Omar Jama JäPS-paitaan!

Omar Jama JäPS-paitaan!

Kasvavaan sopimuspinoon saatiin vihdoin uudella nimellä varustettu paperi, kun viime kaudella Ykkösestä pudonnutta PK-35:ttä edustanut Omar Jama veti nimensä vuoden mittaiseen sopimukseen.

Klubi-04:ssä ensimmäiset miesten pelinsä 2015 urakoinut Jama, 24, on aiemmin ehtinyt PK-35:n lisäksi muun muassa kantaa Gnistanin kapteeninnauhaa sekä pelata Veikkausliigaa VPS:n ja PS Kemin riveissä.

Innolla uuden haasteen pariin hyppäävälle Jamalle JäPS ja Järvenpää eivät ennalta kovin tuttuja ole, eli edessä on miehelle varsin tuore ympäristö.

– Kieltämättä etukäteiskuva JäPSistä on vielä aika minimaalinen, vaikka viime kaudella molemmissa keskinäisissä otteluissa pelasinkin, Jama kertoo.

– Ehkä erityisesti se taistelutahto jäi niistä matseista mieleen. Ei voinu missään vaiheessa olettaa, että peli oli ohi, vaan sitkeesti jaksoi JäPS pysyä mukana tai tulla ohi.

JäPSiä kaksi edelliskautta edustaneen Ayuub Abdin tavoin Somalian maajoukkueessakin debytoimaan ehtinyt Jama odottaa ensi kaudella näkevänsä uudelta joukkueeltaan taisteluilmeen lisäksi entistä varioidumpaa pelaamista.

– Odotan tulevalta kaudelta monipuolisempaa JäPSiä, joka pystyy tosissaan haastamaan kaikki joukkueet, ja pyrkii myös voittamaan joka pelin.

Keskikentän keskustassa parhaiten viihtyvä Jama kuvailee olevansa omimmillaan pohjapelaajana, niin sanotulla "kutospaikalla". Miehen työkalupakista löytyykin siihen sopivasti monipuolinen kattaus sekä puolustus- että hyökkäyspään ominaisuuksia, vaikka varsinainen maalitykki Jama ei olekaan.

– Pohjapelaajana olen tietysti tottunut rytmittämään ja tasapainottamaan peliä. Erityisvahvuuksiin sanoisin kuuluvan pienestä koosta huolimatta kaksinkamppailut, minkä lisäksi näen parhaina ominaisuuksinani peliälyn, pallovarmuuden ja eteenpäin kuljettamisen.

Älyä Jamalta löytyy myös kentän ulkopuolella, sillä pelaajauransa ohessa tämä opiskelee avoimessa yliopistossa valtiotieteitä ja toimii sijaisopettajana.

Tervetuloa Järvenpäähän, Omar!