JäPSin kokoonpano: Robin Källman (MV), Gullit Zolameso, Tino Palmasto (C), Vili-Petri Vänttinen, Tobias Karkulowski, Omar Jama, Joona Tapani, Berat Köse, Enoch Banza, Justus Holopainen, Hussein Mohamed | Eero Tamminen (>Mohamed 64’), Herkko Kuosa (>Köse 64’), Reza Heidari (>Jama 81’), Prince Mokuma (>Holopainen 81’), Hedi Khayat, Taavi Arminen, Niklas Schulz (MV)

Missä: Tammisaaren Keskuskenttä, 09.07. klo 18:00

Yleisöä: 656

Erotuomari: Matti Roth

Kauden neljäs voitto antaa edelleen odottaa itseään, mutta toisaalta JäPS-miehistöltä nähtiin sunnuntaina vihdoin pisteille riittänyttä venymistä.

Ensimmäinen puoliaika

Tammisaaren aurinkoisessa kesäillassa tarjoiltiin kaupungin Keskuskentälle vaivautuneille melkoisen dramaattinen jalkapallospektaakkeli. Molemmat joukkueet olisivat voineet ottelusta kolme pistettäkin napata, mutta tällä kertaa päädyttiin pistejakoon.

Tasainen alusta tuntui jälleen soveltuvan JäPSille Keskuskentän nurmea paremmin. Todellista niskalenkkiä ei kumpikaan osapuoli onnistunut sunnuntaina ottamaan, mutta etenkin ensimmäisellä jaksolla sinipaidat olivat hienoisesti hallitsevampi osapuoli.

Ensimmäiset paikat siunaantuivat kuitenkin isännille. Kahteen otteeseen EIF sai kokeilla onneaan sivuvapaapotkuista, jotka JäPS selvitti suuremmitta ongelmitta.

Aktiivisemmin oikealta tullut EIF aiheutti ajoittain päänvaivaa Vili-Petri Vänttiselle ja Gullit Zolamesolle. 9. minuutilla isännät etenivät sieltä vaarallisesti kohti JäPSin maalia, mutta Tobias Karkulowski siivosi poikittaissyötön maalin edustalta.

Kympin jälkeen JäPS otti pallonhallinnan, ja EIF vetäytyi ajoittain hyvinkin syvälle. Ennen vartin täyttymistä maltillinen pelinrakennus vihdoin kantoi hedelmää, kun boksiin asti nousun tehnyt Tino Palmasto vapautti näppärästi jalkapohjallaan Enoch Banzan maalipaikkaan. Ramilson Almeida torjui kuitenkin hyvin.

Seuraavaksi Enoch oli rakennusvuorossa. Pitkän hyökkäyksen päätteeksi miehen keskitys löysi vapaaksi unohdetun Justus Holopaisen, mutta tämä ei yltänyt pallon päälle, vaan puski hyvästä paikasta yli.

JäPS jatkoi vaarallisempana osapuolena, mutta niukat paitsiot ja viime hetken katkot säästivät EIFin pariin otteeseen viime hetkellä. JäPSin pirteästä peli-ilmeestä huolimatta kotijoukkue iski sitten avausmaalin kuin salama kirkkaalta taivaalta.

37. minuutilla JäPS riisti pallon omalla puoliskollaan ja lähti melko rauhallisesti kierrättämään puolustuslinjan kautta. Vilin napit tarrasivat kuitenkin ilmeisesti sen verran tekonurmeen, että mies kompuroi pallon kanssa, ja prässäämään ehtinyt Artur Atarah karkasi läpiajoon. Mies ei lähtenyt sijoittelemaan vaan tälläsi täydellä voimalla isännät riman kautta johtoon.

Takaisku horjutti JäPSin otetta, mutta rivit onnistuttiin kasaamaan. Ennen varsinaisen peliajan täyttymistä JäPS lähti vastahyökkäykseen oikealta laidaltaan. Berat Köse levitti Tobiakselle, joka ohitti kaksi miestä ja pelasi sitten boksin edustalle ehtineelle Beratille. Tämä viimeisteli ensimmäisellä kosketuksella varmasti takanurkkaan.

