Raportti: MP 2–0 JäPS

Ykkösen runkosarja tuli JäPSin osalta päätökseensä Mikkelissä, missä perinteisesti sinipaidoille hyvin hankala isäntä ollut MP vei jälleen kaikki pisteet nimiinsä. Harmittavasta tappiosta huolimatta tunnelma oli lauantai-iltana JäPS-leirissä kuitenkin pohjimmiltaan positiivinen, sillä tappiokin riitti siivittämään JäPSin kuuden joukkoon ja ylempään loppusarjaan, kun Oulunkylän Gnistan hävisi samalla oman ottelunsa Turussa.

Itse kamppailu ei klassikoksi järvenpääläisittäin muodostunut, vaikka etenkin ensimmäinen puoliaika oli melko tasainen ja varsinkin alkuhetkillä vieraat olivat hienokseltaan jopa niskan päällä. Erikoistilanteet, tällä kertaa kulmapotkut, tuntuivat olevan jälleen päivän sana, mutta kun Olli Valton pusku suuntautui päin Otto Huuhtasta ja Enoch Banzan laukaus irtopalloonkin sinkoutui ylärimahipaisun kautta yli maalin, pysyivät lukemat 0–0:ssa.

Ottelun dramaattisimmaksi hetkeksi ei muotoutunut kuitenkaan maalitilanne, vaan vartin paikkeilla nähty yhteentörmäys Alieu Ceesayn ja Huuhtasen välillä. Ceesay tavoitteli Reza Heidarin aikaista vapaapotkua tutulla pelottomalla tyylillään, ja kun myös Huuhtanen tuli palloon kuvia kumartelematta, kolisivat luut yhteen melkoisella räminällä.

Ilmeisesti kättään tilanteessa loukannut Huuhtanen ei pystynyt ottelua jatkamaan, joten miehen tilalle jouduttiin ottamaan kakkosmaalivahdin tonttia hoidellut maalivahtivalmentaja Tuomo Hiltunen.

Huuhtasen loukkaantumiseen johtaneen tilanteen lisäksi kentällä nähtiin paljon muitakin yhteentörmäyksiä, väärään paikkaan suuntautuneita kyynärpään heilautuksia ja kovia taklauksia, eli etenkin ensimmäinen puoliaika oli varsin fyysistä peliä. Molemmat joukkueet nappasivatkin avausjakson aikana kaksi varoitusta mieheen, ja lisääkin olisi rehellisyyden nimissä voinut jaella.

Maalivahtivaihdosta jouduttiin järjestelmään melkein kymmenkunta minuuttia, mutta lopulta peli saatiin jälleen jatkumaan. Ensimmäinen vaarallisempi loukkaantumistilannetta seurannut paikka siunaantuikin juuri Hiltusen vartioimalle maalille, kun Joakim Ärilä harhautti jalkansa vapaaksi ja laukoi terävästi kohti oikeaa alakulmaa. Vetoon sai osuman kuitenkin joko mikkeliläispuolustaja tai Hiltunen, ja maalin sijaan tilanteesta seurasi näin kulmapotku.

Hieman myöhemmin MP-toppari Väinö Vehkonen avasi peliä suoraan Hedi Khayatin jalkaan, mutta Hedin kierteinen laukaus suuntautui hieman yli maalin.

Pari minuuttia tästä ja Hiltunen katkoi itsevarmasti JäPSin kulmapotkun ja lähti vuorostaan peliä avaamaan. Maalivahtivalmentaja onnistuikin omassa yrityksessään huomattavasti Vehkosta paremmin, sillä pitkä syöttö vapautti Kevin Beugren läpiajoon. Beugren ensimmäisen yrityksen tappiosta huolimatta jälleen hyvin läpi ottelun torjunut Janne Laiho vielä pysäytti, mutta kun kakkospallo tipahti Topi Keskisen ja Jonathan Dunyinin ulottuville, onnistui kaksikko kimmottelemaan pallon jälkimmäisen jalasta verkon perukoille.

Keskinen oli tuplata MP:n johdon heti perään, kun Laihon ja poikkeuksellisesti topparina avanneen Hassan Sesayn kommunikaatio ei MP:n pitkässä avauksessa toiminut, ja Keskinen pääsi yrittämään viimeistelyä tyhjään verkkoon. Sesay sai annettua miehelle kuitenkin sen verran painetta, että vaikeasta asennosta lähtenyt laukaus suuntasi yli JäPS-maalin.

Keskisellä oli ensimmäisellä puoliskolla toinenkin mainio paikka lisätä isäntien johtoa, mutta Janne veti läpiajossa pidemmän korren, eivätkä mikkeliläiset saaneet kakkospalloakaan verkon perukoille.

Toinen puoliaika

Jos kohta JäPS oli ensimmäisellä puoliskolla ollut vähintäänkin tasaväkinen haastaja, ei MP jättänyt toisella nelivitosella vieraille juuri saumoja. Järvenpääläiset olivat askeleen perässä lähes koko ajan, eikä hyökkäyspeliä saatu rullaamaan oikein missään vaiheessa. Toisaalta varsinaisia tuhannen taalan paikkoja ei isännillekään kovin montaa siunaantunut.

Janne pakotettiin torjuntatöihin ensi kertaa jo toisella minuutilla, mutta Beugren hieman boksin ulkopuolelta lähteneen vasemman jalan laukauksen hän pysäytti vaivatta. JäPSin toisen puoliskon parasta paikkaa saatiin odotella puolestaan 70. minuutille, jolloin Hiltunen sai vain vaivoin pidettyä Aleksi Ristolan lähietäisyydeltä kohti miestä suuntautuneen puskun ulkona maalista.

MP lisäsi kierroksia puolestaan viimeisen kymmenen minuutin aikana. Ensin Keskinen oli toistamiseen läpiajossa, mutta jälleen Laiho nollasi miehen. Sen jälkeen hän sai pallon keskialueella ja näytti, että jos viimeistely ei tunnu sujuvan, voi maalinteon jättää muille – Keskinen hassutti useamman miehen, eteni päätyrajaa pitkin boksiin ja tarjoili Arjan Goljahanpoorille niin lähelle maalia, ettei mies yksinkertaisesti voinut epäonnistua.

Pian MP:n toisen osuman jälkeen soi Matti Rothin pilli, ja pisteet sen myötä suhteellisen ansaitusti kotijoukkueelle.

Vaikka runkosarja olisi tietysti ollut mukava päättää positiiviseen tulokseen, harmitti tappio varmasti JäPSin riveissä poikkeuksellisen vähän. Ylemmän jatkosarjan paikka oli sinetöity ja näin ensi kauden sarjapaikkakin varma.

JäPSin pelit yläloppusarjassa alkanevat 9.9. vieraissa runkosarjan voittanutta KTP:ta vastaan. Tuo ottelu alkaa näillä näkymin klo 19:00.