Raportti: KPV 2–1 JäPS

Raportti: KPV 2–1 JäPS

Järvenpään Palloseuran ensimmäinen kausi Ykkösessä tuli päätökseensä lauantaina, ja käteen jäi lopulta vähintäänkin kiitettävä kuudes sija. Enemmänkin oli kuitenkin tarjolla, sillä viimeisen kierroksen vastustaja KPV pinnisti kalkkiviivoilla JäPSin ohi viidenneksi.

Vaikka aurinkoisella Kokkolan Keskuskentällä ei pelattu välttämättä kovin merkityksellisistä asioista, ei sitä ottelun intensiteetistä olisi voinut päätellä. Molemmat osapuolet, mutta hennosti sinisävytetyin lasein erityisesti vierailijat, pelasivat hyvällä ilmeellä ja näyttivät siltä, että kaudelle haluttiin positiivinen päätös.

Toisaalta suhteellinen panoksettomuus näkyi läpi 90-minuuttisen siinä, että kentältä olisi löytynyt tilaa vaikka kolmannellekin joukkueelle, kun kurinalaisuus tuppasi prässäämisen kohdalla puolin ja toisin unohtumaan.

Päästä päähän -pallo oli ainakin katsojan näkökulmasta viihdyttävää, vaikka viimeistely jättikin toivomisen varaa. Ensimmäiset vaarallisemmat tilanteet siunaantuivat JäPSille, mutta viimeistely-yritykset suuntautuivat joko kohti isäntien maalilla avannutta Ville Seppää, tai niissä kesti niin pitkään, että KPV-puolustus ehti väliin. Kokkolalaiset loivat puolestaan ensimmäisen todellisen huippupaikan, mutta Janne Laiho nollasi tyylikkäästi läpiajoon ehtineen Willem Haapiaisen.

Paine pysyi kuitenkin enimmäkseen isäntien päädyssä, ja etenkin useampaan otteeseen viimeistelyä yrittämään päässyt Antti Ulmanen tuntui olevan pelipäällä.

Julmanen palkittiinkin yrityksestään lopulta 27. minuutilla. Berat Köse ja Hedi Khayat kikkailivat vasemmalla laidalla pallon ensin Joakim Ärilälle, joka pienen kuljetuksen päätteeksi tiputti sen sitten boksista taaksepäin Ulmaselle. Antti asetteli kuulaa yhden kosketuksen verran ja laukoi sitten noin 18 metristä käytännössä seisovilta jaloilta hirmuisen pommin KPV-maalin etunurkkaan.

Ottelu jatkoi aaltoiluaan JäPSin pysyessä kuitenkin hienoisesti kuskin paikalla, ja etenkin Hedillä oli mainio paikka siirtää JäPS kahden maalin karkumatkalle – KPV pelasti kuitenkin viivalta.

38. minuutilla pelin kuva muuttui olennaisesti. Kotijoukkueen Miika Kauppila kuljetti melko vaarattoman oloisessa tilanteessa poikittain keskialueen tuntumassa, kun Tino Palmasto päätti yrittää kunnianhimoista katkoa. Tällä kertaa pieni maltti olisi kenties ollut kuitenkin valttia, sillä taklaus osui suoraan Kauppilan jaloille, ja Palmasto palkittiin punaisella kortilla – ankara tuomio, mutta myönnettävästi perusteltavissa.

Ulosajo tietysti antoi KPV:lle hieman enemmän kontrollia pelistä, ja isännät onnistuivatkin ylivoiman vielä ennen taukovihellystä hyödyntämään. Roope Autio tuli oikealla laidalla kovaa, mutta puhtaan oloisesti tilanteeseen – tuomari näki taklauksen kuitenkin vapaapotkun arvoisena. Se lähetettiin keskityksen muodossa maalille, jossa parhaiten hereillä oli Charalampos Chantzopoulos – puoliajalle 1–1-tilanteessa.

Toinen puoliaika

Kenties hieman yllättäen KPV ei kyennyt missään vaiheessa toista puoliaikaa täysimittaisesti ylivoimaansa hyödyntämään, vaan JäPS pysyi mainiosti ottelussa mukana. Tilaa alkoi kuitenkin etenkin vieraiden puolustuksesta löytyä vielä enemmän kuin ensimmäisellä puoliajalla, ja JäPSin pelastikin useampaan otteeseen vain isäntien huolimattomuus pelinavaamisessa ja ratkaisusyötöissä.

Toisen puoliajan ainoaksi jääneen maalin iski siitä huolimatta KPV. Kotijoukkue sai vapaapotkun vähän päälle parista kymmenestä metristä, ja sen taakse asettui toppari Chantzopoulos. Janne sai vielä sormensa tarkan ja kovan laukauksen eteen, mutta tolpasta pallo kimmahti maalin edustalle, jossa jälleen oli parhaiten haisulla isäntien pelaaja – Haapiainen siirsi KPV:n johtoon.

KPV:n johtomaalin jälkeen JäPS haki sinnikkäästi tasoitusta ja maalihanakkuuden tasosta olisi voinut ajatella, että pelissä oli vähintäänkin sarjapaikka, ellei jopa -nousu.

KPV kuitenkin kesti, vaikka JäPS kävi Ulmasen ja Justus Holopaisen voimin niin ylärimassa kuin tolpassakin asti. Loppuvihellyksen soidessa taululla seisoivat näin ollen 2–1-lukemat.

Edustusjoukkue siirtyy nyt ansaitulle tauolle ennen kuin ensi vuoteen valmistautuminen potkaistaan kunnolla käyntiin. Kiitos kaudesta kaikille seuraajille ja tukijoille!

JäPSin kokoonpano:

Laiho

Autio >< Kepot 66'

Ceesay

Meriläinen

Khayat >< Holopainen 61'

Palmasto

Ärilä >< Mehmeti 64'

Kuosa >< Kassim 61'

Köse >< Abdi 64'

Ulmanen

Ristola