NuPS - JäPS (Suomen Cup, 4. kierros)

NuPS - JäPS (Suomen Cup, 4. kierros)

Ennen ensi maanantain HIFK-vierasottelua päästään taas nauttimaan cup-huumasta. JäPS matkustaa keskiviikkoiltana Vihtiin, jossa kohtaa Nummelan Palloseuran Suomen Cupin neljännellä kierroksella.

Missä: Ojamart Areena (Nummela)

Milloin: Keskiviikkona 17.05. kello 19:00

Muuta: Ottelu näkyy maksullisena Ruutu+-palvelussa, JäPSin Twitter-seuranta

Ennakkoasetelmia on keskiviikon osalta turha peitellä. Kolmosessa pelaavalle NuPSille ottelu on eittämättä kauden kovin, ja heillä on vain voitettavaa. Kahden sarjatason ero tarkoittaa sitä, että JäPS on kiistaton ennakkosuosikki, ja sinipaidoille kelpaa vain eteneminen cupin viidennelle kierrokselle.

Nummelalaiset ovat aloittaneet oman kautensa kahdella voitolla ja kahdella tappiolla. Näillä tuloksilla he löytävät itsensä Kolmosen A-lohkon keskikastista. Toisaalta Suomen Cupin kolmannella kierroksella NuPS kellisti sarjakärki EsPan jännittävien vaiheiden jälkeen. Joukkueen ykköstykki Niko Vuorela on osunut maalipuiden väliin sarja- ja cup-otteluissa jo yhteensä seitsemästi.

Kovin pitkään keskiviikon isännät eivät ole Kolmosessa ehtineet viihtyä, sillä viime kaudella vauhtia käytiin ottamassa Nelosesta, josta NuPS nousi toki suvereenein elkein takaisin Kolmoseen. Seuran lähihistorian menestyksekkäin jakso sijoittui vuosiin 2016–17. Tuolloin NuPS selvitti lohkovoittajana tiensä Kakkoseen, jossa visiitti jäi kuitenkin vain kauden mittaiseksi. JäPS pelasi tuolloin NuPSin kanssa eri lohkossa, eli kyseessä on ensimmäinen keskinäinen ottelu pitkään aikaan.

JäPSille keskiviikon ottelu antaa mahdollisuuden pelaajiston kierrättämiseen ja peliajan tarjoamiseen pienemmille minuuteille jääneille pelureille. Toki pieniä loukkaantumisia ja kolhuja ringistä löytyy tällä hetkellä sen verran, ettei kovin laajamittaiseen rotaatioon liene mahdollisuuksia.

JäPSin päävalmentaja Jyrki Ahola on ottelussa toimitsijakiellossa saatuaan KPV-ottelussa punaisen kortin. Vetovastuussa NuPS-ottelussa on näin Aholan kakkosmies Timo Kettunen.