Harmaita pilviä ehti kasaantua JäPSin taivaalle ennen taukovihellystä. Viimeisestä tilanteesta EIF sai vielä vapaapotkun, jonka Alexander Leksell puski takanurkkaan.

Lisäharmia tiesivät Tobiaksen ja Hussein Mohamedin varoitukset, joiden myötä miehet nappasivat itselleen ottelun pelikiellot. Toisella jaksolla varoituksen otti myös Bumba, eli MP-ottelusta korttitilin täyttymisen vuoksi on poissa peräti kolme miestä.

Toinen puoliaika

JäPS oli EIFin pukukoppimaalista ehkä vielä hieman hölmistynyt, sillä toisen jakson isännät aloittivat huomattavasti terävämmin. Kotijoukkue olisi voinut heti tuplata johtonsa, mutta JäPS sai vaivoin putsattua pelivälineen pois maaliltaan.

Sen jälkeen varoituksia alkoi sataa myös EIFille. Tabi Manga, Abdoulaye Kante ja Enoch Kofi Adu kirjauttivat keltaiset mieheen, ja Gabriel Garcia Xatart kävi penkillä todella kuumana. Vaarallisemmat maalipaikat menivät siitä huolimatta EIFille, ja kertaalleen Robin Källman joutui esittämään paraatipelastuksen pitääkseen JäPSin mukana pelissä.

Järvenpääläiset alkoivat löytää takaisin peliin 70. minuutin korvilla, ja pari minuuttia myöhemmin nähtiin sitten ottelun käännekohta. Kante ehti boksissa palloon ennen Robinia, mutta kotiyleisön koomisesta protestoinnista huolimatta Matti Roth näki aivan oikein, että mies oli heittänyt pitkäkseen ennen minkäänlaista kontaktia – toinen varoitus sukelluksesta ja Kante suihkun puolelle. Vajaalla EIF ymmärrettävästi vetäytyi ja antoi pallonhallinnan lähes kokonaan JäPSille.

Yhden miehen ylivoima oli johtaa tasoitukseen jo parin minuutin jälkeen. Omar Jama antoi mainion aikaisen vapaapotkun taka-alueelle, jossa siihen ehti päällään jälleen Jusse. Almeida piti joukkueensa kuitenkin reaktiotorjunnalla johdossa. Vain pari minuuttia myöhemmin Jusse oli jälleen puskemassa, mutta tällä kertaa yli maalin.

Viimeisen kymmenminuuttisen JäPS hieroi ja haki tasoituspaikkaa, jota ei millään tuntunut löytyvän. Hiekka oli tiimalasista jo lähes loppuun valunut, kun ottelun viimeisestä tilanteesta huojentava osuma sitten syntyi kuin syntyikin.

Jälleen valtavan määrän töitä paiskinut Joona Tapani jaksoi vielä lisäajalla taistella itsensä vapaaksi ja tökätä Eero Tammisen maalipaikkaan. Kulma oli pieni, mutta Eeron laukauksessa sen verran voimaa, ettei Almeida saanut sitä ulkona pidettyä – lopputulos näin 2–2.

– Piste oli henkisesti joukkueelle tässä tilanteessa tärkeä ja kaikki ne tietenkin otetaan vastaan, varsinkin kun Eeron tasoitus tuli niin lopussa, Timo Kettunen kommentoi.

– Matsi oli taas kaksijakoinen. Ensimmäinen puoliaika oltiin hyvin pelissä mukana, ja pallon- ja pelinhallinta oli omiin silmiini meillä. Toinen jakso lähti käyntiin hieman vaikeammin, mutta uskottiin omaan tekemiseemme ja tällä kertaa piste tuliaisina.

– Työ jatkuu, ja tästä sitten kohti Mikkeliä.