Raportti: PK-35 2-2 JäPS

Huh huh, mikä joukkue. Vaikka Pihlajamäen lauantai-illassa näytti pitkään siltä, että JäPSin seitsemän ottelun tappioton putki on vihdoin tulossa päätökseensä, taistelivat sinipaidat lopulta kotiin viemisiksi hienon vieraspisteen. Vuosikymmenen takaista Englannin ja Yhdysvaltain MM-ottelua käsitellyttä uutisotsikkoa mukaillen: JäPS voittaa 2-2.

Kaksi vuotta sitten viimeksi ”Pihliksessä” vieraillut JäPS oli tuolloin molemmilla visiiteillään melkoisen jyrän alla, ja ensimmäisen puoliajan perusteella vaikutti siltä, että mikään ei ole muuttunut. Vieraat eivät tuntuneet pääsevän etenkään hyökkäyspäässä mihinkään, ja isännät olivatkin ensiminuuteista lähtien vahvasti niskan päällä, vaikka Janne Laiho joutuikin toden teolla torjuntatöihin vasta noin vartin pelaamisen jälkeen.

15 minuuttia pidempään JäPS ei sitten painetta kestänytkään. PK-puolustus katkoi Laihon avauksen, pallo jatkettiin oikeaan laitaan Yassin Adamille, joka puolestaan pelasi sen pystyyn Olmes Garcialle. Garcia siirsi päätyrajalta takaviistoon Miguel Medinalle, jolla oli helppo työ päättää komea kombinaatio tyhjään maaliin.

PK oli lisätä johtoaan useaan otteeseen, kunnes Adam onnistui siinä lopulta 37. minuutilla. Garcia jatkoi pitkän avauksen päällään ensiksi mainitulle, joka sijoitti tarkasti takanurkkaan komeiden kikkailujen jälkeen.

Puoliajalle lähdettiin siis isäntien 2-0-johdossa, ja niin hampaaton nolla maalia kohti suuntautunutta laukausta luonut JäPS oli, että kotivoitto vaikutti tässä vaiheessa selviöltä.

Aivan toisen puoliskon alkuunkaan eivät vieraat onnistuneet heräämään, mutta Laiho onnistui JäPSin veräjän suulla pitämään Pallokerhon karkumatkan kahden maalin mittaisena ja unelman pisteestä tai pisteistä elossa.

Ensimmäinen loistopaikka takaa-ajon aloittamiselle tuli 60. minuutin korvilla, kun PK-kapteeni Pauli Kuusijärvi joutui omassa boksissaan ahnaan prässin uhriksi, ja rikkoi pallon menetettyään Verneri Meriläistä. Tilanteesta tuomittu rangaistuspotku päätyi Antti Ulmasen jalasta kuitenkin paikalle matkanneiden JäPS-fanien harmiksi parkkipaikalle.

Epäonnistumisesta huolimatta JäPS tuntui saaneen pilkusta virtaa, ja siniset pääsivät paremmin ja paremmin mukaan peliin. Tärkeä kavennus saatiin lopulta aikaan päivän toisesta rangaistuspotkusta, joka tuomittiin, kun Reza Heidaria rikottiin kulmapotkutilanteessa. Tällä kertaa pallon taakse asteli Tino Palmasto, joka osoitti Olli Valton perinnettä jatkaen, että topparitkin osaavat pilkkuja ampua, ja pommitti pelivälineen voimalla oikeaan ylänurkkaan.

JäPSin parantuneesta peli-ilmeestä huolimatta oli Pallokerholla kavennuksen jälkeen parikin paikkaa paketoida peli. Ensin Mustafa Beyai laukoi pallon molempien tolppien kautta Laihon syliin, ja sitten vielä harhautteli JäPS-puolustuksen rikki niin pahasti, että Palmasto rikkoi vuorostaan tätä pilkun arvoisesti. Tällä kertaa oli kuitenkin isäntien vuoro missata; Tommi Tainio täräytti pallon ylähirteen…

… Ja kun et itse tee, niin kaveri tekee. JäPSin tasoitus olikin sitten PEPO-ottelussa nähtyä laatua. Ensin Ville Ahola käynnisteli hyökkäyksen keskikentältä Justus Holopaisen kanssa, ja Jusse jatkoi pallon Herkko Kuosalle. Herkko pelasi takaisin Villelle, joka jatkoi boksiin Redalle, ja tämä taisteli vielä tiukasta puolustajien puristuksesta pelivälineen Hedi Khayatille rangaistualueen laitaan. Hedi näytti, että juuri tällaiset pallot hänelle maistuvat, ja ampui suoraan syötöstä etualanurkkaan.

Vaikka aivan viimeiset hetket ottelusta menivät hienokseltaan JäPSin hallussa, ollaan Järvenpäässä pisteeseen varmasti tyytyväisempiä kuin Pihlajamäessä. Jälleen upea, todellista henkistä selkärankaa osoittanut toinen puoliaika sinipaidoilta.

JäPSin pelit jatkuvat jo keskiviikkona 22.6., kun Keskuskentällä kohdataan vanha tuttu MP Mikkelistä kello 18:30.