ohi. Muutamaa minuuttia myöhemmin Hellemaa puolestaan ruokki Tapania, Tapanin painava laukaus kahdestakymmenestäviidestä metristä kuitenkin ohi maalin.

Siniset saivat Jaron maalin jälkeen luotua useita pitkiä hyökkäyksiä kotijoukkueen puolella, mutta viimeiset syötöt eivät löytäneet kohteitaan. JäPS pääsi paikoille myös kulmapotkuista. Ensin Miska Rautiola ei aivan ehtinyt taka-alueelle jatkettuun kulmaan, ja seuraavasta Hellemaan kulmasta Tukiainen pääsi puskemaan, kuitenkin yli Jaro-maalin.

Kesken Sinisten vahvan jakson Jaro osui kuitenkin toistamiseen 42. minuutilla. Kulmapotkun jälkeen pallo ajautui kahteenkymmeneen metriin Sami Sipolalle, joka laukoi painavasti. Sipolan laukaus osui matkalla JäPS-puolustukseen, ja kimposi takanurkkaan ohi Tiaisen. Lisäajalla Sergei Eremenko laukoi kaukaa, mutta Tiainen torjui varmasti. Näin tauolle lähdettiin kotijoukkueen 2–0-johdossa.

Toinen puoliaika:

Toinen jakso alkoi JäPSin hallitessa palloa, mutta Jaro osui kolmannen kerran käytännössä ensimmäisestä hyökkäyksestään. Riiston jälkeen Jaro iski vastaan, Eremenko löysi Sipolan vasemmalta. Sipola haastoi kohti keskustaa ja laukoi rangaistusalueen rajalta tarkasti takakulmaan. Pian tämän jälkeen JäPS suoritti lisää vaihtoja, ja myös toinen uusi hankinta Aatu Kujanpää nähtiin ensimmäistä kertaa kentällä.

Jaro kuitenkin jatkoi painettaan. Ensi Kähkönen pääsi laukaisupaikkaan, mutta Palmasto ehti väliin. 57. minuutilla Sipola osui kolmannen kerran. Aron Bjonbäck ohitti JäPS-puolustajan oikealla laidalla, ja pelasi pallon rangaistusalueen sisälle Jim Myrevikille. Tämä pudotti viiteentoista metriin Sipolalle, joka sijoitti pallon varmasti takakulmaan. Näin peli jo 4–0.

63. minuutin kohdalla Siniset saivat vapaapotkun 25 metriä maalista, kun Järvistä rikottiin. Holopaisen hyvännäköinen laukaus painui kuitenkin niukasti ohi etuyläkulmasta. Hetkeä myöhemmin Jaro hyökkäsi hyvin oikealta, mutta Tiainen sai jalkaa väliin Albin Björkskogin keskitykseen.

Parikymmentäminuuttia ennen loppua Siniset saivat luotua useamman perättäisen hyökkäyksen, mutta viimeiset syötöt eivät edelleenkään löytäneet perille. Hyvän riiston jälkeen 73. minuutilla Ahola löysi Järvisen boksista, mutta Johan Brunell liukui peittämään tämän laukauksen.

Jaro osui viidennen kerran 77. minuutilla. Björkskog haastoi oikealta laidalta ja pääsi keskittämään maalille, josta Edvin Crona puski pallon vastustamattomasti verkkoon kuudesta metristä. Muutamaa minuuttia myöhemmin Björkskog laukoi itse terävästi laidalta, mutta Tiainen esitti komean torjunnan.

Siniset saivat luotua vielä yhden vaarallisen paikan ottelun viime minuuteilla. Pitkän pallon jälkeen pallo pelattiin rangaistusalueen sisään Aleksi Ristolalle. Tämä löysi Kujanpään boksin rajalta, joka laukoi terävästi, mutta Alex Ramsay ehti vedon tielle.

Lisämaaleja ei nähty, joten ottelu päättyi Jaron selvään voittoon. Ykkösliigan ottelut jatkuvat JäPSin osalta tulevana perjantaina, kun SalPa saapuu vierailulle Keskuskentälle. Tervetuloa kannustamaan Siniset voittoon!