Raportti: KTP 3-1 JäPS

Raportti: KTP 3–1 JäPS

Kaksi edellistä Ykkösen otteluaan voittanut JäPS ei onnistunut perjantai-iltana kolmatta perättäistä ottamaan. Turun Palloseuran kanssa noususta vääntävä KTP osoittautui aurinkoisella Arto Tolsa -areenalla lopulta sinipaitoja vahvemmaksi ja vei revanssihengessä – pitkälti ansaitusti – kaikki kolme pistettä nimiinsä.

Ottelu alkoi hyvin vauhdikkaasti, kun liudasta poissaoloja kärsineet isännät saivat pelattua itsensä maalipaikkaan peräti kahdesti ensimmäisen puoliminuuttisen aikana. Jälkimmäisen tilanteen jälkimainingeissa JäPS käynnisteli puolestaan oman esikoishyökkäyksensä, jonka pelikieltoa kärsineen Reza Heidarin paikalla avannut Ayuub Abdi päätti vasemman jalan laukauksella ylärimaan.

Ensimmäisen minuutin kaaoksen jälkeen ottelu alkoi asettua odotettuihin uomiinsa, eli KTP yritti löytää aukkoja JäPSin tiivistä puolustuksesta vieraiden kytätessä vastahyökkäyspaikkoja ja antaen tilanteen niin salliessa painetta isäntien pelinavaajille.

Tuo paineistus oli kostautua kuitenkin jo neljännellä minuutilla, kun kotkalaiset saivat purettua JäPSin prässin yhdellä pitkällä avauksella vasempaan laitaan. Juoksukilpailuun vikkelää Aleksi Tarvosta vastaan joutunut Roope Autio joutui rangaistusalueella taklaamaan Tarvosta takaapäin, ja vaikka tämä olisi kenties voinut heittäytyä tilanteessa naamalleen, päätti mies pysyä pystyssä. Rehellisyys ei valitettavasti tällä kertaa kannattanut, sillä tasapainoaan menettänyt Tarvonen ei enää saanut kunnon laukausta aikaan.

Tarvonen ja etenkin Joni Mäkelä aiheuttivat ajoittain isoja ongelmia JäPS-puolustukselle, mutta kotkalaisten viimeisissä ratkaisuissa oli sen verran toivomisen varaa, että huippupelastuksiin sinisten maalilla esiintynyt Besart Mustafa ei juuri joutunut venymään.

Jo mainitun Tarvosen tilanteen lisäksi isäntien David Ramadingaye kaatui boksissa tilanteessa, josta joku tuomari olisi saattanut pallon 11 metriin laittaa. Vastaavasti KTP:n päässä Aleksi Ristola sai jaloilleen sen verran, että rangaistuspotkuun olisi ollut aineksia myös JäPSillä. Erotuomari Juuso Vuorisen linja oli kuitenkin läpi ottelun selkeä niin näissä kuin muissakin tilanteissa – kovaa sai pelata ilman, että pilli soi.

Vaikka JäPSillä omat paikanpuolikkaansa olikin, oli KTP selkeästi niskan päällä läpi ensimmäisen puoliskon. Isäntien hallinta palkittiin lopulta, kun puoliaikaa oli pelaamatta viitisen minuuttia. KTP ohitti jälleen yhdellä syötöllä käytännössä koko JäPSin prässin, ja Mäkelä pääsi ajamaan kohti vieraiden puolustuslinjaa. Mies siirsi boksin vasempaan laitaan Tarvoselle, joka otti kosketuksen sisään ja ampui varmasti oikeaan alanurkkaan – 1–0.

Sama mies osui uudelleen vielä ennen pukukoppeihin siirtymistä. Puoliajan viimeiseksi jääneessä tilanteessa Mäkelää rikottiin JäPSin kenttäpuoliskolla, ja tämä lähetti tilanteesta tuomitun vapaapotkun keskityksenä sinipaitojen rangaistusalueelle. Sieltä se löysi Matias Paavolan, jonka puskun Mustafa vielä selvitti hienosti, mutta jatkopallossa oli paikalle matkanneiden JäPS-kannattajien harmiksi ensimmäisenä Tarvonen.

Toinen puoliaika

Kuten Allu pelin jälkeisessä haastattelussa totesi, oli JäPS pelissä paremmin mukana toisella puoliskolla, ja KTP-vahti Anton Lepola laitettiinkin sen mukaisesti heti töihin. Herkko Kuosan laukausta seuranneesta torjunnasta pallo ei kuitenkaan harmittavasti aivan päätynyt kärkkymässä olleelle Luqman Kassimille.

Kavennusta ei jouduttu JäPS-leirissä kuitenkaan pitkään odottamaan. Valtteri Vesiaho yritti avata pitkällä omalta kenttäpuoliskoltaan, mutta pallon eteen ehti Herkon selkä. Tästä peliväline kimposi, eittämättä tarkoituksellisesti, suoraan Ristolan juoksulinjalle, eikä tämä läpiajosta erehtynyt, vaan viimeisteli varmasti vasempaan alakulmaan.

2–1-maalin jälkeen paikkoja siunaantui molemmille osapuolille, mutta laukaukset suuntautuivat joko maalivahtien rintamusta tai päätykatsomoita kohden.

Viimeinen niitti ottelulle saatiin 87. minuutilla, kun KTP onnistui vihdoin hyödyntämään JäPSin linjojen väleihin jääneet tilat. Sinipaitojen puolustus sahattiin parilla syötöllä auki, ja lopulta pallo pelattiin maalin edustalla odotelleelle Mäkelälle, joka kruunasi iltansa varmalla viimeistelyllä.

Vielä viimeiseksi jääneen 3–1-osuman jälkeen JäPS onnistui luomaan paljonkin painetta KTP:n maalille, mutta takaa-ajoasema oli pelikelloon jääneisiin minuutteihin nähden sen verran suuri, että todellista toivoa pisteestä ei tainnut enää järvenpääläisleiristä löytyä.

JäPSin pelit jatkuvat viikon päästä lauantaina 30.7., kun Keskuskentällä päästään isännöimään Paraisten PIFiä. Sarjataulukkoa vilkaistessa lienee selvää, että tämä on niitä otteluita, joihin JäPS lähtee ennakkosuosikkina. Voitolla järvenpääläisittäin tilanne alkaisi näyttää loppukautta ajatellen oikein mukavalta.