FF Jaro 3–0 JäPS

RAPORTTI: FF Jaro 3–0 JäPS

Noin kuukauden päästä alkavan Ykkösen kärkikastiin kaavailtu Pietarsaaren FF Jaro oli tyly isäntä, kun se kaatoi Ykköscupin puolivälierässä järvenpääläiset selkein 3–0-numeroin. JäPS oli kiistatta pitkälti vastaantulija läpi ottelun, ja nyt saatiin oikeastaan ensimmäistä kertaa esimakua siitä, miten erilaisia sarjatasoja Ykkönen ja Kakkonen saattavat parhaimmillaan tai pahimmillaan olla.

Palloa aika lailla koko yhdeksänkymmentäminuuttisen hallinnut Jaro tuli vauhdilla otteluun, ja normaalisti keskikentällä viihtyvä, mutta poikkeuksellisesti piikissä aloittanut Jim Myrevik iskikin voittomaaliksi jääneen avausosuman jo toisella minuutilla. Pikaisesti syntyneen ensimmäisen maalinsa jälkeenkin Jaro jatkoi ilman sääliä JäPSin paineistamista, ja peliväline pysyi pitkälti vierailijoiden päädyssä.

Toista osumaa ei jouduttukaan Tellus-hallissa lopulta järin pitkään vartomaan; JäPSin luukulla aloittanut Joni Niemi onnistui 23. minuutin tietämillä torjumaan vielä mainitun Myrevikin laukauksen, mutta paluupalloon ehti ensimmäisenä Joni Remesaho, joka ei enää jättänyt parhaansa tilanteessa tehneelle Niemelle mahdollisuuksia, vaan vei Jaron jo kahden maalin karkumatkalle. Vahvasti etenkin laitojen kautta tullut Jaro haki vielä lisämaaleja, mutta lopulta tauolle lähdettiin näissä 2–0-lukemissa.

Toinenkin nelivitonen oli rehellisyyden nimissä selvähköä Jaron hallintaa, mutta nyt JäPS tuntui edes hieman päässeen mukaan peliin. Hyökkäyspäässä maalintekotilanteita pyrittiin rakentelemaan erityisesti pitkänhuiskean Alieu Ceesayn pään kautta, ja samaa kohdetta tavoitellevat myös varsinaisen kauden alkaessa järvenpääläisten erikoistilanteet. Toisena kohdepelaajana lauantaina oli Aleksi Ristola, joka jäi kärjessä kuitenkin usein valitettavan yksin.

Maalia JäPS ei erikoistilanteistaan kuitenkaan saanut syntymään, vaan ottelun viimeiseksi jääneestä kolmannesta osumastakin vastasivat isännät. Mainion ottelun pelannut Myrevik iski vasemmallaan 70. minuutilla iltapäivän toisen osumansa ja laittoi pelin viimeistään pakettiin. Laitahyökkäämiseen toisella puoliskollakin panostanut Jaro jatkoi kuskin paikalla, mutta oli viimeisissä ratkaisuissaan JäPSin onneksi sen verran huolimaton, että numerot pysyivät vieraiden kannalta kohtuullisen maltillisina. Lopputuloksena siis Jaron selkeä ja melko hyvin pelitapahtumia vastannut 3–0-voitto.

Pietarsaarelaiset jatkavat näin Ykköscupin välierään PK-35:ta vastaan, siinä missä Osku Partosen miehistölle ottelu tarjosi lähinnä arvokkaan kokemuksen tulevalla kaudella vastaan astelevien joukkueiden tasosta. Poissaolijoita toki järvenpääläisilläkin oli jonkun verran, mutta ilmaisia pisteitä ei varmasti ole keväällä, kesällä tai syksyllä luvassa. Kuten Partonen paikallissanomille totesi,

– Siinä [hyökkäyspelaamisessa] näkyi melkoinen ero viime kauden Kakkosen tason vastustajiimme.